![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 25-02-2008
Model: focus sedan ghia
Silnik: tddi
Rocznik: 2000
|
nie potrzeba spawac...jesli zadawalaja cie kawaleczki katalizatora-chyba ze chcesz cala skorupke wyjac.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-11-2009
Model: Focus C-Max
Silnik: 2.0 TDCI 136
Rocznik: 2003
|
witam!
Po usunięciu katalizatora świeci mi kontrolka 'Check Engine' czy wie ktoś może jaki jest potrzebny parametr aby Focus myślał ze jest wszystko ok?? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-01-2012
Model: Focus MK1
Silnik: Zetec-SE 1.6
Rocznik: 2004
|
check wywali na pewno więc warto zainwestować w taką tulejkę [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i broń boże nie kupować jej gotowej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Udać się do hydraulicznego i kupic kolanko mosięzne chyba 1/2"(trzeba by było zmierzyć gwint) no i nypla do tegoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Koszt około 10zł.... i mamy to samo co na aukcji hehe.
Check na 90% nie wywali bo sonda będzie odsunięta od głównego ciągu spalin |
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marek
Model: Ford focus
Silnik: 1.8 tddi
Rocznik: 2000r
|
a co jeśli po wyłączeniu silnika słyszeć jakieś dźwięki . Ja mam ten sam problem deską trzepie przy dodawaniu gazu słusze szum turbo bynajmniej tak mi sie wydaje , chce chyba wywalić kata bo przynajmniej tak mi sie wydaje ale nie wiem czy to możliwe jest prawdopodobnie na śmietnik , rozsypał sie chyba , plecionka jest przepalona w łączeniu z katem i wg parodia . Czytałem że można zostawić pusty kat możliwe że tak zrobie . Ludzie piszą że mają mało mocy (75 kucy ) + taka buda + dwoje osób + prawie 17 lat + x przejechanego km = 50 km i bez młotka i gwoździ nie jeżdże hehehe Żart . Chciał bym sie dowiedzieć czy przez to że katalizator jest do wywalenia zapala mi sie kontrolka silnika czy to raczej głebszy problem , wymieniony pasek pompa filtry pow i olej
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::expert
![]() Imię: Paweł
Model: VW Passat/Mercedes-Benz
Silnik: 1.9 TDI/2.7CDI
Rocznik: 1998/2005
|
to nie od katalizatora zapala Ci sie kontrolka silnika, ale katalizator jak najbardziej po tylu latach mozesz wywalic, jak cos zostalo to zanies na zlom to jeszcze na piwo dostaniesz.
|
|
|
|