![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 03-05-2012
Model: mondeo mk4 tytan S
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2008
|
dzisiaj rozebrałem licznik i widziałem,że mam zaśniedziałe może nie zaśniedziałe ale napewno innego koloru ścieszki dokładnie brązowego będę musiał komuś mądremu to pokazeć.
Kolega ma sobie kupić też mondeo z conwers wykręce mu licznik i podłącze do siebie (jak mi pozwoli) auto na pewno nie zapali (imo. będzie blokował),ale stacyjka powinna zaskoczyć wtedy zobacze o co chodzi czy to convers czy coś innego.Nie wiem tylko kiedy taka możliwość nastąpi. Napewno się odezwę na dniach co i jak. POZDRAWIAM. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 11-05-2011
Model: Mondeo Mk4 (Titanium X) Kombi
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 09.2008
|
Zapali normalnie, ale pewnie Convers wyświetli jakiś błąd albo zostanie na czarno etc.
Jak ja wyciągałem Convers'a to normalnie mogłem zapalić samochód bez niego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z początku odłączyłem akumulator (wydawało się to oczywiste) ale nie mogłem zamknąć auta kluczykiem (tym takim kućprem co schowany jest w keyfree) więc podłączyłem aku, aby zamknąć z centralnego a ciekawość popchnęła mnie o krok dalej i odpaliłem silnik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A w zegarach chciałem pogrzebać i pooglądać ale rozbieranie skończyło się na tym,*że nie potrafiłem zdjąć wskazówek, żeby dostać się dalej i dałem spokój. Podobno - co do takiej podmiany - tak tylko wstępnie się orientowałem (ale poza aso), że po zamianie liczniki w ogóle się nie uruchomią bo trzeba "przeprogramować" je kompem. Ciekawe czy rzeczywiście trzeba...skoro normalnie mogłem odpalić auto i odjechać z dziurą w miejscu zegarów to znaczy ze wszystkie potrzebne informacje znajdują się gdzieś indziej i Convers/zegary pobierają info z tego właśnie miejsca i nie ważne jakie wsadzi się zegary... ale oczywiście mogę się mylić bo g... się znam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-05-2012
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
|
Właśnie zaistniała u mnie sytuacja jak na początku tematu. Convers + pokazuje tylko dwie podstawowe funkcje. Zniknęły mi Navi, radio i Bluetooth (telefon). Ponadto, cały panel (nawigacja, CD/AUX, radio, phone) nie włącza się przyciskiem ON/OFF. Czy jest to problem z Convers czy może coś z zasilaniem panelu?
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Imię: andrzej
Model: mk4
Silnik: 2000cm3 diesel
|
czy może komuś udało się naprawić ten problem? bo u mnie jest to samo. mam sony bez navi, elektromechanik rozebrał i.... lufa w krzokach
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Problem z maistralą CAN. Tak się zachowuje convers jak nie ma info po MM-CAN i/lub MS-CAN. Na czym polega problem trudno dywagować, trzeba zrobić diagnostykę.
|
|
|
|
#26 |
|
![]() Imię: andrzej
Model: mk4
Silnik: 2000cm3 diesel
|
a czy tą diagnostykę można zrobić tylko w ASO?
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
Wystarczy kupić kabelek elm327 i posłużyć sie darmowym programem ELMConfig lub Forscan
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#28 |
|
ford::average
![]() Imię: Michal
Model: mondeo mk4
Silnik: 1.8 tdci 125km
Rocznik: 2010
|
Witam
u mnie wczoraj to samo sie podzialo... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 09-07-2008
Model: ford s-max
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2005
|
Mam ten sam problem odkąd zamieniłem licznik. Na początku myślałem, że może to wina conversa. Jednak udało mi się przełożyć swój licznik do innego auta i wszystko było ok. Natomiast licznik z innego auta podłączony do mojego s-maxa pokazywał dokładnie to samo co mój czyli tylko 2 funkcje.
|
|
|
#30 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat: