![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8
Rocznik: 1999
|
Chcesz założyć do oryginalnego radia, czy innego?
Jeśli do oryginalnego lub Pioneera to jest to banalnie prosta sprawa. Szukaj w moich postach. W jednym z nich są schematy i opis. Ostatnio edytowane przez TomQ62 ; 16-02-2017 o 19:57 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Witam
Pilot do oryginalnego radia Ford [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] pozdrawiam Arturek
|
|
|
#23 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Bartek
Model: Focus mk1
Silnik: 1,8 zetec
Rocznik: 2000
|
Pilota mam, zmieniłem tylko radio z oryginalnego na pionieera.
Mam takie coś [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] podłączyłem wszystkie kostki i pilot nie działa, nie wiem co może być przyczyną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Imię: Sérgio
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2002
|
Cześć wszystkim!
Nazywam się Sérgio, posiadam Forda Focusa 1.8 TDCi z roku 2002, wersja Ghia, jestem z Portugalii i trafiłem na to forum, bo potrzebuję Waszej pomocy... Czy ktoś wie jak zdemontować przełącznik zdalnego sterowania radiem Ford Focus I, abym miał dostęp do obwodu wewnętrznego w celu modyfikacji rezystorów, aby móc korzystać z pilota z radiem z rynku wtórnego bez użycia drogiego interfejsu? Sam pilot został już wyjęty, zobacz poniższe zdjęcia: swc_1.jpg swc_2.jpg To, co chciałbym zrobić, to w zasadzie to, co pokazano w załączonym pliku PDF, który opracował ktoś, kto był lub jest członkiem tego forum, imieniem Tizi: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Próbowałem już kilka razy, ale nie mam pojęcia, jak to zrobić, przynajmniej nie uszkadzając niczego... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki! Sérgio |
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 07-03-2012
Model: Focus MKI, Fiesta MK5
Silnik: 1,6/1,25
Rocznik: 2004/2000
|
Tak na szybko, może to da ci jakiś pomysł.
Wracamy do pisania po polsku. Zobacz to [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] lub to [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez damianisko5 ; 26-02-2025 o 08:38 |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
![]() Imię: Sérgio
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDCi
Rocznik: 2002
|
Cytat:
The first video is for the removal of the radio remote control, which is very easy and I already managed to do. It seems the second is using an interface adapter module to convert the radio remote control resistors' values to the ones of the aftermarket radio, which is what I want to avoid... What I need to do is take out the circuit board of the remote control, so that I can change the resistor values to the ones that the aftermarket radio recognizes, as shown in the previous PDF file made by a member of this forum I attached. By the way, the radio I want to instal lis the Pioneer MVH-S520BT: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] The diagram of the car remote control is this: FordFocus_esquema.jpg And the one of the Pioneer radio is this one: Pioneer_esquema.jpg Thank you. |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| montaż , pilot , radio |
|
|