![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 |
ford::beginner
![]() Imię: Rafał
Model: Volvo V70 / S-Max
Silnik: 2.4 Pb / 2.0 TdCi
Rocznik: 1997 / 2008
|
![]()
To wieczorkiem napiszę co i jak
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() Imię: Jacek
Model: mondeo mk5
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2015
|
![]()
Jestem po próbie z odłączeniem przepływomierza, po odłączeniu auto wgl nie chciało jechać strasznie zamulało tak powinno być? Druga próba to odłączenie czujnika temperatury powietrza dolotowego, po tej próbie auto jechało normalnie i awaria silnika się nie zapaliła, maksiu ciągną bardzo dobrze. Samochód parę razy przeciągnąłem nawet do 5tys obr. i nic się nie działo. Po próbie zatrzymałem się, zgasiłem silnik i ponownie podłączyłem ten czujnik i nie wiem czemu ale od razu po podłączeniu zapaliła się kontrolka "żółty silniczek" nawet bez ruszania tylko po odpaleniu, ale spróbowałem się przejechać i mimo palącej się kontrolki nie zapaliła się awaria silnika na komputerze auto też nie traciło mocy. Wnioskować można że konieczna jest wymiana tego czujnika prawda?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
ford::average
![]() Imię: Radek
Model: C-max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004
|
![]()
jak po odłączeniu gorzej jechał to przepływomierz masz dobry, co do czujmika temperatury to tak jak koledzy piszą, koszt nie jest duży to warto kupić nowy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Imię: Jacek
Model: mondeo mk5
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2015
|
![]()
Radek27 czujnik został wymieniony pozostało tylko skasować błędy a może ktoś z forumowiczów może mi w tym pomóc. Jest na forum ktoś z gdańska kto posiada interfejs, za pomoc mogę zaoferować 20zł na dobre piwko?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-10-2010
Model: MONDEO MKIII
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
![]()
Mam dokładnie ten sam problem. Udało ci się go rozwiązać? Może u mnie będzie to samo?
Bump: Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
egr , przepływomierz , turbina |
|
|