![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#21 | |
ford::advanced
![]() Imię: Adam
Model: BMW E38 - siódema ;)
Silnik: 3,5 V8
Rocznik: 1998
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#22 |
ford::beginner
![]() Imię: Eryk
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi 140 KM
Rocznik: 2009
|
![]()
Wszystkim dziękuję za próby pomocy w rozwiązaniu tego problemu, jedna czas leci i powoli zbliża się termin powrotu. Decyzja zapadła i auto zostało zawiezione już do Splitu ( Paramedyk uprzedziłem Cię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Wstępnie umówiłem się na samą diagnozę, zobaczymy gdzie diabeł siedzi. Odezwę się, jak już coś będzie wiadomo konkretnego
ps Gdyby jednak, ktoś znał rozwiązanie mojego problemu , to oczywiście czekam na info (serwisy też nie są alfą i omegą) Ostatnio edytowane przez deratus ; 19-09-2014 o 16:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Zarejestrowany: 29-08-2011
Model: S-MAX
Silnik: 2,0 Tdci po witaminkach od Mayaka
Rocznik: 2010
|
![]()
Ja bym obstawiał czujnik położenia wału. Przerabiałem co prawda to w Mercedesie ale objawy dokładnie takie same.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
|
![]()
Dalej nic nie wiadomo , auto w serwisie w Splicie, mój tutejszy mechanik dzwonił do nich dzisiaj rano, dalej szukają. Analizując jeszcze raz całą sytuacje,dodam że awaria nastąpiła ok. godziny po przejechaniu przez mega potężną ulewę. Po wystąpieniu awarii, tak jak pisałem wcześniej auto odpala jak jest zimne i na biegu jałowym chodzi dopóki nie zostanie wciśnięty pedał gazu, wówczas natychmiast gaśnie i już nie można go odpalić.Może to jest jakiś trop ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
|
![]()
Jest diagnoza serwisu - uszkodzona pompa wysokiego ciśnienia - koszt po przeliczeniu ok. 3,6 tys pln. Na moje pytanie czy jest to część nowa czy regenerowana, otrzymałem zapewnienie że jest nowa, ale starej nie oddadzą.
Ostatnio edytowane przez deratus ; 22-09-2014 o 18:05 |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
ford::average
![]() Imię: pawel
Model: mondeo mk5
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2015
|
![]()
Może lepiej ściągnąć auto do PL na lawecie? 3,6k za sama pompę? plus jeszcze 1k pewnie za wymianę i diagnozę wezmą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
|
![]()
3,6 tys pln to już za całość, natomiast gdybym chciał auto zabrać bez naprawy, to za samą diagnostykę skasowali by w przeliczeniu 600 pln
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
ford::expert
![]() Imię: Slawek
Model: Smax Titanium S
Silnik: 163KM
Rocznik: 2013
|
![]()
Dobra cena jak na ASO.
W helmutowie taka przyjemnosc ok 1250-1500€ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
|
![]()
Wymienią pompę wysokiego cisnienia, i dalej będzie to samo.
Gdyby była to wina pompy, to by nie zapalał, i nie pracował. Zresztą pompa wysokiego cisnienia nigdy nie psuje sie nagle. Najpierw słabnie, daje opilki do filtra paliwa, cieżki rozruch, dzieje sie tak przez pare ładnych nawet tysięcy kilometrów. Przed zapłaceniem, po naprawie pojedż na długą jazdę testową, bo może sie okazać że znów staniesz na autostradzie. |
![]() |
![]() |
#30 |
|
![]()
salom nie podłamuj mnie. Chyba, ze scenariusz jest trochę inny i pompa jest ok, natomiast uszkodzony był np czujnik położenia wału. Może dlatego, nie chcą oddać starej pompy (mój kolega, który pracuje w serwisie Renault, twierdzi, że wymienione części są własnością klienta i na życzenie muszę je zawsze oddać)
|
![]() |
![]() |