![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Dominik
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0tddi
Rocznik: 2001
|
Witam.nie odpala swieci sprezynka swiec zarowych w tdci to jedynie wtryski lub jeden walniety i nie odpali ktos nie umiejetnie i nie czysto montowal i lipa drobina kurzu i po wtryskuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Kamil
Model: Ford Mondeo mkIII
Silnik: 2,0 TDDI
Rocznik: 2002
|
A ja mam taki problem Witam. imo odcina czasami zapłon w Mondeo mk3 tddi problem objawia się następująco: auto odpala pod domem bez problemu przejeżdża pewną odległość zostaje zgaszone kluczyk ze stacyjki wyjęty kierowca wysiada wraca po 3 min i auto nie chce odpalić rozrusznik kręci kontrolka od imo miga jak oszalała po jakiś 5 min i parunastu próbach odpalenia auta auto jak by nigdy nic odpala. Nie wyskakuje żaden błąd auto zachowuje się po prostu jak by nie dostawało paliwa. Ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem?
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Jarek
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Nie wiem jak to dokladnie dziala w fordzie, ale wyglada jak brak styku na immo. Moze petla indukcujna ma jakis niestyk?i nie czyta klucza ?
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
|
Witam serdecznie. Mam podobny problem. Kupiłem mondka 2007 tdci 2.0 dwa tygodnie temu przez pierwszy tydzień było ok. Później pojawił się problem 5-6 razy odpali a następneie 7-8 nie odpali. Pojechałem do mechanika pojawił się blond czujnika wałka rozrządu. Czujnik wymieniłem, a problem został. Macie koledzy jakieś pomysły.
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
![]() Imię: Mateusz
Model: MONDEO
Silnik: 2.0 TDCi 130KM, GHIA DENSO
Rocznik: 2006
|
Mondeo mk3 czy mk4 ? Jaki przebieg? Rowno pracuje na zimnym po odpaleniu ? Czy na ciepłym odpala normalnie ?
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
|
Wymieniłeś czujnik a może problem tkwi w połączeniu z czujnikiem więc problem nadal jest?
|