![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Galaxy
Silnik: 2.0 ecoboost 203bhp
Rocznik: 2013
|
Witam.jestem ciekaw jak zakonczyla sie ta sprawa..kupilem wlasnie galaxy 2.0ecoboost i mam podobny objawy. Raz jedzie ok a czasami tak zamula ze ciezko do 150km/h sie zblizyc....wyglada na to ze turbo nie domaga?
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Andrzej
Model: S Max
Silnik: 2.0 ecoboost 240KM
Rocznik: 2011
|
Hej.
Może te problemy z mocą, to zapowiedź że coś dzieje się z którymś z tłoków? Moją Historię przedstawiłem w innym wątku (tutaj [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]), która jak widzę jest podobna do tej którąś ktoś wcześniej opisał, gdzie też tłok popękał i jakieś inne pęknięcia się pojawiły. Niestety u mnie wydarzyło się to na autostradzie, utrata mocy, dodatkowo myślałem że to turbina więc ileś kilometrów jeszcze jechałem (żadna kontrolka nie zaświeciła) i doszło do najgorszej wersji uszkodzenia silnika - utrata oleju i zatarcie. Teraz, mimo że władowałem w remont kupę kasy (bo szlifierz stwierdził, że silnik jest do uratowania), wożę się z problemem ubywającego oleju. Już raz, po remoncie, zmienili na inne tłoki z grubszymi pierścieniami ale niewiele to pomogło. Ciut mniej ale nadal bierze olej. Szukam teraz w necie informacji czy z czasem szlifierz nie spieprzył sprawy w taki sposób, że postanowił zwiększyć nominalną wielkość cylindrów i tym samym dał nieco większe tłoki. Może tych silników tak nie można remontować, albo przy takiej operacji trzeba jakieś specjalne, tajemne tłoki montować. |
|
|
|