![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
|
Cytat:
Najwyżej kupię 3 wężyki długości po 1,5 m o średnicy 6, 8 i 10 mm.
|
|
|
|
#22 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus RS
Silnik: 2.3EB
Rocznik: 2017
|
Cytat:
|
|
|
|
#24 | |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
|
Cytat:
Kupiłem wężyki ø 6 i 8 mmm. Pasował ø 8 mm. Kupiłem (wlałem przy tankowaniu) litr ON do bańki też 5 l. Zdjąłem zaślepkę (łatwo zeszła) z końcówki przy zbiorniczku. (było podciśnienie bo od razu zassało powietrze do zbiorniczka) nałożyłem wężyk, na drugi wcisnąłem dużą strzykawkę (jako lejek) i zacząłem nalewać ON. Niestety nie chciał płynąć. Musiałem zdjąć zaślepkę(?) z wężyka odpowietrzającego, ale stawiała duży opór. Zrobiłem odpowiednie narzędzie i zdjąłem tą zaślepkę. Chlusnęło jakimś ryżym płynem po rękach, ale cóż... Wlałem ON, założyłem zaślepki i podłączyłem laptop. Miałem starą wersję ELConfiga i nie było zakładki FACM więc "napełniłem" Forscanem. Komunikat zniknął i szczęśliwy poszedłem do domu. Zadzwoniłem do majstra który wycinał DPF z pytaniem czy po 40 tys km od wycięcia ma/może pokazywać się taki komunikat i błąd - niskiego poziomu dodatków do paliwa. Odpowiedział mi, że wystarczyło wyjąć wtyczkę z modułu pod tylnym siedzeniem, a gdyby to nic nie dało to oni czują się odpowiedzialni za swoją robotę i by mi to "wyprostowali" - ale wtedy nie miałbym żadnej satysfakcji. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzięki wszystkim za drobne ale jakże cenne wskazówki.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#25 |
|
ford::expert
![]() Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014
|
Wezyki byly w komplecie z banika jak na filmiku co Tobie podeslalem . Formalnie plynu starcza na 80 tys . Teraz wiesz jak i coGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
![]() Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
a ja z innej beczki
ostatnio walnął mi jeden przewód od czujnika ciśnienia różnicowego do dpf wymieniłem na podobny gumowy ( wzmocniony) a kumpel mi mówi żebym zamówił ori Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. byłem w sklepie z częściami powiedzieli tylko serwis i koszt 250zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wogóle to mówili że niczym się nie różni od zwykłego przewodu i fakt że jest to samo bo miałem go w ręku nie wiem czy wymienić też drugi bo ten stary prawie rozleciał mi się w rękach co wy na to? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: jeszcze focus mk2 GHIA ale już jest fusion 2016 se 2.0 EcoBoost
Silnik: 2.0 tdci , 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2006 , 2016