Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 27-09-2018, 19:56   #21
Andrzej_K
ford::professional

Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Błąd P1922 przy wywalonym DPF-ie 1.6 tdci

Cytat:
Napisał krzys1968 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tu jak to gosci robi prawidlowo . Musisz sciagnac i zmiezyc , bo ja mialem taki zestaw jak na filmie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Nie mam jak zmierzyć. Mieszkam w bloku, a dostęp do kanału 40 km dalej. Muszę mieć wszystko co potrzebne zanim tam pojadę.

Najwyżej kupię 3 wężyki długości po 1,5 m o średnicy 6, 8 i 10 mm.

Stary 27-09-2018, 22:29   #22
krzys1968
ford::expert

Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014

Cytat:
Napisał Andrzej_K Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie mam jak zmierzyć. Mieszkam w bloku, a dostęp do kanału 40 km dalej.
Sam tez kanalu nie mam i zrobilem dolewke a tak to wygladalo
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 20170620_181841.jpg (92.6 KB, 119 wyświetleń)
krzys1968 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-09-2018, 23:09   #23
TuneFORCE

Imię: Grzegorz
Model: Focus RS
Silnik: 2.3EB
Rocznik: 2017

Cytat:
Napisał Andrzej_K Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam ten sam problem. DPF wycięty około 2 lata temu. Tydzień temu po zatankowaniu pojawił się komunikat "usterka układu silnika" i świeci się czerwona dioda obok wyświetlacza. Auto jeździ normalnie.

Forscan pokazuje błąd P1932, 60 - niski poziom dodatków paliwa.

ON mogę do zbiorniczka dolać sam, ale co dalej?

Różnie jest to tu opisane:

Nie wiem co to znaczy i czym się robi "resort". "Reset" jest mi bardziej zrozumiały (chyba?) ale także nie wiem czym można to zrobić?
Po prostu wykasować błąd ELConfigiem lub Forscanem?

Dzięki za rzeczowe odpowiedzi.
Urządzeniem diagnostycznym ustawiasz w PCM, że dodałeś płynu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
TuneFORCE jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-09-2018, 17:00   #24
Andrzej_K

Imię: Andrzej
Model: Focus MK3 Kombi Titanium
Silnik: 1,5 TDCI Duratorq 120 KM
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał krzys1968 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sam tez kanalu nie mam i zrobilem dolewke a tak to wygladalo
Zmobilizowałeś mnie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ty miałeś poważną dolewkę skoro bańka 5 l Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (jak podłączyłeś wężyk?)
Kupiłem wężyki ø 6 i 8 mmm. Pasował ø 8 mm. Kupiłem (wlałem przy tankowaniu) litr ON do bańki też 5 l. Zdjąłem zaślepkę (łatwo zeszła) z końcówki przy zbiorniczku. (było podciśnienie bo od razu zassało powietrze do zbiorniczka) nałożyłem wężyk, na drugi wcisnąłem dużą strzykawkę (jako lejek) i zacząłem nalewać ON. Niestety nie chciał płynąć. Musiałem zdjąć zaślepkę(?) z wężyka odpowietrzającego, ale stawiała duży opór. Zrobiłem odpowiednie narzędzie i zdjąłem tą zaślepkę. Chlusnęło jakimś ryżym płynem po rękach, ale cóż...
Wlałem ON, założyłem zaślepki i podłączyłem laptop. Miałem starą wersję ELConfiga i nie było zakładki FACM więc "napełniłem" Forscanem. Komunikat zniknął i szczęśliwy poszedłem do domu.

Zadzwoniłem do majstra który wycinał DPF z pytaniem czy po 40 tys km od wycięcia ma/może pokazywać się taki komunikat i błąd - niskiego poziomu dodatków do paliwa.
Odpowiedział mi, że wystarczyło wyjąć wtyczkę z modułu pod tylnym siedzeniem, a gdyby to nic nie dało to oni czują się odpowiedzialni za swoją robotę i by mi to "wyprostowali" - ale wtedy nie miałbym żadnej satysfakcji. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dzięki wszystkim za drobne ale jakże cenne wskazówki.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 28-09-2018, 17:48   #25
krzys1968
ford::expert

Imię: Krzysztof
Model: fokus Mk2 FL byl i milo wspominam ; focus Mk3
Silnik: 1.6tdci 109Ps ; 1.6 tdci 115Ps
Rocznik: 2008 ; 2014

Wezyki byly w komplecie z banika jak na filmiku co Tobie podeslalem . Formalnie plynu starcza na 80 tys . Teraz wiesz jak i coGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
krzys1968 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-09-2019, 19:28   #26
gibaj

Imię: Artur
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008

a ja z innej beczki
ostatnio walnął mi jeden przewód od czujnika ciśnienia różnicowego do dpf
wymieniłem na podobny gumowy ( wzmocniony) a kumpel mi mówi żebym zamówił ori Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
byłem w sklepie z częściami powiedzieli tylko serwis i koszt 250zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wogóle to mówili że niczym się nie różni od zwykłego przewodu i fakt że jest to samo bo miałem go w ręku
nie wiem czy wymienić też drugi bo ten stary prawie rozleciał mi się w rękach
co wy na to? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gibaj jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-09-2019, 20:04   #27
EW1

Imię: Mariusz
Model: jeszcze focus mk2 GHIA ale już jest fusion 2016 se 2.0 EcoBoost
Silnik: 2.0 tdci , 2.0 EcoBoost
Rocznik: 2006 , 2016

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Że są drogie to wiadomo ale przecież jak dasz coś zamiennego to będziesz obserwował czy zdaje egzamin czy nie
EW1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania