![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-01-2018
Model: Grand
Silnik: 1.6tdci
Rocznik: 2011/2011
|
No to już pora na wszelakiego typu naprawy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ja między 180-210tys okłamywałem się, że będzie lepiej, ale już teraz wiem, że nie będzie i wywalam Fordy ze swojego garażu...
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotr
Model: Grand C-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
|
A dla mnie to prawdopodobnie bedzie ostatni diesel bo skoro 180 tys i remonty to ja dziekuje
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-01-2018
Model: Grand
Silnik: 1.6tdci
Rocznik: 2011/2011
|
Nie pamiętam dokładnie, a nie chce wprowadzać w błąd.
Coś z przeładowaniem turbiny. Błąd był jakby oczywisty, że to coś z turbo... ... zawiozłem do mechanika. Zaczął od wykluczania wszystkiego po drodze. Tak, żeby jednak uniknąć regeneracji. Nic nie pomogło, dałem do regeneracji i błąd zniknął. Jak auto idzie w tryb serwisowy, a da się jechać to jest naprawdę super. Ja niestety trzy razy miałem holowanie, a to przyjemne nie jest. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
Witam ponownie. Z przykrością muszę kontynuować temat. A więc po kolei. Przed paroma tygodniami wymieniłem zawór IMV. Przez 3 tyś. km problem z gaśnie iem nie powrócił. Jednak wczoraj znów odcinka jednak trochę w inny sposób jak wcześniej. Mianowicie po szarpnieciu auto traci moc i próbuje jeszcze jechać lecz po chwili jednak gaśnie całkowicie. Wcześniej gaśnie ie nastapywalo natychmiast. Powrócił błąd P02FA jak P0251.
Dodam tylko że podczas tych 3 tys km były nowe przygody a konkretnie to pojawiała się kontrolka ESP i informacja o ograniczeniu funkcji skrzyni biegów. Temat opisywany tutaj: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Podjchalem na szybko odczytać błędy: 06DF nieznany P0251 sterowanie dozowanie paliwa z pompy, zbyt niski sygnał, nieciagly P02FA czujnik pozycji wydatku powietrza dolotowego silnika diesla, brak objawu, nieciagly P0700 uszkodzenie w układzie sterowania automatyczna skrzynia biegów, brak objawu, nieciagly P0340 nieprawidłowy sygnał z czujnika wałka razrzadu, błąd mechaniczny, nieciagly P0170 tu było coś czujniki termostatu regulujące temperaturę, brak objawu, nieciagly |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
ford::amateur
![]() Imię: W
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
|
U mnie podobnie:
Kod: P008A - Cisnienie w ukladzie paliwowym po stronie niskiego cisnienia - zbyt niskie Kod: P05A1 - Działanie czujnika położenia aktywnej przesłony A kraty wlotu powietrza przy zatrzymaniu w położeniu maksimum/minimum Kod: P0251 - Obwód A regulacji dawki paliwa przez pompę wtryskową Kod: P0087 - Ciśnienie w szynie paliwowej/układzie zbyt niskie Kod: P02FA - Działanie czujnika położenia silniczka sterującego przepływem powietrza w układzie dolotowym silnika Diesel przy zatrzymaniu w położeniu minimum/maksimum Kod: P02FA - Działanie czujnika położenia silniczka sterującego przepływem powietrza w układzie dolotowym silnika Diesel przy zatrzymaniu w położeniu minimum/maksimum Nie wiem co z tym zrobić. Ostatnio edytowane przez Kubraqu ; 03-05-2019 o 17:56 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Emil
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI 180
|
nie wiem jaki przebieg kolega ma, ale miałem to samo wtryski leją i koniec
Jak coś to mam pompe i wtryski po przebiegu 40tys |
|
|
|
|
|
#29 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-09-2012
Model: s-max ST
Silnik: 2.0 tdci Bi-Turbo 210 KM
Rocznik: 2016
|
Witam. Mam to samo. Dokładnie takie same błędy[Po2fa oraz PO251. Silnik 2.0 biturbo. Na trasie zdarza się około 3 - 4 RAZY głównie przy wyprzedaniuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no nic zaczne od przelewów i później zawór na pompie i elewtyalnie sama pompa. U mnie w smax słaby dostęp, trzeba opuszczać silnik.
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
![]() Zarejestrowany: 24-09-2012
Model: s-max ST
Silnik: 2.0 tdci Bi-Turbo 210 KM
Rocznik: 2016
|
Witam. Wymieniłem pompę wtrykowa na model od EDGE 210 bi turbo. Pompa 11 tys przebiegu. Niestety samochód nie odpalil. Czy trzeba coś ustawiać natej pompie? Jak wsadzilem stara odpalil od razu. I teraz nie wiem czy kupiłem walnieta pompę czy coś źle zrobiłem. Proszę o sugestie
. Pozdrawiam |
|
|
|