![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
|
Swoją drogą słabe te alternatory. U mnie padł w grudniu na trasie. Po zgaszeniu już nie odpaliłem auta. Na szczęście mam wydłużoną gwarancję ( auto z 2016) i wymienili w przeciągu 2 tygodni bo podobno nie ma w PL alternatorów do mk2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#22 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: Gulietta,S-max,Ducati, Genesis Coupe 3.8 V6
Silnik: 2.0 180PS diesel
Rocznik: 2015 S-max
|
Nie wiem ile w tym prawdy, ale wg. "naprawiaczy" koło pasowe ( czyli sprzęgiełko ) jest obliczone na 120 tysi. A wg. niektórych w regulatorze też jest zaprogramowany "czas życia" dla tego elementu...
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::beginner
![]() Imię: CZAJA
Model: Smax
Silnik: 1,8
Rocznik: 2007
|
Witam
Nie będę tworzył nowego posta wiec może tu się dołączę z moim problemem. Z rana jechałem do pracy to jakieś dziwne terkotanie słyszałem. Gdy wracałem z pracy to już zapaliła mi się kontrolka (czerwona) akumulatora a później ABS (pomarańczowy) no i wszystko padło ale dojechałem do domu. Zajrzałem do silnika i zobaczyłem coś takiego (zdjęcia w załączniku), widać że metal jest porozrywany. Zauważyłem że zerwało 3 śruby łączące alternator z tą przedłużką do paska. Jak to się nazywa i jak się to wymienia? Ostatnio edytowane przez CZAJA48 ; 07-07-2021 o 22:57 |
|
|
|