![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 16-08-2020
Model: Focus MK3
Silnik: 1.0 ecoboost 125KM
Rocznik: 2013
|
Jeżeli chodzi o olej to po kupnie zalałem 5W20 ROWE ale wcześniej właściciel cos wspomniał o 5W30 bo tak radził mu mechanik.
OK, dziś zrobiłem pełny obrót paskiem za dnia i jednak mam wyrwanych kilka zębów pod rząd. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Chciałbym się upewnić czy rozrząd mi przeskoczył. Pytanie do Was na jaki znak ustawić kolo pasowe na wale? Zrobilem kilka testów: Gdy kolo ustawie tak ,że mogę wsunąć bolec przez kolo wałki są ustawione tak: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeżeli wałki ustawiam płaszczyznami w numerami do góry to koło pasowe jest tak: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez cutin ; 30-12-2020 o 18:24 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysztof
Model: X-Back
Silnik: 0.4 mV
Rocznik: 2087
|
Nie na koła tylko krzywki Panie. Zdjęć nie wczytało. Jutro zrobię ci foty jak powinny być, aktualnie mam M1DA na stojaku
|
|
|
|
|
|
#23 | |
|
![]() Imię: Antoni
Model: Fiesta ST
Silnik: JTJB
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Rozrząd: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mirosław
Model: transit
Silnik: 2,2
Rocznik: 2009
|
Blokujesz wał korbowy
U Ciebie przyczyną będzie olej, niestety masz cały silnik do sprawdzenia |
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
Rozrząd przeskoczył o 3 zeby. Zrobiłem test kompresji sprężarka i na 3 cylindrze powietrze Non stop ucieka w kolektor dolotowy.
Ściągam głowicę. Będę meldował. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
Finał historii. 2 zawory wydechowe dostały po łbie ale głowica prosta, szczelna i bez pęknieć.
Smok olejowy zapchany kawałkami paska rozrządu przez co przytarło lekko w głowicy ślizg gdzie pracuje wałek. Robota głowicy - 900zł Robocizna - 1200zł Częsci -1000 zł |
|
|
|
|
|
#27 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
sporo...
mam nadzieje, ze przy takiej akcji dół silnika sprawdzony, panewki, pierścienie... |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: X-Back
Silnik: 0.4 mV
Rocznik: 2087