![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 08-06-2023
Model: Escape
Silnik: 2.0
Rocznik: 2020
|
Na pewno były, po prostu Lukaszooo pomylił akcje z tą, która dotyczy hybryd, gdzie rzeczywiście akcja serwisowa opiera się o upgrade oprogramowania i instalację odpływów.
Dopisałem tam wyżej weryfikację recalli, CSP i TSB po VIN (i jak mi coś jeszcze przyjdzie do głowy, to będę dopisywał). W Twoim przypadku to możliwy problem z drzwiami na pewno. Jeśli EVAP był testowany, to jest szansa, że póki co działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W razie problemów weryfikacja zamykania się zaworu przy silniku jest dość łatwa, a z resztą układu problemy są rzadsze. Dodam od razu, bo tam wyżej było coś o filozofowaniu, że moja wiedza opiera się na tym, co miałem/robiłem u siebie, i na tym, co przeczytam (w CSP, TSB, SSM, czy na forach). Są tu osoby z naprawdą rozległą wiedzą praktyczną nt. tych samochodów, i potrafią sporo pomóc. Z drugiej jednak strony teorią warto się czasem podeprzeć, i są na to dowody. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-10-2024
Model: ford escape
Silnik: 1.5 3R
|
Z drzwiami to strzał w dziesiątkę bo też mam wpis "Program #23B56 INSPECT FRONT
DOOR CHECK-ARM REINFORCEMENT SPOT WELDS" Więc chyba wszystkie programy przywolawcze poprzedni właściciel obskoczyl - jeżeli o tym programie mowa |
|
|
|
|
|
#23 |
|
|
Pytanie, czy Carfax nie pokazuje raczej programów, które się aplikują? Czy też masz ten wpis przy okazji wizyty w serwisie?
Bo ztcp Chrome Tip replacement też miałem w Carfaxie, z datą jak auto już na placu było Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tzn. wtryski raczej powinieneś mieć wymienione bo to był 2022 i szło z informacją do właścicieli. Numery zrobionych CSP zwykle chyba są na naklejkach, u mnie na dzwiach, ale pisak się zamazuje i czasem trudno być pewnym, co tam ktoś naskrobał. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
Hmm w sumie ciężko powiedzieć, oba programy mają dane z tego roku luty/marzec a pomiędzy nimi wizyta w serwisie bez wpisów. Wygląda to tak jak poniżej:
02/22/2024 Ford Motor Company Manufacturer Customer Satisfaction Program issued Program #23B56 INSPECT FRONT DOOR CHECK-ARM REINFORCEMENT SPOT WELDS Locate an authorized Ford or Lincoln dealer or call 866-436-7332 to obtain more information 03/04/2024 40,372 Morrie's Minnetonka Ford Minnetonka, MN 952-546-5441 minnetonkaford.com 4.5 / 5.0 222 Vericed Reviews 827 Customer Favorites Vehicle serviced 03/06/2024 Ford Motor Company Manufacturer Customer Satisfaction Program issued Program #22N18 REPLACEMENT OF HIGH-PRESSURE FUEL INJECTORS Locate an authorized Ford or Lincoln dealer or call 866-436-7332 to obtain more information Ostatnio edytowane przez furas ; 23-10-2024 o 20:59 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
"Program issued" oznacza jedynie tyle, że się pojawił. Też takie miałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Trochę wątpię, aby dwa tygodnie po odpaleniu programu CSP od razu samochód na tę naprawę trafił, ale nie można tego wykluczyć - obejrzysz drzwi, to może będzie coś wiadomo. Tu jest wątek, gdzie można zobaczyć, jak wyglądają uszkodzenia, chyba też drzwi po naprawie etc: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Jeśli chodzi o wtryskiwacze, to wydawało mi się, że to program z 2022, ale rzeczywiście jest z marca tego roku... Jeśli nie masz potem serwisu wpisanego, to nie znaczy, że go nie było, ale też trudno mieć na to nadzieję. Niestety brak darmowego CSP to ryzyko wliczone w sprowadzenie samochodu z US Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
Czyli wpisy o niczym nie świadczą i tak na prawdę nie wiadomo czy cokolwiek z tych programów było zrobione. A myślałem że to jest równoznaczne ze skorzystaniem z programu.
Czyli okaże się wszystko na miejscu jak samochód dotrze. W Polsce tych programów nie respektują jak się domyślam? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
|
Kojarzę, że ktoś wspominał, iż jest szansa na recalle dotyczące bezpieczeństwa, ale co do zasady to CSP obejmują tylko Stany. Jest co prawda lista niemieckich serwisów dla samochodów z USA, ale gdy się do jednego z nich odezwałem, to się okazało, że dotyczy to modeli z USA kupionych w Niemczech (zakładam, że chodzi np.o [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]).
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
|
Serwisy nie wszystkie wykonane czynności zapisują w Carfax. Sam już to potwierdziłem, że zwykłe stacje obsługi bardziej szczegółowo się rozpisują a ASO nie. Wiec można zakładać, że jak nie było serwisu typowego po opublikowaniu akcji naprawczej to usterki nie zostały usunięte.
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
|
Więc w zasadzie może zrobione może nie. Okaże się na miejscu.
A wiadomo co z akcjami serwisowymi dot. Bezpieczeństwa - czy u nas takowe robią w amerykańcach? |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Jak byłby VIN to już bym napisał co auto miało FAKTYCZNIE zrobione. A tak to nie wiem kiedy ten wątek znów trafi na moje 30 sekund uwagi i czy wtedy VIN będzie i go zauważę... Tyle razy już było pisane - VIN TO PODSTAWA do wszelkich sprawdzeń.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 24-10-2024 o 10:58 |
|
|
|
|