![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciej
Model: Focus MK4 ST-Line / KA+
Silnik: 1.5 Ecoboost 150km / 1.2 ti-vct 85km
Rocznik: 2021/2017
|
Wczoraj próbowaliśmy długo z tym programem. Kombinowanie z przed i po liftem i jedyne wyjście było wyłączyć to wskazanie bo jest na liczniku. Po lifcie licznik nie miał temperatury i może tu jest jakieś powiązanie.
Udało się uruchomić sync wszystko działa prócz temperatury i kompasu Auto ryglowanie Tempomat Doświetlanie zakrętów niby przyjmowało ale po ponownym zalogowaniu wyświetla że nie włączyło. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#22 |
|
|
Dodam że w przed lifcie ten samochód nie miał montowanego sync 3 tylko 1.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus MK3, Mondeo MK5
Silnik: 1,6 TDCI(115KM) 2,0(180KM) 2,0(190KM)
Rocznik: 2013,2015,2021
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
Ok. A co może być powodem takich dwóch błędów? Wszystko z ACM.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Bo ja znam jedną jedyną taką opcję - "lampka-czołówka" na czole kierowcy! Ale wtedy słabo się to konfiguruje komputerem... BTW - najgorzej jak za robotę się biorą "fachowcy" bez zielonego pojecia "co jest do zrobienia i jak to się robi"...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 03-06-2025 o 23:36 |
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
|
Nie FF3 tylko Ford ka plus, który ma halogeny z DRL. Nie jest to niezbędne do życia. Po prostu jak była taka funkcja w bcm i na YouTubie to uruchamiali (samochód na Brazylię być może inne są) to mało spotykany samochodzik u nas.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Podsyłam filmik który mnie zainspirował do szukania doświetlania zakrętów [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Błędy ACM wynikają ze złej konfiguracji tegoż modułu. Kto wie, co kolega zaczął kodować i co miał na myśl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Meczy mnie temat braku temperatury zewnętrznej która musieliśmy wyłączyć bo nie pokazywało temperatury ZEW tylko dwie kreseczki. + FORScan v2.3.66 release, Ford KA/Figo Zetec-SE 1.19L 2017 ( 2015 MY ), VIN: MAJ ********* 63015 Configuration and Programming Log APIM Module configuration (AS BUILT format) Poniżej Zdjęcie AS BUILT z APIM: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tu wyłączyłem wyświetlanie temperatury: Electronic Horizon (EH), V363 Strategy (Transit Platform), Outside Temperature HMI (OATHMI), Flank Guard HMI (FGHMI) 7D0-02-02 X*XX XXX XX-- ZAMISTA GWIAZDGI MAM 0 A POWINNA BYC 2 ALE TO NIESTETY NIC NIE DAJE. 0=Electronic Horizon Off, V363 Off, OATHMI Off, FGHMI Off 1=Electronic Horizon Off, V363 Off, OATHMI Off, FGHMI On 2=Electronic Horizon Off, V363 Off, OATHMI On, FGHMI Off Co znalazłem co może być powodem to fraza: Integrated Control Panel (ICP) (Electronic Feature Panel - EFP) Network, Emergency Assist/911 Assist (ECALL), Online Traffic for SA/China (OT), Brazil Frequency Supported by Radio (BF) 7D0-02-02 xxxx xxx* xx-- - ZAMISTA GWIAZDGI MAM 8 A WEDŁUG MNIE POWINNO BYĆ 0 MAM: 8=ICP (EFP) Net: LIN, ECALL Enabled, OT SA/China Disabled, Brazil Frequency Not Supported a ) TO: 0=ICP (EFP) Net: CAN, ECALL Enabled, OT SA/China Disabled, Brazil Frequency Not Supported Apim Integrated Control Panel (ICP) nie ma komunikacji po LIN tylko po CAN Czy się mylę w innych samochodach typu Focus jest tu 0. Jak myślicie to jest powodem? Ostatnio edytowane przez arturek ; 21-06-2025 o 19:54 |
|
|
|