Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 12-03-2009, 16:11   #21
thanatos777
ford::average

Model: Audi A6 C5
Silnik: 4.2
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Problem z mocą i obrotami

miałem podobny problem, mondek się dusiłl, zbierał się fatalnie, czasem jak zatrzęsło obrotami to mało z fotela nie wyskoczyłem. Po sprawdzeniu i wymianie lambdy przed katalizatorem na uniwersalną Boscha, jak ręką odjął. Oryginał prawie 3x droższy, więc nie ma sensu przepłacać. Oczywiście zanim padło na lambdę to swoje przeszedłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do kompetencji warsztatów i rozwiązywania problemów "ponad program" to szkoda gadać, najprościej wymienić pół samochodu, wtedy im się opłaca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

thanatos777 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-03-2009, 22:52   #22
bruni
ford::amateur

Model: MKIII
Silnik: 1,8 16V 125KM

witam
ja tez szukam przyczyny drobnego falowani, u mnie obroty nie skaczą ale za to na biegu jałowym oscyluja około 700 +-50 co daje efekt "burczenia" silnika, wydaje mi sie ze poprwne obroty to około 900, miał ktoś podobny problem?
bruni jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-03-2009, 11:27   #23
ArturGrantham

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0
Arrow Odp: Problem z mocą i obrotami

Krokowiec nie obniza obrotow tylko zawyza i nie zawsze jego uszkodzenie powoduje falowanie obrotow,wiec jesli masz ponizej 800 obr/min to przyczyny bym szukal w innym miejscu.A mianowicie nieszczelny uklad dolotowy,uszkodzona lub zasyfiona przeplywka lub przepustnica (czasami jest czujnik zamiast przepustnicy).Sprawdzil bym tez swiece (czy pali na wszystkie gary)cewke W/N i przewody W/N.Moze tez byc niskie cisnienie na ktoryms garze.Z reguly zaniskie obroty daja nam znac o siadajacym czujniku polozenia walu.
ArturGrantham jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-03-2009, 11:46   #24
ArturGrantham

Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0

Same odlaczenie klem nawet na tydzien nic Ci nie pomoze,zresetujesz sobie radio,ewentualnie kody z pamieci kompa(typu otwieranie okien z kluczyka itp.)Odlacz akumulator i zlacz kleme Plusowa z Minusowa a nastepnie przekrec kluczyk w stacyjce na pozycje dwa i poczekaj 15 min.Co spowoduje zresetowanie Kondensatora ECU a konkretnie zlikwidujesz sobie bledy z pamieci,potem wyjmij kluczyk ze stacyjki i podlacz akumulator.Odpal auto i niech tak pochodzi okolo 5 min.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Pamietaj ze nawet w serwisie kasuja tylko bledy a nie fabryczne ustawienia auta wiec nie mecz sie z jakoms adaptacja czy czyms podobnym!To nie male dziecko zeby go uczyc chodzic od poczatku.Nie ingerujesz w ustawienia fabryczne komputera.
ArturGrantham jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-01-2011, 17:14   #25
bolek-tarnow
ford::expert

Model: VW Passat
Silnik: 2.0 170KM
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał ArturGrantham Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pamietaj ze nawet w serwisie kasuja tylko bledy a nie fabryczne ustawienia auta wiec nie mecz sie z jakoms adaptacja czy czyms podobnym!
przeczytaj instrukcje uzytkownika to sie zdziwisz...
bolek-tarnow jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania