![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sławek
Model: Audi A6 C6
Silnik: 2,7 TDI V6 179KM
Rocznik: 2006
|
Witam
Mam pytanie , jaki olej do tdci oraz ile litrów , poprzednio był zalany shell z żółtą naklejką ale nie wiem dokładnie jaki symbol. Dziękuję |
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Andrzej
Model: HONDA ACCORD + Mondeo mk3
Silnik: i-VTEC
Rocznik: 2005
|
Może ktoś wie na pewno jaka jest średnica ( tzw. fi ) podkładki pod korek spustowy oleju ? przeszukałem całą ,,szukajkę,, na forum ale jakoś nie znalazłem a w książce ..Naprawiam sam Mondeo,, nie piszą - niestety
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 03-10-2007
Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.0 I6
Rocznik: 1994
|
Nie piszą, bo on jest zintegrowany z uszczelką metalowo gumową i nie ma typowej podkładki...
O, [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wygląda. Ford zaleca zmianę na nowy za każdym razem, ale w praktyce ja zmieniam co 4-5 raz i to profilaktycznie, bo nie cieknie...
|
|
|
#24 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 06-04-2010
Model: mk3
Silnik: 2.0 tDCi 115KM
Rocznik: 2002
|
A tu jest trochę tańsza ta część [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. A co się jej naszukałem to Bóg jeden raczy wiedzieć. Jeśli chodzi o olej to według danych Forda jest to 5W30 do silnika 2.0 TDCi 5.8 litra na silnik 6 litrów wraz z filtrem oleju. Też miałem przygodę z pękniętą podstawką. Próbowałem zrobić to płaskim kluczem 36 a wystarczył nasadowy i klucz do kół krzyżakowy-poszło bez najmniejszego oporu...ale jak to mawiają: jak się nie psewrócis to się nie naucys
Ostatnio edytowane przez mroovall ; 06-04-2010 o 16:53 |
|
|
|
|
|
#25 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 01-05-2012
Model: mk3
Silnik: 2.0tddi
Rocznik: 2002
|
mi przy wkręcaniu czujnika pękła obudowa filtra oleju. i teraz boje się wymieniać drugą którą kopiłem za 100 zł. z allegro.
|
|
|
|