![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: MONDEO MK4 GHIA
Silnik: 1,8 TDCI 125 PS
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-03-2010
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0
Rocznik: 2002/3
|
Temat powrocil znow w moim przypadku.Wymienilem zaworek zwrotny oraz pompke reczna paliwa i nie jest do konca dobrze.jest lepiej ale po postoju samochod zapali ale po chwili zgasnie.Co moze byc tego przyczyna?Jak zgasnie to widze ze nie ma paliwa w wezyku.Pompka jest nowa wiec musi trzymac.Czy jest jescze jakis zaworek kolo baku czy jakas pomka w baku?
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Paweł
Model: MONDEO MK4 GHIA
Silnik: 1,8 TDCI 125 PS
Rocznik: 2009
|
Z tego co wiem to koło baku niema żadnej pompki, bynajmniej w moim dieslu ( jest natomiast w benzyniakach ) Skoro dalej cofa ci się paliwo to gdzieś jeszcze musi być nieszczelność , a jak twoje przewody paliwowe , oryginalne szybko złączki jeszcze są ? jedna z nich chyba znajduje się właśnie koło baku. Zresztą kolega GLAZIK5 wcześniej zwracał na to uwage
Ostatnio edytowane przez PaBlLoO90 ; 15-04-2010 o 19:46 |
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
1 wymienilem na normalny wezyk a reszta to szybko zlaczki.nie ruszalem ich ale wlasnie moze nalezaloby je tez wymienic bo juz sam nie wiem co moze byc innego.tak to nie mam zadnych problemow z autem i przy cieplym silniku czy krotszym postoju pali na dotyk
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
Problem rozwiazany.Tak jak pisalem założyłem nawą pompkę paliwa przy okazji i filtr paliwa,zaworek zwrotny i przewody paliwowe.Mam taka uwagę do innych na przyszłość.Przewody musza byc z tych lepszych nie najtańsze ze sklepu.Własnie na takim łapał mi powietrze,założylem gumowe zbrojone plus dobre opaski i auto chodzi jak trzeba.Żadnych skoków obrotów silnika,wszystko ok,za cała tą zabawe zapłaciłem ok 200zl(najdroższa pompka)ale teraz jestem pewny że układ paliwowy mam w pełni sprawny.
|
|
|
|