![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#3131 | ||||
ford::expert
![]() Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
Rocznik: 2001
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sorry Bartuś, co napiszesz to kulą w płot, co jest???!!!!!!!!!!!!!! Cytat:
Piec masz juz w rekach. Z węży po ich zdjęciu zleci troszkę płynu ze 100 mml i to jest jedyna strata płynu, ale jest on jeszcze w piecyku, wiec zlej do jakiegoś naczynka, a później zalej tym samym płynem nowy piec i montuj spowrotem Wszyskie czynnkosci opisane wyzej, robisz w odwrotnej kolejnosci. Piec wymieniony. Ale teraz jest tam troszkę powietrza, to po odpaleniu silnika trzeba 'pogazować', aby mechaniczna pompa silnka przegoniła powietrze. Resztę zrobi sprzawna elektryczna pompka płynu na podszybiu. Jeslki nowy piec by zwalniał, trzeba znowu dać silnikowi obroty, aby wspomógł odpowietrzanie. Jak otworzy sie termostat przy temp. 87 st, układ powinien byc odpowietrzony. Sukcesów. Ostatnio edytowane przez Stefano ; 16-01-2014 o 01:52 |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#3132 |
![]() Imię: Bartek
Model: Galaxy
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
![]()
Ale mi stefano pojechał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .. chyba przestanę się wypowiadać w tym wątku, zimny prysznic z rana.
dymi , mój jak gaśnie też dymi.. a jest po remoncie u Ciebie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3133 | |
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Sharan
Silnik: AUY 1,9 TDI
|
![]() Cytat:
Wydaje mi się,że prościej, łatwiej i szybciej, ale każdy ma swój sposóbGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez plusz730 ; 16-01-2014 o 08:44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3134 |
ford::beginner
![]() Imię: Radek
Silnik: TDI/AUY ghia automatic
Rocznik: 2006
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3135 |
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: Sharan
Silnik: AUY 1,9 TDI
|
![]()
Dokładnie te z drugiego linka. Ja używam tych pośrednich, które pasują idealnie. W zestawie jest jedna sztuka, więc trzeba by kupić dwa komplety.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#3136 |
ford::advanced
![]() Imię: Rafał
Model: mondeo mk5 ST, edge ST, focus mk4 vignale
Silnik: 2.0 ,2.0 , 1.0
Rocznik: 2018 ,2018 ,2020
|
![]()
te duże śmiało dadzą rade, u mnie dały, wystarczy ci jeden komplet
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3137 | |||
![]() Imię: Janusz
Model: VW Sharan
Silnik: 1,9 TDI, AUY, 115 PS
|
![]() Cytat:
Jak wyjmujesz piec z tych blach, wyszarpując go w dół, to raczej wszystkie gumnki izolujace sa juz pozrywane i zgubione. Tutaj chodzi o piece D3Wx i D5Wx z dwuczęściowymi blachami, bo piece Hydronik II, czyli D5ZF i pochodne są juz przykręcone do trzymajacych blach za pomocą specjalnych śrub z gomową izolacją i to wszystko po to aby obudowa goracego pieca nie przenosiła i traciła niepotrzebnie ciepła. Nie wiem czy ci to wytłumaczyłem dostatecznie jasno, to może tak: masz gorący metalowy kubek z kawą /piecyk/ i stawiasz go na lodowatej blasze /karoseria auta/ skutek; kawa za chwilę zimna, czyli do bani. A to co piszesz, to ani łatwiej ani szybciej i jeszcze cały czas będą straty ciepła i koszta paliwowe... Cytat:
Cytat:
Ale chyba to ja sie nie wyspałem i taka reakcja, zobacz o której to pisałem... To jeszcze raz Cię przepraszam. A jeśli ci piec dymi i ja spartoliłem jakąś robotę, dawaj go do reklamacji, u nas brak fuszerki. Pozdrawiam. Ostatnio edytowane przez Stefano ; 16-01-2014 o 22:08 |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#3138 | |
![]() Imię: piotr
Model: Vw T4,Vw Sharan 2006
Silnik: 2,5tdi 1,9tdi
Rocznik: 01
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3139 | |
![]() Imię: Bartek
Silnik: AFN 150KM, ASB - AG4. Znowu mało :(
Rocznik: 98
|
![]() Cytat:
Piec od Ciebie ma już blisko 2 lata, wiec gwarancja juz sie zakończyła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A ja aktywnie go używam (załączam przed prawie kazdym rozruchem silnika, załaczyłeś mi wówczas u Ciebie na daczy pstryka z dioda i dodatkowa pompkę). Moze komorę spalania mam trochę zakopconą już. Ja też swoje wypowiedzi o piecu pisałem z doskoku. W zasadzie wszystko w tym wątku było już po 4 razy napisane.. a niby ciągle to samo i tak się zastnawiasz jeśli kilka wpisów wcześniej była mowa o czymś to moze u tego forumowicza nie ten problem.. czyli cos innego szukasz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Postaram się bardziej skupiać nad czyimś problemem.. a jak nie bezie csiłi czasu to nic nie pisac. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3140 |
![]() Imię: piotr
Model: Vw T4,Vw Sharan 2006
Silnik: 2,5tdi 1,9tdi
Rocznik: 01
|
![]()
Ja musze sobie zalozyc jakos mala diode np.od dzialania pompki paliwa,aby wiedziec czy piec pracuje.Ma ktos inny inny patent ?Dzieki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
diagnostyka silnika , temperatura silnika , webasto |
|
|