Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Skrzynie automatyczne
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-06-2024, 12:17   #321
kompadros
ford::beginner

Imię: Krzysztof
Model: Ford Kuga MK2/ był Grand C-MAX
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Adaptacja skrzyni Powershift

Cytat:
Napisał artur_koszu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam. Sporo poczytałem na forum na temat adaptacji skrzyni. W wielu przypadkach pomaga to na szarpanie. U mnie występuje znaczne szarpanie przy zmianie biegu z 1 na 2 oraz przy ruszaniu. Olej wymieniony. Czy jest ktoś w województwie warmińsko-mazurskim godny zaufania kto wykonuje takie usługi?
Witam, czy znalazłeś kogoś ? U mnie zaczyna to samo szarpanie przy zmianie z 1 na 2. Szczególnie na trasie Mrągowo-Giżycko, kiedy trzeba często zwalniać i przyśpieszać - odczuwalna jest zmiana biegów , taka jazda trochę jest niekomfortowa.

kompadros jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-07-2025, 06:01   #322
ernip84
ford::beginner

Imię: Ernest
Model: S-MAX INDIVIDUAL
Silnik: 2.0 Turbo Ecoboost 240 🐎
Rocznik: 2011
Domyślnie Problem ze skrzynią się nasila.

WItam
Od jakiegoś czasu na zimnym silniku skrzynia szarpie i raz się zdarzyło jakby przez 2 - 3 sekundy nie było biegu jak chciałem ruszyć ze skrzyżowania. Objawy te ogólnie się nasilają lecz trochę ustępują jak się wszystko rozgrzeje. Czy warto zrobić adaptacje? Może np. są za niskie obroty silnika w momencie zmiany biegów w wyniku czego ciśnienie oleju w skrzyni jest zbyt słabe żeby sterować sprzęgłami? Poradzi ktoś coś?
ernip84 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
awarie , skrzynia biegów , wymiana oleju

Zasady postowania