![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#331 | |
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012 / 4/2011
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Nawet jestem pewien, że nie było takiego samochodu, coby wyjechał z fabryki z modułem, ale bez czujników... Komuś się pomyliła z modułem ta zaślepka, w którą są wpinane złączki modułu, wtedy gdy samego modułu brak...
![]() |
#333 |
ford::average
![]() Imię: Radek
Model: VW Passat Alltrack
Silnik: 2,0 TDI 4MOTION
Rocznik: 2012
|
![]()
Moduł się dokupi. Tych akurat jest sporo na alledrogo. Ważne żeby było gniazdo. Jednak w weekend będę musiał tam chyba zajrzeć...
Wiecie może jaki kolor kostki? Powinna być w prawym narożniku pod tapicerką nadkola, prawda? Właśnie zerknąłem na allegro i modułów jest cała strona tylko że każdy ma inny numer części a wszystkie są do MK4. Ma to jakieś znaczenie? Wie ktoś jaki numer części powinien być do polifta. Zauważyłem też że do modułu przychodzą 3 wtyczki. Jedna pewnie od instalacji czujników a dwie pozostałe? Ile powinienem mieć w bagażniku jeżeli ewentualnie ma przystosowana pod PDC instalacje w samochodzie? Ostatnio edytowane przez focusgr ; 08-01-2015 o 22:25 |
![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]()
Moduł PDC ma 3 kostki. Jeśli są, to są wpięte właśnie w taki uchwyt tuż przy podłodze bagażnika za prawym boczkiem bagażnika.
![]() |
#335 |
|
![]()
OK. Dzięki. Zatem w sobotę rozbebeszam tapicerkę.
Rozumiem, że wiązka od czujników jest 4 wtyczką wchodzącą w moduł? |
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
![]()
Nie,wiązka od czujników z jednej strony wchodzi na moduł z drugiej strony kończy się na złączu przy zderzaku.Pisałem o tym złaczu przy zderzaku,bo by je zlokalizować nie trzeba nic rozbierać tylko troszkę się pogimnastykować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
|
![]()
Bardzo cenna podpowiedź. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Super. Znajdę ja więc na zewnątrz patrząc pod zderzak? Sorry za może przesadne pytania ale chcę mieć pełną jasność sytuacji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
![]()
Przeszukaj forum był już wątek o dołożeniu ori czujników cofania w mondeo mk4.Były tam wskazówki co i gdzie znaleźć łącznie ze zdjęciami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#340 |
|
![]()
Niestety nie mam conwersa w wersji Ghia...
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
czujniki , mk4 , mondeo , parkowania |
|
|