![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#371 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK4 Kombi
Silnik: TDCI 115km
Rocznik: 2011
|
Na starym module przestały działać wsteczne. Przycisk szyby grzał szybę, nie mam osobnego do otwierania klapy. Po wymianie na nowy, wsteczne są, a przycisk grzania otwiera klapę.
Bump: były sprawdzane. |
|
|
|
|
|
#372 |
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Jeśli kabelki sprawdzone i wyeliminowane, a diagnoza o uszkodzonym BCM jest trafna, to właściwe dla Ciebie moduły to:
BG9T-14A073-Ex, gdzie x - dowolna litera (im dalej w alfabecie, tym nowszy/młodszy BCM), BG9T-14A073-Cx, gdzie x - dowolna litera (im dalej w alfabecie, tym nowszy/młodszy BCM). Jestem jednak podobnego zdania, jak koledzy wyżej, że po zmianie BCM nie ma prawa dziać się to, co opisujesz. Ostatnio edytowane przez Parch ; 14-01-2021 o 08:33 |
|
|
|
|
|
#373 |
|
FCP member
![]() Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
|
Prosty test. Zamontuj stary bcm. Oczywiście nie musisz go programować. Nie odpalisz auta ale reszta powinna działać. Sprawdź, czy teraz na starym przycisk grzania ma inna funkcje
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#374 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK4 Kombi
Silnik: TDCI 115km
Rocznik: 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#375 |
|
FCP member
|
No moim zdaniem został zamontowany uszkodzony moduł BCM.
|
|
|
|
|
|
#376 |
|
ford::average
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK V
Rocznik: 2019
|
Cześć
Orientujecie się, jakie są koszty wymiany modułu komfortu (BSI) w polifcie? Zakładam, że kupię używkę, to interesuje mnie koszt programowania kluczyków (bo z tego co się dowiedziałem to tam w poliftach siedzi o tym informacja). U siebie mam taki problem, że nie mogę się nijak połączyć z samochodem, pin 6 i 14 rezystancja w kosmos. Na razie jeżdżę i nic się nie dzieje od 2 lat (w testach zegarów błędy ale tylko od padniętego kiedyś akumulatora), ale znając życie nadejdzie taki dzień, w którym trzeba będzie podpiąć się i zczytać błędy. |
|
|
|
|
|
#377 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-07-2009
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5 EcoBubble
Rocznik: 2019
|
akurat immo to w module abs,
teoretycznie podobny pcm wkladasz i ogrywasz swoja konfiguracja elmconfigiem czy forscanem np i powinno banglac ale akurat sprawdzanie pinow na obd nie swiadczy o uszkodzeniu pcm, bardziej to pewnie wiazka trafiona gdzies po drodze |
|
|
|
|
|
#378 | |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 23-10-2012
Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#379 |
|
FCP member
|
Skąd pomysł, ze uszkodzony BCM? Może jest wyłącznik który odcina CAN od złącza diagnostycznego?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#380 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Podany objaw wskazuje - jak napisano wyżej - na "jakiś wyłącznik złącza OBD2" albo włożenie "atrapy złącza" w miejsce standardowe i "sprytnego ukrycia tego prawdziwego złącza" itp. itd.
|
|
|
![]() |
|
|
|