![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 02-02-2008
Model: focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::average
![]() Imię: Ernest
Model: VW GOLF
Silnik: 1.6 TDI (105KM)
Rocznik: 2011
|
U mnie dało radę , po przez wypchnięcie go "w strone maski"
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus MK2 FL
Silnik: TDCI
Rocznik: 2009
|
podbije temat otóż u mnie po włączeniu wstecznego buzzer zaczyna piszczeć i pokazywać różne wartości (odległość??) i diody (od żółtej do czerwonej) tak jakbym był blisko przeszkody co oczywiście jest błędem...
natomiast przy podjeżdżaniu do przeszkody nic nie piszczy... sprawdzone przez podjazd do innego auta... czujniki były zamontowane jak kupiłem auto... buzzer oraz diody z odległością znajdują się na podłużnej listwie na kokpicie z przodu po lewej stronie... wygląda to mniej więcej tak: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez gomez.pl ; 16-04-2013 o 21:12 Powód: dopisek |
|
|
|
|
|
#34 |
|
ford::advanced
![]() Imię: luk
Model: polonez caro plus1,6gli
Silnik: 1,6
Rocznik: 97
|
a tak szczerze powiem iz z tymi czujnikami to jest problem zawsze ,poniewaz ford orginałow nie ma swoich tak ja co poniektorych czesci doposazenia
|
|
|
|
|
|
#35 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Moduły "fabryczne" polegają na tym, iż są skonstruowane pod ten właśnie samochód (mimo, że np. przez Boscha), tzn. umieją po magistrali CAN komunikować się z GEMem (sygnał wstecznego i informacja o aktualnej prędkości) czy z zegarami - buzer przednich czujników...
|
|
|
|
|
#36 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 21-04-2013
Model: FORD S MAX
Silnik: 20
Rocznik: 2006
|
witam w moim maxsie na począyku dzalał i przestał zarówno z przodi jak i z tyłu na początku słychadz krutki sygnał i potem nic. jakieś pomysły?
|
|
|
|
|
|
#37 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Pomysły najprostsze - podłączyć pod komputer, odczytać błędy - będzie napisane dokładnie który czujnik nie działa i wymienić...
|
|
|
|
#38 |
|
ford::amateur
![]() Imię: piotrek
Model: galaxy
Silnik: 1.8
Rocznik: 2006
|
witam wszystkich mam podobny problem nie dzialaja mi czujniki parkowania w fordzie galaxy mk3 posprawdalem wiazke tyl i przod jest ok tylko przy wrzuceniu biegu R piszczy 3 sekundy i przestaje macie jakie pomysły ??
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
najprawdopodobniej uszkodzony jeden z czujników
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-05-2007
Model: Ford Mondeo MK4 Titanium X
Silnik: 2.0 TDCi 163PS (184PS by Polarny/Heko)
Rocznik: 2011
|
Odświeżam temat bo po raz kolejny mam problem z czujnikami. Ostatnim razem uszkodzony był jeden z czujników ale można to było stwierdzić przykładając do niego palec. Teraz niestety żaden czujnik nie wykazuje oznak życia. W PAMie nie ma żadnych błędów a czujniki i tak nie działają. Jakieś pomysły co może być przyczyną i co sprawdzić?
|