![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-01-2007
Model: kreatif...
Silnik: zwei zwei liter, BBK + koło dojazdowe 1.2
Rocznik: 2008, 2011, 2018
|
Cytat:
Loża Szyderców#16 TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 17-12-2015
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
A wkładał ktoś tam leda?
Wysłane z chińskiego fona |
|
|
|
|
|
#33 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 28-08-2016
Model: s-max
Rocznik: 2012
|
a to się tak nagminnie pieprzy? Jeszcze nigdy w żadnym aucie mi nie zdechło...
|
|
|
|
|
|
#34 | |
|
|
Cytat:
Loża Szyderców#16 TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif |
|
|
|
|
|
|
#35 | ||
|
ford::expert
![]() Imię: Rafał
Model: S-MAX
Silnik: 2.0 Duratec HE
Rocznik: 2010
|
Cytat:
Cytat:
Tak to wygląda: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Parch ; 12-12-2017 o 15:18 |
||
|
|
|
|
|
#36 |
|
|
W mk4 też są te blaszki. Do tego mało miejsca, blaszki się odkształcają i potem robi się dramat jak na ciśnieniową myjkę pojedziesz bo tylko one dociskają uszczelkę.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#37 |
|
|
No to - o ile dobrze patrzę - w Smokusie jest to lepiej rozwiązane, bo blaszka opasuje ten szary plastik i żeby się odkształciła/wypadła, to trzeba pchać od wewnątrz "na chama". Poza tym bez problemu można we wnękę włożyć paluchy i tą blaszkę nacisnąć. Jak pierwszy raz wyciągałem, to jakoś mi to tak intuicyjnie wszystko poszło dlatego uważam, że wystarczy minimum cierpliwości, żeby nic nie uszkodzić.
P.S. Jeszcze warto dodać, że to co wyżej napisałem, jak również zdjęcie które wkleiłem, dotyczy lampki w klapę bez spojlera. Być może jak jest spojler w S-MAX'ie to jest trudniej - tego nie wiem, bo nie rozbierałem. |
|
|
|
|
|
#38 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-08-2016
Model: s-max
Rocznik: 2012
|
faktycznie nie wygląda groźnie. Żarówka łatwo dostępna, czy tylko w ASO na spec zamówienie?
|
|
|
|
|
|
#39 |
|
|
Żarówka dostępna w większości sklepów z artykułami motoryzacyjnymi.
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-09-2010
Model: S-Max, Focus II hat.
Silnik: 2.0 TDCi, 1.6 benz.
Rocznik: 2010, 2005
|
I u mnie w końcu padło trzecie światło stopu. W instrukcji faktycznie jedyna informacja, żeby udać się do serwisu. A że złapało mnie dość daleko od wszelkich ASO, to za radą kolegów z wcześniejszych postów zakupiłem w sklepie/ serwisie motoryzacyjnym żarówkę W16W za kwotę 3 EUR i zgodnie z opisami wymieniłem w jakieś 3 minuty. Blaszki wewnątrz można naciskać i wypychać najpierw z jednej strony, potem z drugiej. To nieco ułatwia sprawę.
Tak że nie bać się - wymieniać samemu. Co ciekawe - faktycznie pukanie w światło pomagało na jakiś czas. Aż padło kompletnie... Aha - błędu nie trzeba było kasować. Po wymianie zniknął sam. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| stop |
|
|