Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-08-2021, 10:59   #31
kluska123244
ford::advanced

Model: mondeo mk3
Silnik: 1.8
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Sztywne koło zamachowe w silnikach duratec 1.8 i 2.0

faktycznie, bardzo dziękuję za pomoc może i to jest to ale czy aby sprzedający nie przesadza z ceną ? taki sam zestaw do diesla kosztuje 700zł link ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]) po za tym nie słabo szukam bo oferta jest świeżo wystawiona i nawet nie ma jej w google. W tych pieniądzach to taniej wyjdzie dwumasa do benzyny. Po za tym na forum nie tylko tym piszą że taki zestaw to cena nie przekracza 800zł za komplet... Czuję że muszę jeździć aż do końca rozpadnie mi się obecna dwumasa.

Temu sprzedającemu może i udało się wyrwać parę sztuk jednomasy do benzyny i myśli że na tym zarobi po 600zł za komplet aż takim jeleniem to nie jestem

Edit. czyżby to było to ? sprzęgło z volvo a logo Ford
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

No i kolego wprowadzasz w błąd bo nie pasuje z Volvo itp.. bo albo koło zamachowe ma 137 zębów zamiast 132 albo koło zamachowe jest na 8 śrub. Pomyliło ci się z dieslem bo do diesla to będzie pasowało ale benzyny już nie

Ostatnio edytowane przez kluska123244 ; 21-08-2021 o 11:31
kluska123244 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-08-2021, 16:31   #32
klocolus
ford::professional

Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017

Cytat:
Napisał kluska123244 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
? taki sam zestaw do diesla kosztuje 700zł link ([Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]) po za tym nie słabo szukam bo oferta jest świeżo wystawiona i nawet nie ma jej w google. W tych pieniądzach to taniej wyjdzie dwumasa do benzyny. Po za tym na forum nie tylko tym piszą że taki zestaw to cena nie przekracza 800zł za komplet... Czuję że muszę jeździć aż do końca rozpadnie mi się obecna dwumasa.
Porównujesz cenę najtańszego chińczyka z Valeo. Tego kompletu za 700 w życiu bym nie wsadził szkoda czasu i roboty. To już lepiej używkę dobrą wrzucić.

Cytat:
Napisał kluska123244 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
sprzęgło z volvo a logo Ford
No bo Volvo i Ford miało sporo części wspólnych.

Cytat:
czyżby to było to ?
Tarcza jest ok, musiałbyś porównać numery na docisku z tymi [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] no i chyba inny wysprzęglik do kompletu

Bump: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Tu jest komplet

Ostatnio edytowane przez klocolus ; 21-08-2021 o 16:35
klocolus jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-08-2021, 17:01   #33
kluska123244

Cytat:
Napisał klocolus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Porównujesz cenę najtańszego chińczyka z Valeo. Tego kompletu za 700 w życiu bym nie wsadził szkoda czasu i roboty. To już lepiej używkę dobrą wrzucić.

No bo Volvo i Ford miało sporo części wspólnych.

Tarcza jest ok, musiałbyś porównać numery na docisku z tymi [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] no i chyba inny wysprzęglik do kompletu

Bump: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

Tu jest komplet
Ten docisk wygląda jak od wersji SCI :> czy aby na pewno ? mam skrzynie mtx75

widzę że wysprzęglik nie będzie pasował ta dziura jest za wielka na 100%

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez kluska123244 ; 21-08-2021 o 17:15
Stary 22-08-2021, 01:10   #34
klocolus

Cytat:
mtx75
I taka też skrzynia była w st150

Dopóki nie rozbierzesz i nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział. Jak chcesz koniecznie sztywne koło to komplet z st150 powinien pasować bo to te same silniki i te same skrzynie

A szczerze jeżeli nie chcesz poprawiać osiągów samochodu np. odchudzając takie koło sztywne to moim zdaniem bez sensu kombinować lepiej wrzucić dwumasę nawet używkę w dobrym stanie (jest duża szansa że pochodzi dłużej niż ten syf co teraz robią na aftermarket)

Ostatnio edytowane przez klocolus ; 22-08-2021 o 01:26
Stary 23-08-2021, 07:33   #35
kluska123244

Cytat:
Napisał klocolus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Dopóki nie rozbierzesz i nie sprawdzisz to nie będziesz wiedział. Jak chcesz koniecznie sztywne koło to komplet z st150 powinien pasować bo to te same silniki i te same skrzynie

A szczerze jeżeli nie chcesz poprawiać osiągów samochodu np. odchudzając takie koło sztywne to moim zdaniem bez sensu kombinować lepiej wrzucić dwumasę nawet używkę w dobrym stanie (jest duża szansa że pochodzi dłużej niż ten syf co teraz robią na aftermarket)
kurcze, chodzi mi o to że obecna ma luz ja wiem z 1,5cm już wyciągałem ją i jest fabryczna autko na niej z salonu wyjechało przebieg 250k wstawiłem nowe które się rozleciało po 6k LUK'a 2 masa i oddałem to żądając zwrotu pieniędzy. W ten czas kupiłem używane z luzem 2cm ale bez luzu poprzecznego które wytrzymało mi 6K a tak zaczęło walić że aż silnikiem trzęsło to w sobote przy piwku wymieniłem to w 4 godziny sam no oczywiście z powrotem wstawiłem te co było oryginalne stuka na wolnych obrotach więc podbiłem mu śrubą regulacyjną na przepustnicy obroty do 900 aby nie było słychać stukania no i działa w sumie tylko na zimnym coś tam telepocze. Generalnie jak miał bym diesla to praca silnika by zagłuszała a benzynka to taka cicha. Nawet klapki kolektora wywaliłem bo myślałem że to one tak klekoczą .... wiem że to stare auto ale wszystkie cześci wymieniam na nowe od lat no i mam podłogę bez rudej to staram się utrzymać to aukto bardziej z sentymentu bo po tacie je mam.
Dlatego szukałem jednomasy bo naczytałem się że to leczy problemy z wypadaniem zapłonu. A od zapłonu to już wymieniłem wszystko na nowe że więcej już nie ma co wymieniać a i tak wypada. Nawet wymieniłem na kompletnie nową instalację gazową co też nic nie dało bo okazuje się że na benzynie też kuleje i w zasadzie dzięki dobremu komputerowi LPG to na gazie lepiej chodzi jak na benzynie

Ostatnio edytowane przez kluska123244 ; 23-08-2021 o 07:40
Stary 23-08-2021, 08:40   #36
Darekptr
ford::average

Imię: Dariusz
Model: Fiesta
Silnik: Dragon R3 1.5 200KM
Rocznik: 2019

Cytat:

Ford Fiesta ST150 nie ma skrzyni MTX75. Ford nie pokusił się o nowe mocowania tylko zmusił silnik 2.0 do współpracy ze standardową skrzynią z Fiesty, IB5, przełożenia ma dość podobne.
Darekptr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-08-2021, 09:05   #37
kluska123244

ogólnie mało ważne bo i tak jak patrzę na Olx czy alegro to z dostępnością jest jeszcze gorzej niż z mondeo
Stary 23-08-2021, 09:17   #38
Darekptr
ford::average

Imię: Dariusz
Model: Fiesta
Silnik: Dragon R3 1.5 200KM
Rocznik: 2019

Wgl co mam mieć jednomas do wypadania zapłonu? Gdzie takie bzdury piszą? Świece i cewki w pierwszej kolejności, najlepiej oryginały bo po swoim V6 wiem jak Mk3 reaguje. Sprzęgło dwumas nie mógł się sam wysypać po 6 tysiącach. Coś było raczej źle złożone. Mój dwumas w ST220 ma już 277 tysięcy i 16 lat...ani myśli przestać działać.
Darekptr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-08-2021, 12:34   #39
klocolus

Cytat:
Napisał Darekptr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprzęgło dwumas nie mógł się sam wysypać po 6 tysiącach
Oj mógł, teraz jakość czesci na aftermarket taka jest niektóre juz fabrycznie stukaja
Stary 23-08-2021, 13:46   #40
kluska123244

Thumbs up Odp: Sztywne koło zamachowe w silnikach duratec 1.8 i 2.0

Cytat:
Napisał Darekptr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wgl co mam mieć jednomas do wypadania zapłonu? Gdzie takie bzdury piszą? Świece i cewki w pierwszej kolejności, najlepiej oryginały bo po swoim V6 wiem jak Mk3 reaguje. Sprzęgło dwumas nie mógł się sam wysypać po 6 tysiącach. Coś było raczej źle złożone. Mój dwumas w ST220 ma już 277 tysięcy i 16 lat...ani myśli przestać działać.
Dwumasa Luka co już w pudełku stuka moja dwumasa ma 19 lat i tez ma się dobrze z tym że niesmacznie pracuje gdy ma wolne obroty. A co do wypadania zapłonu to pełno jest na forach odnośnie dwumas w benzynach i tego typu problemów.

Po za tym do ciebie idzie wersja sprzęgła taka jak od diesla czy wersji SCI na 8 śrub i tarczę 240 mm to jak porównywanie sprzęgła z tico do dużego fiata Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Zobaczymy jak oryginał zacznie ci się sypać pomalutku ja zaniedbałem półosie i przez to po tyłku dostała dwumasa bo aż pukały mimo to było jeżdżone
Odpowiedz

Zasady postowania