![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-10-2019
Model: C-Max
Silnik: 2000
Rocznik: 2008
|
Thx za uwagę co do nazwy dodatku do paliwa, poprawiłem nagłówek.
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 13-02-2022
Model: Ford Focus C Max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2005
|
moj, focus c max 2.0 tdci, 2005 r. zgasilem i nie chce za nic odpalic mowia ze mam dolac dodatek do paliwa i wtedy odpali, czy to prawda?
Ostatnio edytowane przez SRS ; 13-02-2022 o 18:50 |
|
|
|
|
|
#33 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 TDCI 90KM
Rocznik: 2008
|
Ale jaki dodatek masz wlac? Płyn do zbiorniczka dpf? Czy jakiś środek czyszczący?
|
|
|
|
|
|
#34 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Łukasz
Model: Mondeo
Silnik: 1,6 ecoboost
Rocznik: 2011
|
U mnie też skończył się płyn, zalałem nowy, wymazałem błędy i komunikat o awarii układu silnika, ogólnie wszystko działa jak powinno tylko jest jedna rzecz, a mianowicie po całym zabiegu chciałem zrobić wypalanie statyczne dpf-a , program DELPHI, nagrzałem silnik do ponad 70 stopni, włączyłem klimatyzację i podgrzewanie tylnej szyby i potem pojawił się komunikat "faza podgrzewania katalizatora" i na tym się kończy, pasek leci w kółko i czekałem tak kilkanaście minut i nic sie nie dzieje. Jaka może być przyczyna, że nie można rozpocząć procedury wypalania i zatrzymuje sie na etapie podgrzewania katalizatora i koniec?
|
|
|
|
![]() |
|
|
|