![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 15-09-2015
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 16v Benzyna/Gaz
Rocznik: 2003
|
Zrobiłem pomiar ciśnienia tzn mechanik zrobił 4 bary na jałowym stwierdził, że za dużo i od tego mogą pompy siadac
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 15-09-2015
Model: Mondeo mk3
Silnik: 2.0 16v Benzyna/Gaz
Rocznik: 2003
|
jestem po remoncie autka jakiś czas chodziło pieknię , przyśpieszało itd jedyny mankament ,ze przy mocnym depnięciu przerywal po dlugim postoju i odpalenia rano tez szarpal. Pompa niby tloczy slysze , wymienilem swiece na NGK moje stare po remoncie zalzozone boscha byly i wstawilem pompe wrc uzywke moja stara ktora w moim odczuuciu oslabla jakby. Rezultat jaki otrzymałem jest taki ,że auto już nie przerywa nie dusi go rano nie szarpie , ale jest troszke bardziej mulowaty jakby. Zaloze sie , ze jakby wstawił drugą pompe paliwa (nowke ze sklepu) to znowu jakis czas rwalby jak glupi po czym znowu by oslabl o co kaman w ogole , kosz nawet wymienilem calutki na inny. Tutaj ewidentnie jest wina pompy paliwa dopoki jezdze na benzynie na nowej pompie ona nie siadzie. Dopiero po tym jak zaczne jezdzic na gazie zaczynaja sie cyrki i po jakims czasie jakby slabnie bo autko juz tak nie rwie (podczas jazdy na lpg pompka caly czas dziala). Jedyny pomysł jaki przychodzi mi do głowy żeby auto śmigalo jak należy na nowej pompie to odlaczenie automatyczne zasilania pompy po przelaczeniu na lpg. Zrobi mi to gazownik? Nie mam już siły kupywac non stop nowych pomp.
Ostatnio edytowane przez Piotr194 ; 11-09-2016 o 23:19 |
|
|
|
![]() |
|
|
|