![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
|
Cytat:
Jeśli poziom płynu jest w normie i nawet temperatura pójdzie na te 120+ stopni na chwilę z jakiegoś powodu to nic się nie powinno stać. Po akcji problem praktycznie nie występuje bo alarm jest natychmiastowy po utracie płynu. |
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
ford::average
![]() Imię: Maciej
Model: Ford Mondeo Mk4
Silnik: 1,6 Ecoboost 160 KM
Rocznik: 2010
|
Ja rozumiem, ale jednak cień niepewności i obaw się pojawia, zwłaszcza jak się coś majstruje np. wymieniając sterownik wentylatorów tak jak ja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale jeszcze ostatnio zauważyłem, że mój model też jest wyposażony w aktywna roletę przysłaniającą chłodnicę i tutaj też mam jedno pytanie do wtajemniczonych forumowiczów. Czy ktoś orientuje jaka jest charakterystyka jej pracy w silnika 1,6 EcoBoost? To znaczy, kiedy ona powinna się otwierać, a kiedy powinna być zamknięta - przy jakich temperaturach silnika konkretniej? Czy ich pracą również steruje moduł wentylatora, czy jakiś inne ustrojstwo? |
|
|
|
![]() |
|
|
|