![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#31 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 24-01-2009
Model: Mondeo mk3
Silnik: 1.8 16V 110 cielaków
Rocznik: 2003
|
Witam kolegow
w moim MondeoIII (skrzynia 5-ka) takze jest problem ze wstecznym i pierwszym biegiem. Problem wystepuje nie tylko wtedy gdy auto jest zimno. Fakt, ze gdy troche się pojezdzi to jest lepiej, ale z obserwacji wystarczy przy parkowaniu źle "ustawic" auto i odrazu biegi wchodza bardzo ciężko. Wydaje mi sie że chodzi o jakąś błachostkę, coś blokuje te biegi. Nie jestem ekspertem wiec nie mam pojęcia poki co co to moze byc. pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#32 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-02-2009
Model: s-max
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2011
|
Witam.Czasami mam podobny objaw tzn tez ciezko z rana wchodzi wsteczny i czasami jedynka.najlepiej najpierw wbic 4 .z tego co slyszalem zuzywa sie lozysko hydrauliczne sprzegla ktore nie ma regulacji.podobno mozna tak jezdzic chyba ze zaczna sie zgrzyty w skrzyni.wtedy szybka wymiana.skrzynia 6.
|
|
|
|
|
|
#33 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Artur
Model: Ford Mondeo Kombi [MK3-Trend]
Silnik: 2.0 TDCi (115KM)
Rocznik: 23/08/2004
|
Nawet w instrukcji MK3 jest napisane ze jesli bieg wstwczny wchodzi ciezko to przed jego wbciem trzeba wcisnac i przytrzymac sprzeglo na minimum 3 sekundy (pewnie wiekszosc z nas wbija wsteczny zaraz po wcisnieciu pedalu sprzegla) ... u mnie to dziala :fcp4
Duratorq DI 2.0 HPCR; 6 manual; kolor Panther Black Metallic; jasna kremowa skórzana tapicerka; srebrne relingi, alu. 16" (6 ramienne Alutec); przyc. szyby; webasto; tempomat; pod. fotele,szyby,lusterka,spryskiwacze; full elekt; climatronic; system DVD (z bezprz. nagło. słu. x3 + 2 ekrany LCD w zagłowkach) |
|
|
|
|
|
#34 |
|
![]() Zarejestrowany: 14-01-2009
Model: Mondeo MK2
Silnik: 1,8 TD
Rocznik: 1997
|
jak wymiana oleju nic nie da to trzeba będzie pomyśleć nad wymianą cięgła i synchronizatora ale to już są koszty związane z demontażem skrzyni ( w przypadku synchronizatora)
|
![]() |
|
|
|