Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Komunikaty

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 13-04-2010, 19:24   #31
Leonzaw
ford::advanced

Model: Mondziak MKIV Titek
Silnik: 2,0 DURATEC
Rocznik: 06.2008
Domyślnie Odp: key free. odpalone auto moze odjechac bez klucza??

Cytat:
Napisał slavco Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
hm... a chciałbyś na trasie mieć tak że bateryjka ci się skończy i samochód staje... drugiej baterii nie masz. I co ?? Okazuje się że masz samochodzik na... baterie hehe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. gdybym mógł zmieniać skrypty w sofcie to bym dołożył swój pomysł
kolego to że bateria pada akurat w MK4 jest sygnalizowane dużo dużo wcześniej ... sam 1,5 miesiąca jeździłem z takim komunikatem, poza tym nigdy chyba nie jest tak że bateria na 100% padnie, najwyżej czasami nie można już odpalić bo sygnał jest za słaby.

Cytat:
Napisał kosteg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
'. jesli boczna nozka nie jest schowana to spokojnie silnik pracuje ale zaraz po wbiciu biegu gasnie - nie trzeba nawet sprzegla puszczac -
da się, da się?? ... po prostu trochę pomysłowości i już ... to co my tu wymyślamy jest na szybko .... gdyby nam za to zapłacili byśmy wymyślili lepiej niż nie jeden "spec" z fabryki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

http://lh3.ggpht.com/_mXbuixnOU84/S7...eonzaw%202.JPG

Ostatnio edytowane przez Leonzaw ; 13-04-2010 o 19:27
Leonzaw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-04-2010, 19:34   #32
slavco
ford::average

Model: Mondeo MK II | S-max po fl
Silnik: 2.0 benz Zetec | Duratec
Rocznik: 1998 | 2010

hm... czytając te wszystkie posty i składając to do kupy to niezłe cacko wyszło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to ja o tym wiem że informuje o słabej baterii i że jeszcze ma się trochę czasu na wymianę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. z tym samochodem na baterię to przesadziłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale nie zmienia faktu że ryzyko "nieautoryzowanego" odjazdu przez złodzieja na dzień dzisiejszy istnieje
wszystko się da, ale producenci jak ktoś mówił chyba się boją procesów i dużych odszkodowań za wypadki bo "samochód myślał że to złodziej jedzie"Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no nie Leonzaw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ??

Ostatnio edytowane przez slavco ; 13-04-2010 o 19:47
slavco jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-04-2010, 19:39   #33
slavco

Model: Mondeo MK II | S-max po fl
Silnik: 2.0 benz Zetec | Duratec
Rocznik: 1998 | 2010

Cytat:
Napisał kosteg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gasnac wcale nie musi gdy wysiadasz i auto stoi (idziesz brame otworzyc, przesiadasz sie z drugim kierowca etc) wystarczy ze zgasnie przy probie ruszenia - jesli zaraz ktos napisze ze to skomplikowane to polecam jazde moja honda ntv z lat 90'. jesli boczna nozka nie jest schowana to spokojnie silnik pracuje ale zaraz po wbiciu biegu gasnie - nie trzeba nawet sprzegla puszczac - podobne rozwiazanie i unikniemy domniemanych wypadkow a i zapalonym autkiem bez klucza w srodku nikt nam nie odjedzie - co do padniecia bateri to przecie mozna dopisac do skryptu linijke z wyjatkiem aby nie gasil silnika gdy klucz "znika" w trakcie jazdy - bezpiecznie pozwoli dojechac a malo kto kradnie auta w biegu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to ja właśnie o tym mówiłem (trochę inny sposób niż ty podajesz, twój też niezły Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.), rozpisałem 2 przypadki w 1 ma jechać dalej w drugim nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. hehe , żeby jeszcze ludzie z forda którzy się zajmują projektowaniem aut czytali te fora...

Ostatnio edytowane przez slavco ; 13-04-2010 o 19:48
slavco jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-04-2010, 21:21   #34
donpedro60

Model: BMW X4
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 2017

Zawsze jeszcze pozostaje opcja podwujnego zaryglowania drzwi i zlodziej juz siedzi w kiciu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Macie okazje aresztowac zlodzieja nie bedac policja zamykajac go w aucieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I tak to chyba jest pomyslane.Bezpieczenstwo ludzi przede wszystkim a nie mienia.
donpedro60 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 13-04-2010, 23:51   #35
Leonzaw

Model: Mondziak MKIV Titek
Silnik: 2,0 DURATEC
Rocznik: 06.2008

Cytat:
Napisał slavco Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
żeby jeszcze ludzie z forda którzy się zajmują projektowaniem aut czytali te fora...

właśnie ... myślę ze wiele rzeczy by się dowiedzieli prosto od użytkowników, a nie zberając jakieś dane z ASO, które często nie są miarodajne, ponieważ podają głównie problemy a nie metody rozwiązania oraz rozwoju ... no ale cóż nic z tym nie zrobimy musimy się cieszyć tym co mamy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
http://lh3.ggpht.com/_mXbuixnOU84/S7...eonzaw%202.JPG
Leonzaw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-04-2010, 09:13   #36
kosteg
ford::professional

Imię: Marcin
Model: BMW 3 touring
Silnik: 2.0 D
Rocznik: 05'

gdyby producenci sluchali uzytkownikow to z generacji na generacje jezdzilibysmy doskonalszymi autami w ktorych czulibysmy sie jak w dobrze dopasowanym garniturze...

wszystko co zostalo tu napisane jest w przypadku mondeo bezkluczykowego do rozwiazania tylko oprogramowaniem wiec jak ktos tylko zechce z gory nas posluchac to moze po lifcie bedzie
kosteg jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-05-2010, 01:40   #37
damon.irl
ford::amateur

Model: MONDEO MK4
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
Rocznik: 2007

Witam wszystkich. Ja chcialbym sie Was o pewna rzecz zapytac.
Kilka dni temu kupilem Mondeo MK4 z systemem Ford Power, klucz nie reaguje na otwieranie lub zamykanie drzwi (myslalem ze to bateria) ale gdy wejde do auta czujnik wewnetrzny go wykrywa i moge odpalic auto. Jednak jest jeszcze jedna rzecz - na kompie wyswietla sie komunikat: "Transport Mode" a po odpaleniu silnika informacja "Transport Mode Paused". Nie moge sie tego pozbyc i zmusic pilota do zamykania i otwierania drzwi z przyciskow. Czy ktos z Was moglby mi powiedziec o co w tym chodzi?
Przepraszam ze napisalem nie na temat ale nigdzie nie moglem nic znalesc w kierunku rozwiazania mojego problemu a Wasz post wydal mi sie najbardziej zblizony, wiec prosze o wyrozumialosc.
Pozdrawiam
damon.irl jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-05-2010, 09:06   #38
gloomy

Model: MK4 Mondeo
Silnik: 2.0 tdci + botox 173KM/409Nm
Rocznik: 2009

a masz key free czy tylko ford power ?
gloomy jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-05-2010, 19:03   #39
PAFFCIO

Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019

pędź do ASO bo mi to na jakiś pseudo serwisowy tryb wygląda

a wracając do tematu...Panowie, a te linijki kodu, algorytmy to co? Pod windozą? ;-p
żartuję :-D
a poważnie, tylko przy tym co jest wystarczałoby żeby po ruszeniu bez kluczyka w samochodzie, auto przechodziło w tryb serwisowy (ograniczone osiągi), i stopniowo ograniczana praca silnika aż do zatrzymania pojazdu i jego unieruchomienia.
Na conversie masa miejsca na komunikat "zatrzymaj samochód" lub coś w tym stylu, dorzucić voice commanda do tego i mamy komplet, który trudno "przeoczyć". Jeżeli kluczyk rozładuje się w środku lecz podczas jazdy/postoju z włączonym silnikiem, nic się nie dzieje, dopiero w sytuacji gdy system "widzi", a "widzi" jak kluczyk jest poza autem, włączałby się mechanizm bezpieczeństwa...
Sprawa rozwiązana, bezpieczeństwo zachowane...
Stary 04-05-2010, 22:24   #40
keisim

Imię: Michał
Model: Audi A6 Allroad C8
Silnik: 3.0 TDI 349KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał damon.irl Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
......na kompie wyswietla sie komunikat: "Transport Mode" a po odpaleniu silnika informacja "Transport Mode Paused". Nie moge sie tego pozbyc...
Masz włączony jeden z trybów zarządzania energią, który powinien być aktywny tylko na drodze fabryka-dealer. Podczas jazdy wszystko działa jak należy ale niektóre systemy są nieaktywne: m.in. alarm, zegar i.... sterowanie zdalne z pilota Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wciśnij 5 x hamulec i 2 x światła awaryjne (wszystko w przeciągu 10 sek.) - powinno pomóc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Tagi
key free , mondeo mk4

Zasady postowania