![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#401 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-02-2010
Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010
|
A tu ciekawe artykuliki o nowych Fordach, m.in. o naszej Fi, a nawet ona na okładce tego magazynu:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#402 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
Jeśli chodzi o ogrzewanie przedniej szyby, to zależy jaki mróz. Przy - 5-7 jakieś 2 minuty potrzeba na rozpuszczenie lodu. Natomiast jeśli jest -20 i zakończymy jazdę jak pada śnieg, a szyba jest ciepła, to rozpuszcza padający śnieg, a potem zamarza. Wtedy to już dłużej trzeba czekać. Najgorzej jest przy wylocie powietrza na szybę po środku. Pewną metodą jest zamknięcie wylotu na szybę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do akku i nowej Fiesty, to nie miałem okazji zostawiać na dłużej no i garażuje, ale poprzedni model kilka razy stał na mrozach do maks -25 i po kilku dniach stania odpalał za 1 razem. Dodam, że akku to nadal oryginalny fabryczny a ma już 5 lat i tylko raz rok temu profilaktycznie ładowałem kilka godzin. Także akku Motorcrafta są wytrzymałe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#403 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 20-02-2007
Model: Honda Accord Tourer
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#404 |
|
|
Dzięki, Koledzy, za tak szczegółowe odp. Po jeździe, to już małe piwo, jak sobie zamarznie szyba, ale dla mnie najważniejsze jest nie doświadczanie tego, co się działo nie raz tej zimy (najgorsza zima pod tym względem, jaką pamiętam w swej 7 letniej karierze kierowcy), a mianowicie tego, że lód na szybie bywał gruby na 2-3 mm i wtedy jej skrobanie zajmowało raz nawet pół godziny, a skrobaczka się potrafiła złamać ! Oczywiście wcześniej nie była spryskana odmrażaczem, ale on też by chyba nie pomógł, bo tej zimy warunki opadowo-termiczne były ekstremalne...
Z szybą przednią z jest największy problem, bo jest najmniej pionowa i najgrubsza warstwa lodu na niej osiada, dlatego boczne i tylna skrobią się łatwo, ale przednia bywa horrorem, zwłaszcza jak się człek do pracy rano spieszy. Zawsze zazdrościłem kumplowi w nowym Mondku tego patentu i to był jeden z głównych argumentów za Fordkiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do odpalania, to czuję się przez Was uspokojony, bo widzę, że po weekendzie pod chmurką przy -25 st. mam spore szanse bez problemu docierać do pracy zimą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A aku doładuję tylko, jak padnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale widzę, że małe szanse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nawiasem mówiąc podziwiam bezmyślność ludzi, co przy mrozach rano włączają silnik i wszystkie światła (po cholerę !?) i wtedy skrobią parę ładnych minut szyby. Nie szkoda aku ??!! Co innego z szybami - włączam silnik, żeby uruchomić grzanie przedniej i tylnej szybki (ta też jest w Fieście dość pochyła - oj, będzie grubszy lód Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i skrobię sobie boczne + odśnieżam blachy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A jak wyjadę z drogi osiedlowej, to wtedy cyk światła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No chyba, że wali słońce, to już w ogóle idiotyzm z światłami, ale to osobna kwestia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pzdr. Ostatnio edytowane przez Ford-fan ; 21-02-2010 o 22:49 |
|
|
|
|
|
#405 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 22-02-2010
Model: BRAK
Silnik: BRAK
Rocznik: BRAK
|
Witam
Bardzo zaciekawiła mnie nowa fiesta którą chiałbym sobie kupić. 5 drzwiowy ford titanium- 48400zł Pakiet promocyjny dla wersji TITANIUM- 4800zł Lędźwie-150zł Nakrętki kół z blokadą zabezpieczającymi 100zł Lakier specialny Squeeze 2250zł Aluminiowe pedały 300zł Tylni spoiler 500zł Pakiet Indywidual Blue Style 4800zł Koszt auta= 61300zł Czy istnieje możliwość negocjacji ceny aby nie obniżali mi o marne 3 tys zł tylko o np. o 9 tys zł. Znając życie dodadzą mi pewnie dywaniki na otarcie łez |
|
|
|
|
|
#406 |
|
|
Rene, zapomnij. Max rabat od rocznika 2010, to 1,5 %, bo ponoć marżę mają 3 %, więc połowę jej sobie "muszą" zostawić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Spróbuj na stronach [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - duży krakowski dealer mający, o dziwo, modele nowej fiesty z 2009 (rabat do 7,7 tys.zł), ale w ograniczonym wyborze - głównie te z silnikami 1,25, a jeden z 1,4 jest zdaje się nawet titanium, ale opisany, jako "żółty" - podejrzewam, że to jest kolor "tango" lub "sqeeze", ale looknij sam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pzdr. Ostatnio edytowane przez Ford-fan ; 22-02-2010 o 14:47 |
|
|
|
|
|
#407 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
I tak wszystkie światła mają w sumie mniejszą moc nić ogrzewanie przedniej szyby, a jak jeszcze tylna dojdzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Poza tym chyba alternator ma zapas, żeby już wtedy ładować aku. |
||
|
|
|
|
|
#408 |
|
|
Boncio, też mam nadzieję, że ma zapas Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A czy zamiast postojowych jest opcja w ogóle wyłączenia świateł ? Przydałaby się, bo są całkiem liczne kraje, np. tzw. Europy Zachodniej, w których nie trzeba cały rok świrować ze światłami i wcale wypadków od tego nie ma tam więcej (zresztą u nas też badania dowiodły, że światła nic nie dały w kwestii bezpieczeństwa). PS. 7 lat, to codziennej jazdy, bo prawko mam od 20 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. pzdr. |
|
|
|
|
|
#409 |
|
|
Nie ma możliwości wyłączenia świateł, tzn. jest w serwisie na stałe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Choć muszę przyznać, że można zapomnieć o włączaniu świateł w mieście nawet jak jest ciemno. Z tego powodu nie brałem automatycznych świateł. Wersje na inne kraje nie mają tego "dobrodziejstwa". Będąc za granicą miałem zawsze włączone światła. Ja akurat jestem zwolennikiem jazdy na światłach, choć przyznam, że latem w mieście może nie, ale poza zawsze. |
|
|
|
|
|
#410 | |
|
|
Cytat:
Regulacja lędźwi - słuszny wybór. Zamów jeszcze składane lusterka, przydatny, a tani gadżet. Samościemniającego się lusterka nie można kupić samego, tylko w pakiecieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. p.s. Jak ja kupowałem ten kolor kosztował jeszcze tyle co zwykły metalic, bo nie był specjalny, tylko hot magenta była droższa. |
|
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| 2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie |
|
|