Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 24-07-2016, 23:17   #401
savo
ford::advanced

Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK 4
Silnik: 2.0 PB 145KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Wygłuszenie/wyciszenie auta wewnątrz

Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@savo , dzięki za wyczerpujący opis.
Mam jeszcze pytanka, czy po zdjęciu uszczelki z karoserii i ponownym założeniu, trzyma się na miejscu (nie wypada)? Tego się najbardziej obawiam...

Sorry za tyle pytań, ale nie chciałbym robiąc moda czegoś spiep...ć.
Spoko, kto pyta nie błądziGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Uszczelka nie wypada trzyma się na miejscu jakby nie było tam nic grzebaneGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie ma co się bać. Ściągałem jedna z nich chyba ze cztery razyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Śmiało możecie ściągać uszczelki z karoserii i sobie wymierzyć ile węża potrzebujecie.

Tak, oceniam że 30 metrów wystarczy na czworo drzwi i cztery uszczelki w karoserii, ja muszę dokupić jeszcze własnie 8 metrów (zabrakło na tylne drzwi) z lekkim zapasem, 30 metrów starczy w zupełności. Jak mierzyłem to uszczelka karoserii to 350 - 360 cm na jedna uszczelkę (360 x 8 = niecałe 29m), 30 m będzie z zapasem.
Zgrzewy w uszczelkach są w przedniej części - znajdziesz bez problemu.

Ostatnio edytowane przez savo ; 24-07-2016 o 23:20
savo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-07-2016, 23:27   #402
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020

@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , dzięki. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] , myślę, że taki drobiazg a ucieszy. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam nadzieję, że nie będę musiał zbyt mocno trzaskać drzwiami aby się zamknęły. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tego moda chcę połączyć z założeniem tej uszczelki na przedni wewnetrzny rant tylnych drzwi. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]. Potrzeba niecałe 2 metry na dwoje drzwi.

Ostatnio edytowane przez p.saw ; 24-07-2016 o 23:29
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 25-07-2016, 07:28   #403
totek2
FCP member

Model: Mondeo MK5 ST Line X AWD
Silnik: 2.0 180KM-> ~205
Rocznik: 2018

Skorzystałem z linka wklejonego przez @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i zamówiłem 30m Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
totek2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-07-2016, 22:58   #404
savo
ford::advanced

Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK 4
Silnik: 2.0 PB 145KM
Rocznik: 2008

Cytat:
Napisał p.saw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam nadzieję, że nie będę musiał zbyt mocno trzaskać drzwiami aby się zamknęły.
Spoko, będzie miłe trzaskanieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja dokupiłem własnie wężyk na tylne drzwiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak przyjdzie będę działał dalej.
savo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-07-2016, 00:08   #405
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023

Do mojej uszczelki wszedł wężyk 8x10 (10mm zewnętrzna i 1mm grubość ścianki). Tylko ja nie jestem masochistą i zdjąłem uszczelkę z drzwi, bo przez wyprostowaną to idzie jak nóż w masło (po psiknięciu smarem silikonowym w każdą dziurkę uszczelki i smarowaniu na bieżąco wężyka tuż przed wejściem w uszczelkę.

Pomaga też odessanie powietrza z wężyka - robi się płaski i ma mniejszą powierzchnię w przekroju.
Jak będzie silikonowy wężyk, to drzwi się otworzą i zamkną bez problemu. Igielitowych ani silikonowo igielitowych nie polecam - zimą masakrycznie twardnieją.

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-07-2016, 23:01   #406
wilczak
ford::average

Imię: Łukasz
Model: S-max/Subaru
Silnik: 2.5T/3
Rocznik: 2009/2006

Cytat:
Napisał totek2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Skorzystałem z linka wklejonego przez @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i zamówiłem 30m Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A nie za mało do maxa? @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wkładał Mondeo, to chyba trochę mniejsze drzwi. Daj znać jak to u Ciebie wyjdzie bo też mi ten mod po głowie chodzi, tylko po urlopie.
Pozdr
wilczak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-07-2016, 23:03   #407
totek2
FCP member

mam już wężyk i żyłkę do kosiarki ale czasu brak na montaż, jak tylko się coś ruszy to dam znać.
totek2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-07-2016, 18:59   #408
rp222
ford::average

Model: S-max
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2010

Do maxa wciągnąłem ok. 32 metry (drzwi + bagażnik). Wrażenia - mniej szumów powietrza. Trochę gimnastyki było, ale chyba warto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
rp222 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-07-2016, 19:03   #409
totek2
FCP member

To mi pewnie naa bagaznik braknie, dokupie najwyzej.

Wysłane z mojego ALE-L21
Stary 30-07-2016, 21:09   #410
totek2
FCP member

Dzisiaj zacząłem montować, zrobiłem uszczelki karoserii i dwoje drzwi. Na resztę brakło czasu. Do maxa 30 metrów jest na styk na drzwi, lepiej kupić z metr więcej plus bagażnik.

Wysłane z mojego ALE-L21

Zasady postowania