Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 20-08-2017, 10:04   #4101
bynajmniej
ford::average

Imię: Andrzej
Model: Mondeło
Silnik: 2 litry
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Witam.

Czy wszystkie radia z dotykową navi NX - czyli nawet najstarsze z 2007 r. - POKAŻĄ PINkod do modułów BT stereo ?
No i czy wtedy z takiego najstarszego NX - z 2007 r. będzie grała muzyka poprzez moduł BT/USB ?

Pytam - bo wiadomo, że np. radio Sony współpracuje z modułami stereo dopiero od 2008 r.
W 2007 r. nie wyświetlają kodu i nie przetwarzają muzyki.

...lub jeśli NIE - to czy te NX z 2007 ktoś uaktualnia? (tak jak Sony)

Pozdrowienia

bynajmniej jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2017, 10:24   #4102
wrzoch
ford::expert

Imię: Ł
Model: Kuga Mk3
Silnik: 2.5 FHEV AWD
Rocznik: 2023

Cytat:
Napisał dizel1982 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gniazdo mam w podłokietniku.
Zafiksowałem się na "starą" miejscówę AUXa w schowku pasażera. W takim układzie wychodzisz od radia 2 x 3 żyły (musisz wrócić od BT do radia, żeby zachować AUX).
Druga opcja to odpuścić sobie AUX w ogóle (raczej nie będziesz używał jak będziesz miał BT-Audio i USB).

Kontakt: wrzoch(at)gmail.com
wrzoch jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2017, 10:31   #4103
dizel1982
ford::advanced

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012

Cytat:
Napisał wrzoch Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Druga opcja to odpuścić sobie AUX w ogóle (raczej nie będziesz używał jak będziesz miał BT-Audio i USB).
Nie no spoko, tak właśnie myślałem że pomyliło Ci się ze starą wersją gdzie gniazdo było w schowku. Właśnie nie do końca będę miał USB i audio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Ja mam to podstawowe radio sony i moduł bez USB i streaming'u audio. Myślałem żeby założyć pełną wersję ale nie chce mi się inwestować w auto którym pojeżdżę jeszcze rok czasu ponieważ równo za rok o tej porze, kończy mi się leasing i kupuję prawdopodobnie nowe mondeo a z kolej BT potrzebuję koniecznie ponieważ mam już za dużo punktów nałapanych wyłącznie za rozmowę przez telefon a tej z kolei nie uniknę (taka praca). Dlatego muszę absolutnie to dołożyć.

Jeszcze zapytam, masz może gdzieś jakieś dobre źródło kabla? Ewentualnie może jakieś jego oznaczenie? Trochę szukam, trochę jeżdżę i nigdzie nie mogę znaleźć czegoś podobnego jak mam przy oryginalnej kostce. Z tego co sobie pomierzyłem to są to żyły 1,5mm.

Ostatnio edytowane przez dizel1982 ; 20-08-2017 o 10:33
dizel1982 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2017, 10:49   #4104
artur1970
ford::expert

Imię: Artur
Model: było Mondeo mk4, jest Fiesta mk7, EDGE
Silnik: 1.25 , 2.0
Rocznik: 2014, 2019

Cytat:
Napisał zdolnycool Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panownie gdzie trzeba w elmconfig aktywować bluetooth dla conversa. Bo wszystko mi działa i się wyświetla na na NX'ie ale na C+ nie ma info o rozmówcy albo utworze. Mam BT+USB=Steaming.
soft conversa - jaką masz wersję?
artur1970 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2017, 11:03   #4105
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015

Cytat:
Napisał dizel1982 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i moduł bez USB i streaming'u audio
Do polifta wstawiasz moduł 8M5t-19G488-XX ?
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control
mm32 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 20-08-2017, 11:15   #4106
dizel1982

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do polifta wstawiasz moduł 8M5t-19G488-XX ?
Niee. Wstawiam moduł CS7T-14D212-BG
Stary 20-08-2017, 11:22   #4107
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

No to on obsługuje streaming audio.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control
Stary 20-08-2017, 11:25   #4108
dizel1982

Moduł pewnie tak ale moje radio już nie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Przynajmniej tak tu wyczytałem że aby mieć streaming audio muszę mieć radio sony to bogatsze.
Stary 20-08-2017, 11:28   #4109
mm32
FORD|ZAWODOWIEC

Cytat:
radio sony to bogatsze.
Nie spotkałem jeszcze radia Sony poliftowego,które by streamingu nie obsługiwało.Widać mało widziałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Stary 20-08-2017, 11:34   #4110
dizel1982

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie spotkałem jeszcze radia Sony poliftowego,które by streamingu nie obsługiwało.Widać mało widziałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Ja mam dokładnie takie radio jak poniżej i w tym temacie znalazłem info że sreaming obsługują jedynie radia sony które były za dopłatą więc już teraz zgłupiałem i w końcu nie wiem czy moje radio pociągnie streaming czy nie. Chyba że to moje to nie sony ale chyba z boku na obudowie jest napisane Sony CDR 6000.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez dizel1982 ; 20-08-2017 o 11:36
Odpowiedz

Tagi
bluetooth mk4 , bt mk4 , radio

Zasady postowania