![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#481 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
|
![]()
Lewarek jest taki
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wszystkie fiesty mają podobne ( chyba ). Ja po 10 latach użytkowania go powiem że może być ale trzeba uważać na jakim podłożu się stawia tą łapę bo całość ma tendencje do ruchu skrętnego i zawsze bałem się że spadnie. Co do zestawu naprawczego to wygląda tak [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] zawiera kompresor podłączany do zapalniczki oraz butle "z klejem". Niestety nabój klejowy jest jednorazowy i kosztuje około 100 zł. Za pomocą kompresora wtłaczasz klej do opony i pompujesz do kilku atmosfer, następnie wsiadasz do samochodu i jedziesz kilka kilometrów aby klej się rozprowadził. Następnie pompujesz spuszczasz do prawidłowego ciśnienia. Fachowcy mówili mi że to mało praktyczne, drogie, a i otwór musi być odpowiednio mały bo inaczej klej nie da rady. Poza tym mówili że po takiej naprawie to i tak wcześniej czy później trzeba do fachowca jechać a on musi tego gluta z opony i felgi zdjąć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a to nie takie łatwe. Co do haka wkręcanego do holowania to może zaskocze niektórych ale wkręcić można go tylko z przodu, z tyłu jest tylko ucho Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (no chyba że mi się jakiś lipny model trafił). Co do haka do przyczepy to zmieniły się przepisy w Polsce i NIE WOLNO montować haka na stałe ze względów bezpieczeństwa. Mam taki oryginalny fordowski i muszę powiedzieć że waży jakieś 20 kg (żeliwo) i wpinany jest od spodu w podłogę bagażnika i blokowany kluczykiem takim malutkim. Wtedy instalacja też jest chowana pod spód. Ciekawostka : jak zamawiasz hak do przyczepy montowany fabrycznie to dorzucają ci do wyposażenia system stabilizacji toru jazy przyczepy (to taka nadkładka na ESP - kto wiózł kilka kg na przyczepie to wie co ona potrafi zrobić z tyłem samochodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) Alarm pasażera niezapiętych pasów jest i to na tyle sprytny że wie czy ktoś siedzi na miejscu pasażera czy nie.
![]() |
#482 | ||||
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 03-11-2009
Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#483 | ||
![]() Zarejestrowany: 18-06-2008
Model: C-Max
Silnik: 1.8 FlexiFuel
Rocznik: 2007
|
![]() Cytat:
Cytat:
"Na szczęście są już samochody wyposażone w system (ESP) z funkcją stabilizacji przyczepy. Wyłapuje on charakterystyczne drgania wywołane przez wężykowanie i odpowiednio dohamowuje tylne koła pojazdu. Niestety, potrafi być też niebezpieczny, np. gdy kierowca zdecyduje się na wyprzedzanie ciężarówki, a w połowie manewru zestaw zacznie zwalniać." cytat pochodzi z [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Osobiście mam dostęp do KUGI 2.0 TDCI 4x4 i ona ma ESP z stabilizacją toru przyczepy i hak fabryczny ale nie miałem okazji tego przetrenować......
Ford C-Max 2007 1.8 FlexiFuel Ford Fiesta 2009 1.6 TDCI Ostatnio edytowane przez glucosum ; 10-03-2010 o 17:03 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 17-02-2010
Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010
|
![]() Cytat:
Dzięki, Mancat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
![]() Zarejestrowany: 17-02-2010
Model: Fiesta 7. generacji :)
Silnik: 1.6 non-diesel ;)
Rocznik: 2010
|
![]()
Glucosum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za tak obfitą odp. i nawet fotki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dlatego właśnie mam klocki trójkątne, nierdzewne-drewniane Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , żeby zablokować koła w razie podnoszenia lewarkiem, a ucho z jednego końca i hak z drugiego, to normalka - linki przecież pasują do jednego i do drugiego. Grunt, to linka z mocnego włókna, bo stalowa jest zero-elastyczna i przy ruszaniu szybko się zrywa od nawet lekkiego szarpnięcia (albo i w czasie jazdy) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pzdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
![]() Zarejestrowany: 11-04-2009
Model: Fiesta
Silnik: 1.6 120KM
Rocznik: 2009
|
![]()
co do mojej klamki okazało się że nie mają ich na stanie, auta zastępczego nie dostałem i od czwartku czekam (dziś mam odbiór auta)... długo to trwało bo klamka się "produkowała" w niemczech... problemem było to żę się po prostu wyrobiła co jest trochę dziwne w przypadku auta z przebiegiem 10tys kmGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to juz druga moja tak długa wizyta w serwisie... mam nadzieje zę te wszystkie choroby wieku dziecięcego zdąże naprawić przed zakończeniem się gwarancjiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. P.S. Kroi mi się niebawem pierwszy przegląd... wiecie może ile $ muszę przygotować?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
![]() Zarejestrowany: 28-02-2007
Silnik: 1.4 PB
|
![]()
A co się stało klamką?
Ja również oddaję dziś auto. Wspominałem wcześniej o zepsutym przekaźniku świateł mijania (i funkcji follow me home), który doprowadził do rozładowania akumulatora. Po wymianie przekaźnika problem zniknął na 12 godzin. Polega on na tym, że po wyjściu z auta i zamknięciu go świecą się światła mijania. Pomimo przełącznika w pozycji 0. Jadę dziś oddać auto, prawdopodobnie zostawię go w serwisie, mam zapewnione auto zastępcze. Swoją drogą jest to pierwsza faktyczna usterka (przebieg 13 tyś.). Pierwszy przegląd to koszt około 600 zł. Ostatnio edytowane przez mancat ; 11-03-2010 o 09:40 |
![]() |
![]() |
![]() |
#488 | ||
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 06-05-2009
Silnik: 1.4 Benzyna
|
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
![]() Zarejestrowany: 28-02-2007
Silnik: 1.4 PB
|
![]()
Auto już odebrałem. Usterkę naprawiono w ramach akcji serwisowej. Wymieniono jakiś przewód elektryczny dochodzący do skrzynki bezpieczników pod maską. Póki co światła działają prawidłowo, oby tak dalej.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 10-03-2010
Model: Fiesta GoldX
Silnik: 1.25 82 PS
|
![]()
Mam pytanie do posiadaczy wersji Platinium X.
W menu można włączyć i wyłączyć podświetlanie konsoli środkowej z tej diody w lampce. A jak wygląda sterowanie podświetleniem wnęk na nogi. Jest to połączone z tą diodą na konsole czy działa razem ze zwykłą lampką oświetlenia wnętrza, czyli świeci po otwarciu drzwi a poźniej gaśnie? I jeszcze jedno czy wnęki podswietlane są zwykłymi żarówkami czy LEDami? Ja mam wersję Gold X, więc nie mam podświetlania ale pytam z ciekawości. |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie |
|
|