![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::average
![]() Imię: Marcin
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2009
|
Cały pakiet wykupiłem w Aviva na rok.
Teraz patrząc na ofertę na ich stronie już się zmieniła podobnie jak kilku innych ubezpieczycieli - zbliża się "turnus" więc pewnie muszą zarobić. I tak oferta Maksymalna na Assistance w Aviva: - Holowanie pojazdu po kolizji i awarii do wskazanego przez ubezpieczonego miejsca. W Polsce bez limitu, za granicą maks 500 km Do przełknięcia jednak najważniejsze jest to: Pojazd zastępczy po wypadku kradzieży lub awarii. Klasy nie wyższej niż E. Maksymalnie 14 dni Kontynuacja podróży po wypadku kradzieży lub awarii. do kwoty 5 000 zł Podobno jakąś lepszą ofertę ma Compensa jednak cena w przypadku zakupu tylko na czas wyjazdu oscyluje w granicach 350-450 PLN. |
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-03-2013
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 199
|
Dzięki za info. Ale rozumiem, że to co wykupiłeś czyli te 700 km to też w avivie ? Pytam, bo jak kupowałem ubezpieczenie na auto na początku kwietnia to wtedy też mieli tylko 500 km. Niby niewiele różnicy, ale zawsze może portfel uratować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
![]() Zarejestrowany: 20-01-2012
Model: Mondeo MKIV
Silnik: 1.8TDCI
Rocznik: 2007
|
Dzwoniłem wczoraj do kuzyna, który jest agentem PZU, bo sami się przymierzamy do wyjazdu do Chorwacji na wakacje. Zaproponował mi za 240 PLN assistance na ROK na Europę z holowaniem do 1000km (bez podziału na strony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), z noclegiem w razie awarii, wiadomo dowóz paliwa, wymiana żarówki, etc. w pakiecie. Pytał ktoś w PZU? Aviva i inne widzę że mają dużo słabsze oferty...
|
|
|
|
|
|
#44 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Radek
Model: Mk4 SW Titanium Lunar Sky / Mk3 Ghia 130 Tdci 2004
Silnik: 2.0 Tdci 140 DFP/130 Tdci
Rocznik: 2011/2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
|
Cytat:
Swoją drogą proponuję też zadzwonić do PZU i podpytać....już z doświadczenia wiem, że direct-y nie zawsze są najtańsze a już na pewno najlepsze. |
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jacek
Model: FORD MONDEO MK5 VIGNALE
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
|
Nie chcę tu robić reklamy firmie ale pełen assistance full na całą europę z autem zastępczym na czały czas trwania naprawy (a nie na 2-3 dni ) kosztował mnie nie ok 250 PLN przy AC/OC/NW przy max zniżkach w PZU. Wiec sami oceńcie czy warto.
W kontekście ksenona mając wykupiony assistance czy trzeba jedzić z palnikiem ? Spali się dzwonie po lawete naprawa w serwisie i nie przemieszczam się "nie sprawnym" autem jak to widzicie ? Ostatnio edytowane przez atomic ; 24-05-2013 o 14:27 |
|
|
|
|
|
#48 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Olek
Model: Mondeo MK5 - HB
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Koszt palnika w polskim serwisie 700,00 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., do tego wymiana policzmy 100,00, razem 800,00 zł. W europie np. Włochy znając ich ceny to za to zamo zapłacisz z 800,00 Euro. Do tego koszt dzwonienia po lawetę i stracony czas.
|
|
|
|
|
#49 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 07-03-2013
Model: mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 199
|
Hmmm, to ja czegoś nie rozumiem. Jak się wejdzie na stronkę PZU [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] to można sobie policzyć składki. I wychodzi mi odpowiednio :
- 134 zł gdy mam AC lub MiniCasco w PZU SA - 261 zł gdy tylko OC w PZU SA - 402 zł gdy OC i AC w innym zakładzie ubezpieczeń Jest to liczone dla wariantu "super", czyli Polska i inne państwa Europy. Trochę się to pokrywa z tym co napisał dziechu. Ale przeczytałem tak z grubsza OWU i jest tam zapis : "holowania ubezpieczonego pojazdu w przypadku jego unieruchomienia wskutek wypadku lub awarii, a także wskutek użycia niewłaściwego paliwa, jeżeli w ocenie przedstawiciela PZU SA nie jest możliwa naprawa na miejscu zdarzenia. Holowanie odbywa się jednorazowo w wybrane przez ubezpieczonego miejsce na odległość do 150 km, liczoną od miejsca zatrzymania pojazdu do miejsca docelowego holowania. W przypadku holowania na odległość dalszą niż 150 km, koszty holowania powyżej tej odległości ponoszone są przez ubezpieczonego" I to już się nijak nie ma do tego 1000 km. Nie łapię tego, ktoś mi to może wytłumaczyć ? |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
![]() Imię: Marcin
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2009
|
Cytat:
OWU PZU AUTO POMOC rozdzial II paragraf 8.1 punkt 4 : :wynajmu pojazdu zastępczego- w razie wypadku,awarii zaistniałej w odległości powyżej 20 km od miejsca zamieszkania (siedziby) lub kradzieży ubezpieczonego pojazdu,gdy naprawa (w ocenie przedstawiciela PZU lub warsztatu) lub odzyskanie tego pojazdy nie jest możliwe w dniu zdarzenia PZU S.A. zapewnia wynajem pojazdy tej samej klasy,co ubezpieczony pojazd nie wyżej jednak niż klasy C (wg klasyfikacji stosowanej przez daną wypożyczalnię),na okres do 7 dni licząc od dnia wystąpienia zdarzenia,a także podstawienie lub po odbiór pojazdu zastępczego -wg wyboru ubezpieczonego. Jednym słowem wole chyba swoje ubezpieczenie w razie awarii dziękuję za zorganizowanie noclegu a proszę o dowiezienie mnie, rodziny i bagaży na miejsce mojej podróży ( do 5000 PLN wg. OWU ), a później niech inny kierowca przywiezie mi mój naprawiony samochód. A zabiera wypożyczone auto. Tu uwaga Aviva jeśli zorganizuje nocleg to nie zapłaci już za dowiezienie na miejsce podróży tylko każe czekać aż naprawią samochód. Edit: Jednak tak samo robi PZU dowiozą na miejsce ale jeśli nie bierzemy noclegu. Ostatnio edytowane przez marcinbb ; 27-05-2013 o 10:50 |
|
|
|
|