![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Cytat:
orczyk4, te ceny w sztucewyciszania to z niezłą fantazją zostały wymyślone. Szybko można przekroczyć wartość kilkuletniego auta. :-) Ostatnio edytowane przez weuek ; 27-08-2016 o 10:06 |
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-08-2011
Model: Ford Mondeo MKII Ghia X
Silnik: 1,8 16V
Rocznik: 2000
|
Smigam moim Fordem po autostradach. Predkosciami 120, 140, 160, a nawet 200 i nie narzekam. Fakt, wiadomo, ze mogloby być ciszej. Ale ciesze sie tym co mam bo na nic innego na razie mnie nie stać.
Wyklikane z Szajsunga |
|
|
|
|
|
#43 | ||
|
ford::amateur
![]() Imię: Michał
Model: brak
Silnik: brak
Rocznik: 1993
|
[QUOTE]
Cytat:
Wielu z was piszę że nie jest tak źle u was z tym hałasem, może tylko u mnie tak warczy może problem tkwi gdzie indziej? Cytat:
Bump: Zauważyłem że tą podkładkę/osłonke czy matę(nie wiem jak to sie nazywa) co jest pod maską silnika to jest ona bardzo sucha(kruszy się w niektórych miejscach) i ma z dwie dziury jak by jakieś robaki je wydarły ale wątpie w to chyba bardziej możliwe że jakiś mechanik wcześniej zawadził czymś o to i sie zrobiły dziury. Może wymiana tego by pomogła? Czy nie opłaca się wymieniać? |
||
|
|
|
|
|
#44 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Gdy kupiłem w 2008r. Focusa MK2 FL 1.6 100KM to pierwsze co zrobiłem, to zakupiłem osłonę pod silnik oraz wygłuszenie maski. W standardzie tego nie było. Może wiele to nie dało w kwestii wyciszenia ale sam dźwięk zmienił ton i stał się mniej uciążliwy. Planowałem także "podciągnąć" trochę matę wewnętrzną na grodzi silnikowej, ale jakiś mi zeszło i w końcu sprzedałem samochód. Jednak, gdybym zrobił wszystkie te rzeczy razem to myślę, że byłoby ciszej.
|
|
|
|
|
|
#45 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
ford::professional
![]() Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
|
Ford wprowadzając Focusa MK2 FL przyoszczędził na wszystkim. Szczególnie na tym co na pierwszy rzut oka nie widoczne, czyli wygłuszenie.
Wcześniej jeździłem MK1 1.6/100KM w wersji Ghia sedan i było o niebo ciszej. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Ja w swoim MK2FL 1.6 100KM nie miałem w ogóle żadnych mat/obudów i tak dalej.
Hałas przy 140km/h był wręcz tak uciążliwy, że nie opłacało się z taką prędkością jechać. Stąd też - tak.. uważam że próby wyciszenia tego pojazdu mogą przynieść ulgę. I nie jest to dźwięk sportowy, raczej huk silnika który po prostu ryczy i ten właśnie hałas potrafi skutecznie zagłuszyć jakiekolwiek próby rozmowy z pasażerem. Z drugiej strony, ten 1.6 100KM benzynka nie był stworzony do jeżdżenia autostradą 140km/h. Jest to raczej mały silnik do okazjonalnego wykorzystywania go na dłuższych trasach pod warunkiem nie przekraczania prędkości 120km/h. Wtedy jeszcze można spokojnie słuchać radia i rozmawiać z pasażerem. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 09-08-2011
Model: Ford Mondeo MKII Ghia X
Silnik: 1,8 16V
Rocznik: 2000
|
U mnie silnika nie słychac. Słychać tylko szum powietrza przy drzwiach. I opony z tyłu. Bez tego by było ideolo. A z tym juz nic nie poradze. Bo nie bede w wygluszenie wpieprzac 500 zl...
Wyklikane z Szajsunga |
|
|
|
|
|
#49 |
|
|
No ja zazwyczaj używam tego auta do jazdy do pracy jakies 20km w jedna stronę. Kurcze ale nie raz zdarzyło się odwieść kogoś na lotnisko czy pojechać za sprzedawanymi samochodami wtedy to jakieś 300 km w jedną stronę i naprawdę to jest udręka dla mnie i pasażerów. Gdyby chociaż ten silnik jakoś brzmiał to jeszcze bym tak nie ubolewał nad tym hałasem ale na prawdę to auto przy ponad 120/130km/h daję po uszach Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023