![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
|
Tak jak pisałeś masz zamontowany piec, ale uaktywniony jako dogrzewanie silnika. Można to oczywiście zmienić ELMConfigiem.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#42 | |
|
ford::average
![]() Imię: Kamil
Model: Smax
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
|
Mam CTEKa MXS 5.0. Tej zimy to mam go podłączonego właściwie cały czas. To w zasadzie jest ładowarka a nie prostownik. Robi co trzeba aby akumulator był cały czas w pełni sprawny. Dopasowuje napięcie i maksymalny prąd ładowania w zależności o warunków i stanu aku.
Do ładownia go nie wyciągam ani nie odpinam plusa. Czemu ładowanie miałoby boleć sterowniki? VAGowskie sterowniki pracują na napięciu 8-26V, przynajmniej takie wymagania mają dostawcy. Obstawiam, że w Fordzie jest bardzo podobnie jeśli nie tak samo. Do podpięcia minusa jest bolec obok akumulatora. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#44 | |
|
![]() Imię: Kamil
Model: Smax
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013
|
Cytat:
Zastanawiam się, czy przy moim wiekowym Stef-Pol EST-305 podczas ładowania z zapiętymi klemami nie mogę uszkodzić jakiegoś układu przez skoki prądowe albo jakieś niestandardowe ładowanie - nie ma to raczej takiej stabilizacji jak ten Twój sprzęt... |
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Daniel
Model: S-max
Silnik: 2,2 diesel
|
Witam serdecznie.
Chciałem Was podpytać czy udało się komuś po wymianie lub odłączeniu akumulatora zaprogramować pilot do zdalnego uruchomienia webasto. Opcja opisana w instrukcji jakoś u mnie nie działa. Może jest jakiś inny sposób? Pozdrawiam Daniel. |
|
|
|
|
|
#46 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Daniel
Model: S-max
Silnik: 2,2 diesel
|
Witam, temat można zamknąć. Przyczyną braku zaprogramowania pilota była słaba bateria w samym pilocie. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2 TDCi Q4BA 175/225km 510Nm
Rocznik: 2010
|
Witam czy ktoś mógłby sprawdzić po Vin czy mógłbym u siebie do Webasto dokupić Telestart żeby odpalać piec z pilota? Mogę tylko ustawiać na Converse datę i godzinę ogrzewania postojowego i mam tez opcje dogrzewacza jak temperatura spadnie poniżej 5 stopni. Vin WF0GXXGBBGAR82726
|
|
|
|
|
|
#48 |
|
![]() Imię: Leszek
Model: S-Max PowerShift
Silnik: 2.0 TDCI, 163 km
|
Cześć.
Nie wiem jak jest w Twoim aucie ale w moim był już Telesatart. Musiałem dokupić jedynie pilot. Zwykle piloty w kształcie oryginalnego, z napisem "webasto" kosztowały 3 lata temu (bo wtedy to robiłem) około 300-400 zł ale znalazłem gdzieś na allegro lokalnie niemalże identyczny z oryginałem. Różnił się jedynie tym, że zamiast napisu "webasto" posiada znaczek Volkswagena. Dałem za nie go 80 zł - za tyle mogłem zaryzykować - działa idealnie. |
|
|
|
|
|
#49 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Szymon
Model: S-Max Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
|
Podepnę się do tematu, żeby nie tworzyć nowego.
Czy ktoś podpowie jak zaprogramować nowy pilot do webasto? W zeszłym roku zgubiłem swój, teraz zamierzam kupić używkę z logiem vw i nie wiem jak sparować z moim autem. Jest jakiś poradnik na ten temat? Będę wdzięczny za konkretną podpowiedź Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#50 |
|
![]() Imię: daniel
Model: s-max Titanium s Focus mk3
Silnik: 2.2 tdci 1.0 ecoboost
Rocznik: 2011 2014
|
NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!
MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego) Wyjmujesz bezpiecznik od telestertu, komora silnika tak na 20 sekund. Wkładamy bezpiecznik. nastepnie trzymamy przycisk off od webasto przez kilka sekund. Wystarczy poszukac instrukcji obsługi s-maxa i jest wszystko ładnie opisane.
MOJE MODY FOCUS MK3:pakiet zetec światła xenon, kamera znaków Sync1Sync3 kamera cofania, webasto, fotele st, czarna podsufitka, grzana kierownica, grzane fotele blis, relingi S-MAX TITANIUM S hak blis webasto Ostatnio edytowane przez Speedo ; 04-11-2024 o 07:54 |
|
|
|
![]() |
|
|
|