Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 14-01-2018, 17:28   #41
pgrob
ford::professional

Imię: Piotr
Model: Mondeo MK4 kombi ghia
Silnik: 2.0 Pb + LPG
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Webasto - brak możliwości programowania

Tak jak pisałeś masz zamontowany piec, ale uaktywniony jako dogrzewanie silnika. Można to oczywiście zmienić ELMConfigiem.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

pgrob jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-01-2018, 22:36   #42
hunteroza
ford::average

Imię: Kamil
Model: Smax
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz jak robię krótkie odcinki (rzadko) albo wiem, że nie będę dłuższy czas uruchamiał to ładuję aku. Kilka razy w zimie wychodzi.
A możesz powiedzieć, jak ładujesz aku? Wyjmujesz go demontując dolot, czy ładujesz w aucie, jeśli w aucie to czy odpinasz klemę "+" aby przy ładowaniu nie był podpięty komputer i auto, czy może ładujesz "na żywca"? No i za co czepiasz krokodylka "-", za blok silnika, czy jakąś śrubkę?
hunteroza jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-01-2018, 09:08   #43
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011

Mam CTEKa MXS 5.0. Tej zimy to mam go podłączonego właściwie cały czas. To w zasadzie jest ładowarka a nie prostownik. Robi co trzeba aby akumulator był cały czas w pełni sprawny. Dopasowuje napięcie i maksymalny prąd ładowania w zależności o warunków i stanu aku.

Do ładownia go nie wyciągam ani nie odpinam plusa. Czemu ładowanie miałoby boleć sterowniki? VAGowskie sterowniki pracują na napięciu 8-26V, przynajmniej takie wymagania mają dostawcy. Obstawiam, że w Fordzie jest bardzo podobnie jeśli nie tak samo.

Do podpięcia minusa jest bolec obok akumulatora.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 15-01-2018, 13:37   #44
hunteroza

Imię: Kamil
Model: Smax
Silnik: 2.0
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do ładownia go nie wyciągam ani nie odpinam plusa. Czemu ładowanie miałoby boleć sterowniki? VAGowskie sterowniki pracują na napięciu 8-26V, przynajmniej takie wymagania mają dostawcy. Obstawiam, że w Fordzie jest bardzo podobnie jeśli nie tak samo.
Dzięki za info.
Zastanawiam się, czy przy moim wiekowym Stef-Pol EST-305 podczas ładowania z zapiętymi klemami nie mogę uszkodzić jakiegoś układu przez skoki prądowe albo jakieś niestandardowe ładowanie - nie ma to raczej takiej stabilizacji jak ten Twój sprzęt...
hunteroza jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-11-2022, 12:20   #45
fisherr
ford::amateur

Imię: Daniel
Model: S-max
Silnik: 2,2 diesel
Domyślnie Programowanie pilota webasto

Witam serdecznie.
Chciałem Was podpytać czy udało się komuś po wymianie lub odłączeniu akumulatora zaprogramować pilot do zdalnego uruchomienia webasto. Opcja opisana w instrukcji jakoś u mnie nie działa. Może jest jakiś inny sposób? Pozdrawiam Daniel.
fisherr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-12-2022, 08:41   #46
fisherr
ford::amateur

Imię: Daniel
Model: S-max
Silnik: 2,2 diesel
Domyślnie Odp: Programowanie pilota webasto

Witam, temat można zamknąć. Przyczyną braku zaprogramowania pilota była słaba bateria w samym pilocie. Pozdrawiam.
fisherr jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-12-2023, 18:15   #47
Marcin0991

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.2 TDCi Q4BA 175/225km 510Nm
Rocznik: 2010

Witam czy ktoś mógłby sprawdzić po Vin czy mógłbym u siebie do Webasto dokupić Telestart żeby odpalać piec z pilota? Mogę tylko ustawiać na Converse datę i godzinę ogrzewania postojowego i mam tez opcje dogrzewacza jak temperatura spadnie poniżej 5 stopni. Vin WF0GXXGBBGAR82726
Marcin0991 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-12-2023, 15:01   #48
lsz11

Imię: Leszek
Model: S-Max PowerShift
Silnik: 2.0 TDCI, 163 km

Cześć.
Nie wiem jak jest w Twoim aucie ale w moim był już Telesatart. Musiałem dokupić jedynie pilot. Zwykle piloty w kształcie oryginalnego, z napisem "webasto" kosztowały 3 lata temu (bo wtedy to robiłem) około 300-400 zł ale znalazłem gdzieś na allegro lokalnie niemalże identyczny z oryginałem. Różnił się jedynie tym, że zamiast napisu "webasto" posiada znaczek Volkswagena. Dałem za nie go 80 zł - za tyle mogłem zaryzykować - działa idealnie.
lsz11 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 31-10-2024, 22:43   #49
Simon_Tychy
ford::beginner

Imię: Szymon
Model: S-Max Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012

Podepnę się do tematu, żeby nie tworzyć nowego.
Czy ktoś podpowie jak zaprogramować nowy pilot do webasto?
W zeszłym roku zgubiłem swój, teraz zamierzam kupić używkę z logiem vw i nie wiem jak sparować z moim autem.
Jest jakiś poradnik na ten temat?
Będę wdzięczny za konkretną podpowiedź Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 02-11-2024, 16:56   #50
dandii

Imię: daniel
Model: s-max Titanium s Focus mk3
Silnik: 2.2 tdci 1.0 ecoboost
Rocznik: 2011 2014

NIE CYTUJEMY CAŁYCH POSTÓW W ODPOWIEDZI, A ZWŁASZCZA GDY ZNAJDUJĄ SIĘ BEZPOŚREDNIO NAD TWOIM !!!!!

MOŻNA UŻYĆ JESZCZE FUNKCJI "CYT. SELEKTYWNY" (część tekstu zaznaczonego)

Wyjmujesz bezpiecznik od telestertu, komora silnika tak na 20 sekund.
Wkładamy bezpiecznik. nastepnie trzymamy przycisk off od webasto przez kilka sekund. Wystarczy poszukac instrukcji obsługi s-maxa i jest wszystko ładnie opisane.
MOJE MODY FOCUS MK3:pakiet zetec światła xenon, kamera znaków Sync1Sync3 kamera cofania, webasto, fotele st, czarna podsufitka, grzana kierownica, grzane fotele blis, relingi S-MAX TITANIUM S hak blis webasto

Ostatnio edytowane przez Speedo ; 04-11-2024 o 07:54
dandii jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania