![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 27-03-2014
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: Ford Smax
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2008
|
Takie badanie to pikuś mają słaby sprzęt a gdyby nawet to przegląd jeszcze mniejszy pikuś jak zarobię tyle co gebels to sam osobiście założę DPF.
|
|
|
|
|
|
#43 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Nie mam u siebie DPF, został wycięty przez poprzedniego właściciela. Miałem badane spaliny na przeglądzie w maju, w lipcu zostałem zatrzymamy do rutynowej kontroli samochodu. Został przeprowadzony test spalin sprzętem jak na zdjęciu. Na obu badaniach test przeszedł bez żadnego problemu. |
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: S-max, Mondeo
Silnik: 2.0 tdci 130, 195KM
Rocznik: 2010, 2011
|
Gdybym nie miał zamiaru jeździć za granice tym samochodem to już dawno bym to wycial
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
|
Ja na twoim miejscu i tak bym wycioł zrobił lekkiego chipa i program niedymiący czy jakoś tak mi robił heco jest najlepszy nie masz co pękać szwagier regularnie jeździ do gebelsów i niema DPF
|
|
|
|
|
|
#46 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 18-01-2012
Model: Turek
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2017
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
|
Strasznie nie wyraźne nic nie mogę odczytać. Przed chwilą wypalal sie dpf i zasłona siwego dymu za mna. Wcześniej tego nie było. Co może być z tym szrotem bo juz mi ręce opadają?
Bump: Ja na twoim miejscu i tak bym wycioł zrobił lekkiego chipa i program niedymiący Bezdymny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Właśnie się zastanawiam czy on nie jest po programie bo jak na 130KM i taką masę dość fajnie przyspiesza. I czy tam nie tkwi cały problem z tym dpf i ta całą resztą cyrku. |
|
|
|
|
|
#48 |
|
|
Niewykluczone jak byłem u heco to gość podjechał bo jakiś kolo wgrał mu chipa tylko problem był taki że podkręcił mu dawkę paliwa i dymił jak traktor C-360 przy orce
Musisz znaleźć ogarniętego gościa bo będziesz brną w wydatki i nowe części my z Małopolski mamy szczęście że mamy heco .do Grześka przyjeżdżają z daleka bo warto i robi konkretnie . |
|
|
|
|
|
#49 |
|
|
Czujnik MAP wymieniony wskazuje dobrze. Egr zdemontowany, wyczyszczony nie był wcale zawalony nagarem, pracował luźno bez przycięć. Jak narazie błędów brak samochód jeździ normalnie.
Sprawdzałem działanie geometrii to pokazywało od - 128do 150 |
|
|
|
|
|
#50 |
|
|
Ja też miałem masę błędów szczególnie turbina i wyjołem u gładyska w Krakowie i okazało się że jest sprawna ale kazałem wymienić geometrię w turbinie ale błąd od turbiny często się pojawiał
I zapadła decyzja o wycięciu DPF i wszystko wróciło do normy żałuję tylko jednego że tak późno wyciołem gada Nie wspomnę o kasie która poszła w błoto A nerwy Ostatnio edytowane przez Gural bagienny ; 31-08-2019 o 19:04 |
|
|
|
![]() |
|
|
|