![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#41 | |
|
ford::average
![]() Imię: Andrzej
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-10-2009
Model: Ford Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 100KM Benzyna
Rocznik: 2010
|
odswiezam temat
Dzisiaj odkrylem, ze mam wode od strony pasazera na podlodze ( dokladnie tam gdzie jest nr VIN), jednak nie jestem pewien czy to od klimy. Odchylilem cala tapicerke od podlogi, odpalilem klime i od strony wezyka nic nie leci, poza tym tam jest sucho. Woda pachnie na swieza. Ma ktos pomysl, co to moze byc? Moze podloga nsie rozczelnila? |
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Zablokowany
Model: mondeo 2l Kombi 145.S-max,Focus 2 SW
Silnik: 2l 145, 2,3HE, 1,6 16V Ti VCT
Rocznik: Mondeo2003, S max2009,F2005
|
Cytat:
Sprawdź czy masz wszystkie zaślepki technologiczne w podłodze.To takie gumowe grube wstawki.Jajowate w kształcie. |
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-10-2009
Model: Ford Focus MK2 FL
Silnik: 1.6 100KM Benzyna
Rocznik: 2010
|
Kilka dni temu faktycznie jechalem w ostra burze kilkadziesiat km, hm zagladalem i na pierwszy rzut oka wygladala ta zaslepka ktora jest w tych okolicach na szczelna, tj wyglada jak zalana, wiec nie wiem jak moglaby sie rozczelnic. Albo nie to nie byla zaslepka...
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-03-2011
Model: Focus II
Silnik: 1.6 100KM
Rocznik: 2006
|
Odświeżę temat. Też mam wodę pod dywanikiem kierowcy. Uczszelniłem wszystkie zaślepki przy otworach technologicznych w podłodze. Pojeździłem w trakcie deszczu woda zebrała się ponownie. Lałem więc wodę z węża pod podwozie i nie przeciekało. Polałem więc na szybę oraz słupek po stronie kierowcy i okazało się, że leci tamtędy. Pojawiła się w kabinie po lewej stronie przy pedałach strużka wody. Otworzyłem więc klapę od silnika i zacząłem lać wodę ponownie. Woda w kabinie pojawiła się w momencie, gdy lałem wodę w "przedział" nad którym znajduje sie machanizm napędowy od wycieraczek. Znajdują się tam 2 otwory mniejsze i jeden większy, w który wchodzą przewody elektryczne. Jak to uszczelnić? Rozebrałem od środka część plastików przy kierowcy, ale za Chiny tam nie dojd e jakimś uszczelniaczem, to samo od strony silnika - nie ma jak podjeść żeby to uszczelnić. Może ktoś już to przerabiał i chciałby się podzielić radą? Dzięki i pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Focus Mk2 FL
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009
|
Witam forumowiczów.
Co prawda w lecie, ale miałem też problem z wodą pod dywanikiem pasażera. Cała wykładzina była nasączona. Po zaprowadzeniu do serwisu, okazało się, że popsuła się uszczelka od przewodów klimatyzacyjnych wewnątrz auta - stąd tyle wody. |
|
|
|
|
|
#47 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
|
Dokładnie tak! U mnie po roku spokoju dzisiaj...znowu wyciek! Najpierw myślałem, że to przez nawałnicę ostatnio w czasie której jechałem. Ale jak się przyjrzałem...znalazłem to:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. I znalazła się poszukiwana rura odprowadzenia wody z klimy!!! Czy ktoś to rozbierał? Jeszcze nie obczajałem jak się za to zabrać... PS. Ciekawe czy tam jest jakaś rureczka z drugiej strony, czy też Ford Engineer poprostu puścił wodę po budzie...
|
|
|
#48 | |
|
![]() Zarejestrowany: 30-09-2011
Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 16V Duratec
Rocznik: 2006
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#49 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Daniel
Model: focus mk2
Silnik: 1.6 tdci
Rocznik: 2007
|
ja juz kilka razy szukalem wezyka czy rurki od skroplin i nigdy nie znalazlem mimo ze lezal z pol godziny pod samochodem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a w zime to faktycznie podloga byla zmrozona -jutro dzialam z tymi uszczelkami -silikon sie nada?
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
Rocznik: 2005
|
No to walka z wyciekiem - dzień 2.
Byłem w ASO...:-/// W ASO jak to w ASO nic nie słyszeli, tematu nie znają, przecież foki nie ciekną;-)) Jak jestem u nich, to zawsze się czuję jak ... debil, któremu przytrafiają się najgorsze rzeczy. Wikar i Euro Car tematu nie znają... Koszt rurki...170zł:-) - POLECAM!:-D Wytargałem ten plastyk: Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Patrząc na niego tak sobie myślę...czy Focusa projektowały kobiety???;-)) Bo wszystko jest ...ładne, finezyjne - ale nie praktyczne i nie logiczne! Przecież jakby jakiś geniusz zrobił to wyjście pełne, a nie nacinane to jak się to obluzuje, to woda płynie do na zewnątrz auta. A tak...to oczywiście zapiernicza do środka - wiwat Ford Inżyniering! U mnie degradacji uległa uszczelka, która niby kleiła ten plastyk do budy. Oczywiście wszystkie zatrzaski...powiedziały papa przy wyciąganiu. Od drugiej strony...nie da się podejść. Nawet palucha nie da się włożyć przez otwór - jakaś guma tam jest czy coś. Jutro plan taki: - dorobić rurkę do środka, na kleju, aby nawe jak się obluzuje nadal woda leciała na zewnątrz - wszystko wcisnąć na wcisk i przykleić klejem silikonowym albo klejem do szyb, ale to chyba zbyt mocny będzie
_______________________ 115KM i 275Nm... z serii :-) / "Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem" Ostatnio edytowane przez maureliusz ; 17-07-2012 o 21:45 |
|
|
|
![]() |
|
|
|