![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#521 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
Może pomoże, może nie. Zależnie od tego co powoduje dymienie.
Jakie pytanie taka odpowiedź... Sent from my E6853 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#522 | |
|
ford::average
![]() Imię: Darek
Model: ford mondeo mk3 kombi, S-max 1.8 tdci 125km 2006r.
Silnik: 2.0 tddi
Rocznik: 2003
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#523 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
Czyli nie masz nic konkretnego co by wskazywało na EGR.
Jesteś pewien że dolot już jest szczelny? Błędy, stan czujników (pozycja EGR, ciśnienie doładowania, korekcje wtrysków itd do sprawdzenia. Filtr powietrza? Wtedy dopiero dowiesz się co jest problemem, bo jeżeli tylko dymi to podejrzewam że to może nie być EGR Sent from my E6853 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#524 | |
|
![]() Imię: Darek
Model: ford mondeo mk3 kombi, S-max 1.8 tdci 125km 2006r.
Silnik: 2.0 tddi
Rocznik: 2003
|
dodatkowo znalazł się i usunął błąd P0299 p0101, przy wymianie rury
Bump: Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Ostatnio edytowane przez daro462 ; 09-08-2017 o 09:34 Powód: admin |
|
|
|
|
|
|
#525 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Sławek
Model: s-max
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Witam! Zaślepiłem EGR przed samym wyjazdem na wakacje do Chorwacji i bałem się czy nie będzie jakiś problemówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Aha ! Byłem jeszcze u takiego magika od softu i powiedział że przy podłączeniu kompa będzie wywalać błąd tegoż zworu ale jezdzić jak najbardziej można bez konsekwecji.Zeby to wszystko miało ręce i nogi trzeba wgrać nowy soft a to koszt (bynajmniej u niego) to 400zł. Ale do meritum. Byłem i wróciłem bez żadnych problemówGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zrobiłem 2500 km i stwierdzam że autko lepiej reaguje na pedał gazu i nie kopci. (nie tyle co przed zaślepieniem) Zdarzało mu się lekko przydymić ale to nie to co przedtem kiedy w lusterku świata nie było widać przez ten dymGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., a i nie było mocy |
|
|
|
|
|
|
#526 |
|
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007
|
A jak z tym błędem wyrzucało w tej podróży ?.
Czy masz DPF?.
|
|
|
|
#527 |
|
![]() Zarejestrowany: 03-06-2015
Model: S-MAX Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
|
To może jeszcze ja się zapytam i zaraz bym sobie zamówił taką zaślepkę na all...., mam 2.0 tdci, 2006 rok, bez DPF fabrycznie, mogę wstawiać?
|
|
|
|
|
|
#528 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Galaxy mk4
Silnik: 2.0 TDCI 180km
Rocznik: 10/2017
|
To moze ja cos dodam od siebieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam mondka z silnikiem dw10c I egr zaslepiony jest od 30kkm, jedyne co moge stwierdzic ze dpf nie wypala sie tak czesto. Bledow brak. Sent from my HTC One A9 using Tapatalk
|
|
|
|
#529 | |||
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: GALAXY MK3
Silnik: diesel
Rocznik: 2006
|