![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#581 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 31-08-2015
Model: Mondeo MK4 2012
Silnik: 2.0 163PS
Rocznik: 2012
|
kurcze fajnie świecą te projektory, myślałem że to kaszana jakaś....
|
|
|
|
|
|
#582 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Mieczysław
Model: Mondeo mk4 ,Puma 1,7
Silnik: 1.8 tdci
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#583 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: było Mondeo Titanium X MK IV hatchback + pakiet stylizacyjny
Silnik: 2.0 TDCI
|
Witam ponownie.
Dodatkowo parę zdjęć, o których wspomniałem wcześniej. Nie robiłem tylko zdjęć oświetlenia: postojówek przód, pod lusterkami, tablicy rejestracyjnej i lampek: do czytania z przodu, zasłon przeciwsłonecznych - tych z lustereczkami - oczywiście są w białym led. Nie mogę tylko dostać żaróweczek w białym LED z modułem CAM na sufit do czytania z tyłu (jedne kupiłem bez Cam i nie chciały świecić, drugie były z cam ale o 4 mm za długie i nie pasowały). Może wiecie gdzie można dostać? Pozdrawiam. Bump: I kolejne |
|
|
|
|
|
#584 | |
|
|
Cytat:
Można też zamontować na tył |
|
|
|
|
|
|
#585 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: było Mondeo Titanium X MK IV hatchback + pakiet stylizacyjny
Silnik: 2.0 TDCI
|
Widziałem coś takiego w innych fordach, ale nie w mondeo. U mnie nie ma otworów w tapicerce na odblaski/światełka i nie wiem czy w modułach tylnych drzwi jest miejsce do podłączenia.
|
|
|
|
|
|
#586 |
|
|
to są projektory wpuszczane i musisz wywiercić otwór w tapicerce od spodu, a jeśli chodzi o zasilanie to można pociągnąć z innego miejsca.Ja mam tak u siebie
|
|
|
|
|
|
#587 |
|
![]() Zarejestrowany: 31-08-2015
Model: Mondeo MK4 2012
Silnik: 2.0 163PS
Rocznik: 2012
|
a skąd tam wziąłeś z tyłu zasilanie ?
|
|
|
|
|
|
#588 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#589 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Sebastian
Model: Mondeo MK 4
Silnik: 2.0 PB 145KM
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Światło świeci ładnie, stonowane na całej długości, początek ~20-30 cm jest jaśniejszy, dalej aż do końca poświata koloru czerwonego, końcówka bardziej czerwona gdyż światło "ucieka" przez koniec światłowodu. Zdjęcia nie oddają real efektu. Ostatnio edytowane przez savo ; 18-11-2016 o 22:06 Powód: Poprawa linków do stron - linki działają:) |
|
|
|
|
|
|
#590 |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
Popraw linki bo nie dzialaja.
Ja tez celem testow kupilem jeden silny emiter LED ze swiatlowodem: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Wczesniej testowalem normalna diode z cienkim swiatlowodem (1.5mm) i bylo za malo swiatla. Z tym emiterem swiecacym na maxa jest swiatla nawet za duzo. Co wazne, swiecac na maxa ten emiter sie grzeje dosc mocno. Tak ze po 20min jazdy nie da sie go utrzymac w rece. Ale ograniczajac odrobine prad (testowalem z potencjometrem), przestal sie w ogole grzac a swiatla nadal wystarczajaco (ja zakladam tylko lekka poswiate, ambient widoczny tylko w dosc duzej ciemnosci) Jeszcze wyprobuje normalna diode z tym grubszym swiatlowodem. No i pozostaje kwestia montazu. Napisz jakie masz pomysly. Ja osobiscie chcialbym zrobic poswiate w "kieszeni" w drzwiach, pod uchwytem do zamykania drzwi i pok klamka. Dalbym rade to objechac jednym jednometrowym swiatlowodem. Z uchwytem bedzie najwiekszy problem, o moj pomysl zaklada wyrzesbienie w nim otworu od strony wewn i schowanie tam swiatlowodu. Niestety to wymaga odlaczenia tego uchwytu od reszty tapicerki (elementy sa zgrzane) oraz obrobki, dzieki ktorej finalna powierzchnia bedzie gladka (nie bedzie czuc swiatlowodu pod palcami)
|
![]() |
|
|
|