![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#51 | |||||||
|
ford::average
![]() Imię: Czesław
Model: LB
Silnik: 2.0 HDi
Rocznik: MK5
|
Cytat:
Mam też znajomych księgowych i znam ich zdanie na temat tego procederu. Problem w tym że nikt nie znalazł osoby która by poniosła konsekwencje takiego zakupu, być może na nikogo nie trafiło, a może taka osoba wstydzi się przyznać do tego. Cytat:
Bump: Cytat:
Bump: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie skopiowałeś dalszego tekstu tego art. 3. Klient kupuje auto będące przedmiotem przestępstwa skarbowego. Nieuczciwy handlarz nie informuje klienta, że od samochodu nie został zapłacony podatek VAT. Dzięki temu może zaoferować cenę bardziej atrakcyjną niż komis, który prawidłowo rozlicza się z podatków. Kierowca kupujący feralne auto jest zadowolony, bo tanio kupił auto. Konsekwencje dla kupującego Służby zajmujące się ściganiem przekrętów dotyczących VAT, po numerze VIN mogą łatwo namierzyć ostatniego właściciela auta będącego przedmiotem przestępstwa. Gdy to nastąpi, możemy być pewni, że sprawa skończy się konfiskatą pojazdu. Płatnikiem VAT jest klient, który - nawet jeśli nie wie, że kupił auto bez podatku - powinien go zapłacić. Teraz jest właśnie ten problem, kto zapłaci ? czy tak jak mówią księgowi , sprzedawca , czy jak piszą w art. nabywca. Jeżeli kogoś obraziłem lub uraziłem, to zrobiłem to nieświadomie i nie było to moją intencją .Sorki z góry.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez czeslaw555 ; 11-03-2013 o 16:16 |
|||||||
|
|
|
|
|
#52 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Jak kupiony na Helmuta to może i nabywca,ale tylko głupek kupuje auto obecnie na Niemca...
|
|
|
|
#53 | |
|
|
Cytat:
Nasza dalsza dyskusja sprowadziłaby się do tego co było pierwsze ,kura czy jajko ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdrawiam. Ostatnio edytowane przez czeslaw555 ; 11-03-2013 o 16:27 |
|
|
|
|
|
|
#54 | |
|
|
Cytat:
Niech dadzą jakąś podstawę prawną a nie tylko szukają sensacji (z tego żyją więc to normalne) Reasumując temat WałkóW na VAcie...ja śpie spokojnie,wiem co kupiłem i od kogo i za ile,ale trzeba mieć swój rozum i zapytać ludzi znających sie na temacie .... Wystawiający fakturę(jakąkolwiek) daje dowód że sprzedał i miał wiedzieć co i jak sprzedaje i co ma zrobić a co nie,bo z tego żyje...jego nie tłumaczy nieznajmość prawa a nie "szaraczka Kowalskiego" chłopinę który swoją krwawice dał na wymarzone auto... A jak ktoś kupił okazje za 30% ceny mniej nie od firmy a od Hansa Klosa z Monachium, niech nie śpi po nocach (wcale mu sie nie dziwie)i niech teraz szuka co mu grozi i kto zapuka a kto nie,nie ma sensu już pisać po raz 1000 o tym samym,przekręty były są i bedą,nie na tym to na innym polu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. AMEN.
Wcześniej było: Galaxy MK1 2.0 B+LPG, Galaxy MK2 1.9 TDI Automat, S-max 2.0 TDCi 140KM, obecnie S-max Titanium S 2.0 TDCi 163KM manual. Ostatnio edytowane przez RafałB ; 11-03-2013 o 16:32 |
|
|
|
|
|
|
#55 |
|
|
Amen.
|
|
|
|
#56 |
|
![]() Imię: Rafał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1.5 benzyna st-line
Rocznik: 2019
|
dodam tylko tyle że ja nazywam się Kowalski ale Rafał hehe i to ja jestem tym szaraczkiem pozdrawiam czaesław555 nie gniewaj sie dzęki za uswiadomienie mnie w sprawie wałku pozdro.....................Rafał Kowalski
|
|
|
|
|
|
#57 | |
|
|
Cytat:
hehe sorry,za taki zbieg okoliczności,niech będzie Nowak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
![]() |
|
|
|