![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#631 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
Cytat:
Skoro obydwa radia maja standardowe tunery to jak jest realizowane TMC u Ciebie Tadeusz - masz jakieś przypuszczenia? Jak rozumiem u Ciebie TMC działa - tyle tylko ze ty nie masz bloku DAB+ porównując z Jackiem? |
|
|
|
|
|
|
#632 | |
|
FCP member
![]() Imię: Krystian
Model: Ford FOCUS MK3
Silnik: 2.0 TDCi 163KM - POWERSHIFT
Rocznik: 2013
|
Cytat:
|
|
|
|
#633 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Właśnie mam otwarty ACM od navi MFD z FF3 (tego odbierającego TMC z Czech...), ale tam są jeszcze inne układy NXP - nie umiem ich zidentyfikować... Napisy nic nie mówią (układ tunera AM/FM): 70015CB, dalej CCA041 i na koniec TSD12512... Oczywiście są 2 tunery na tych układach... Nic o nich nie znalazłem... Procesor sygnałowy w tym ACM z FF3 jest równie "tajemniczy": NXP 70184SC...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 26-06-2016 o 23:30 |
|
|
|
|
|
|
#634 | |||
|
ford::average
![]() Imię: Jarek
Model: Modeo Mk5 USA
Silnik: 1,6
|
Cytat:
Cytat:
Jak sam pisałeś sygnał TMC jest zunifikowany i potwierdza to fakt, że takowy można odbierać tym samym sprzętem w Niemczech, Czechach, Słowacji czy na Węgrzech, ale także w Polsce (oczywiście w przypadku posiadania licencji). Co do klonowania Skanbisu, to jest to zastanawiające, ale nie do końca tak oczywiste. Może oni tego nie potrafą zrobić, albo po prostu nie robią? Cytat:
Ostatnio edytowane przez JARO7007 ; 26-06-2016 o 23:42 |
|||
|
|
|
|
|
#635 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Licencja na polskie TMC na 99% nie siedzi w Sync2 albo siedzi w każdej aplikacji navi jaka jest dogrywana przy aktywacji licencji/update Sync2. Tak więc nie w Sync2 trzeba szukać różnic w zachowaniu TMC i nie na karcie z mapami. Pozostaje jedynie ACM - więc na razie skupmy się na ACM...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 26-06-2016 o 23:50 |
|
|
|
|
|
|
#636 |
|
|
Być może masz rację, choć ja nie jestem do końca o tym przekonany, tak w kwestii ACM, jak i Scanbisu.
Bawiłem się kiedyś rozkodowywaniem sygnału TV, a potem Symbianem i nie zawsze było to takie oczywiste, niestety. Głupie zaktualizowanie map w Audi wydaje się proste, a wiele osób ma z tym problem, nie mam tu na myśli braku umiejętności , ale sprzętu, sposobu czy czegoś jeszcze (może szczęścia).No bo jak zaktualizowana mapa chodzi u mnie , a u kogoś innego nie? Podobna sytuacja ma się z oprogramowaniem na różnego rodzaju urządzenia (PC, telefony itp). Na jednych działa prawidłowo, na innych nie tak do końca, a na innych wcale. Ale mogę się mylić. Nic więcej nie przychodzi mi już do głowy. Ostatnio edytowane przez JARO7007 ; 27-06-2016 o 00:06 |
|
|
|
|
|
#637 |
|
FCP member
|
No to podaj inne koncepcje...
Ja widziałem otwarty Sync2, znam z grubsza jego budowę, rozmawiam i spotykam się z człowiekiem ze Skanbisu... Tak więc staram się mało teoretyzować a raczej interpretować znane fakty i to co widziałem/widzę a nie tylko się domyślam...
|
|
|
|
#638 |
|
|
Tadek, ja absolutnie nie neguję tego co piszesz.
Mnie jak na razie nic więcej nie przychodzi do głowy. |
|
|
|
|
|
#639 | |
|
![]() Zarejestrowany: 14-05-2015
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2015
|
Cytat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie mam niestety żadnego bardziej wyraźnego zdjęcia z okolic wejść antenowych i tunerów - wiem, szkoda... Bump: Zainteresował mnie ten podejrzany pad poniżej głowicy DAB+. Wygląda jak miejsce do obsadzenia. Zacząłem nieco googlać i wychodzi na to, że ten 7007 jest dokładnie w takiej obudowie jaka pasowała by do tego pad'a. Na dużym powiększeniu mojego zdjęcia widać, że to jest 4 x 8 nóżek a opis obudowy w którą jest pakowany 7007 jest tutaj: http://cache.nxp.com/documents/outline_drawing/SOT617-3.pdf?fpsp=1&WT_TYPE=Package%20Information&WT_VEND OR=FREESCALE&WT_FILE_FORMAT=pdf&WT_ASSET=Documenta tion&fileExt=.pdf Może jednak tutaj jest pies pogrzebany? Zdecydowanie potrzebne są zdjęcia ze środka ACM'a z samochodu, który odbiera TCM |
|
|
|
|
|
|
#640 | |
|
FCP member
|
Cytat:
A co do Twojego procesora głównego - to RENSAS jak u mnie (tylko trochę inna wersja - zapewne z inną pojemnością wewnętrznego flasha). Jeśli chodzi o fotkę ACM z działającym TMC - na razie brak jest chętnych - @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wyjeżdża/wyjechał na wakacje, a @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] zajmuje się innymi rzeczami niż jego wkład w rozwój wiedzy na forum...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 27-06-2016 o 10:30 |
|
|
|
|