![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#651 | |
|
Moderator
![]() Imię: Robert
Model: Fiesta
Silnik: 1.4L Duratec 16V PFI
Rocznik: 3/2012
|
Cytat:
a ich radio nie ma TMC DS7T-19C107-DH -
|
|
|
|
|
|
|
#652 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-05-2015
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM
Rocznik: 2015
|
Czy z tego zestawienia każdy 'DAB' znaczy 'DAB+'?
Zakładam, że ostatnia literka nie jest jakaś krytyczna i pewnie ma związek z datą produkcji (?). Jeśli tak to np Cattani, który ma DS7T-19C107-GN 'łapie' się na: DS7T-19C107-GP - Od: 25-05-2015 ICE-2. podw./5.kan./Tmc/Dab/podk @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - masz i odbierasz DAB? Staram się z tego zestawienia wyłapać jakiego ACMa powinienem szukać jeśli chciałbym pójść w opcję wymiany |
|
|
|
|
|
#653 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 14-05-2015
Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM
|
Tak, wiem że Cattani ma TMC. Jego ACM jest tak właśnie oznaczony w zestawieniu
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, chciałbym się jedynie upewnić, czy Cattani ma DAB bo w zestawieniu są takie ACM któe mają 'DAB" (tak jak u Cattaniego) oraz '+DAB' (jak np w moim i Rothmansa przypadku). Chcę zewryfikować czy obie opcje oznaczają możliwość odbioru DAB+ w PL.
Ostatnio edytowane przez jacek-k-wawa ; 27-06-2016 o 17:16 |
|
|
|
|
|
#654 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Coś tam jest na DAB, odbieram. :-)
A co do Tmc, to ostatnio poinformował mnie, że autostrada jest zamknięta, gdy... na nią wjechałem i już nie miałem ucieczki. A trasa była wyznaczona duuuuużo wcześniej i zmierzałem do autostrady również stojąc w długim korku. |
|
|
|
|
|
#655 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
Dobrze by było zrobić zdjęcie płyty w DS7T-19C107-Dx - też ich trochę jest w aktywowanych navi... Jeśli oba te typy dało by się "doposażyć" w TMC to kolega w Sochaczewie pewnie pewnie temat podjął...
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 27-06-2016 o 17:46 |
|
|
|
|
|
|
#656 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
|
|
|
|
#657 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Przecież lista kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] potwierdza, że kluczowy jest ACM - występują ACMy z obsługą TMC i bez obsługi... Wystarczy popatrzeć... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A słowa "nic nie brakuje" dotyczyły zawartości listy - czyli, że moduły -Dx (o które prosiłem) też są ... Teoria potwierdzona. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#658 | |
|
FCP member
|
Cytat:
Zobaczymy czy coś da się uratować z pomocą kolegi Tomka z [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]... BTW - w kwestii "fachowej dyskusji": jak ostatnio zacytował Jan Tomaszewski św. pam. trenera Górskiego: "Kobiety, wino i śpiew są dla ludzi. Trzeba wiedzieć tylko kiedy, z kim i ile...". Przychylam się. "Zdeklarowani abstynenci" zawsze budzili mój niepokój... O ile moja znajomość Pisma mnie nie zawodzi to P. J. zamieniał wodę w wino a nie odwrotnie... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 27-06-2016 o 21:17 |
|
|
|
|
|
|
#659 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Ioachim
Model: Mondeo
Silnik: 1.0
|
If anyone with a FL Ford Focus has the courage to flash an ACM calibration VBF (14C044-...) with TMC using FoCCCus, please note that 5Mb speed USB ELM/ELS is required, or better a faster VCM. ~500Kb file would take ~4h on ELM.
For Mondeo is harder to find the correct TMC file, because Ford did not provide full description in VBF. Ostatnio edytowane przez rioachim ; 30-06-2016 o 17:20 |
|
|
|
|
|
#660 |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
Pokrewny temat - czy ktoś wie jak wyłączyć ten komunikat o nieaktywnym wzywaniu pomocy? Nie chcę z tego korzystać, a ten upierdliwy komunikat pojawia się za każdym prawie razem jak komórka się synchronizuje z synkiem.
|
|
|
|