Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 06-11-2015, 09:42   #671
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Czy u Was tylne światło przeciwmgłowe też świeci tylko z jednej strony jak w małych samochodach sprzed piętnastu lat?

Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-11-2015, 09:47   #672
markis
ford::average

Model: Mondeo Mk5
Silnik: 1.5EB Titanium X

To, że jest jedno tylne światło przeciwmgielne to raczej reguła (można je odróżnić od świateł STOP).
Pokonałem ostatnio trochę km jadąc we mgle i chyba tylko jakiś Hyundai (i40?) jechał przede mną z włączonymi tylnymi p-mgielnymi i posiadał je oba umiejscowione symetrycznie.
markis jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-11-2015, 10:22   #673
ITPro

Model: MK5
Silnik: 2.0 180KM

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Może to zależy jak są opisane katalogi? U mnie odtwarza po kolei.
Katalogi opisane są normalnie, bez numerów, a w środku utwory są ponumerowane.

Wygląda to tak jakby nie zwracał uwagi na katalogi, tylko leciał alfabetycznie i odtwarzał wszystkie mp3 (jakby nie było katalogów).

Jak to u innych wygląda?

Edit: A jak się wejdzie do konkretnego katalogu, to tez zamiast uwzględnić numeracje plików, czyli 1, 2 itd., odtwarza je alfabetycznie biorąc pierwszą literę z tytułu pomijając numer w nazwie...

Ostatnio edytowane przez ITPro ; 06-11-2015 o 10:26
ITPro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-11-2015, 11:33   #674
jacek-k-wawa

Model: Mondeo MK V
Silnik: 2.0 EB 203KM

Cytat:
Napisał ITPro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Katalogi opisane są normalnie, bez numerów, a w środku utwory są ponumerowane.

Wygląda to tak jakby nie zwracał uwagi na katalogi, tylko leciał alfabetycznie i odtwarzał wszystkie mp3 (jakby nie było katalogów).

Jak to u innych wygląda?

Edit: A jak się wejdzie do konkretnego katalogu, to tez zamiast uwzględnić numeracje plików, czyli 1, 2 itd., odtwarza je alfabetycznie biorąc pierwszą literę z tytułu pomijając numer w nazwie...
A masz włączone Gracenote?
Ja też mam mam chyba z paredzieiąt katalogów z pięknie otagowanymi plikami muzycznymi. Jak włączę gracenote to okazuje się, że Sync ma inne zdanie na temat kolejności utworów i generalnie odtwarza co mu w duszy (procesorze?) gra w zależności od nastroju (niestety od jego a nie mojego).
Ponieważ nie widze żadnej wartości dodanej Gracenote (opsywałm wcześniej moje walki z próbą nakłonienia Gracenote do dodania tagów i wyposażenia w malunek okładki plików muzycznych do czego wg opisu producenta jest przeznaczony ten system) to po prostu to wyłaczyłem. I teraz jak mam dobrze otagowane pliki (numer utworu, wykonawca, okłdka etc) to po zindeksowaniu wszystko działa tak jak powinno - wybieram kategorie 'wykonawca', potem nazwę albumu i wszystkie kawałki mam po kolei.
jacek-k-wawa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-11-2015, 12:09   #675
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost

Cytat:
Napisał markis Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To, że jest jedno tylne światło przeciwmgielne to raczej reguła (można je odróżnić od świateł STOP).
Pokonałem ostatnio trochę km jadąc we mgle i chyba tylko jakiś Hyundai (i40?) jechał przede mną z włączonymi tylnymi p-mgielnymi i posiadał je oba umiejscowione symetrycznie.
Hyundai nie Hyundai... mk IV też dwa tylne przeciwmgłowe. Ale jak jest np. u Ciebie w mk V?
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-11-2015, 12:15   #676
ITPro

Jacek, tak nie próbowałem - w sensie wybrać kategorię wykonawca a następnie nazwę albumu.

Zawsze wybieram Przeglądaj-->Katalog-->Odtwarzaj wszystko i tu od razu widać że coś jest nie tak, bo pliki z wybranego katalogu są wyświetlane w złej kolejności np.:
03. Bla bla
01. Bla bla
04. Bla bla
02. Bla bla

Zamiast:
01. Bla bla
02. Bla bla
03. Bla bla
04. Bla bla

Co jest dla mnie dziwne, bo te same katalogi w poprzednim mondeo lub na innych odtwarzaczach lub w kompie wyświetlane są po kolei i odtwarzają się po kolei - sprawdzę Twój sposób i dam znać. Pliki na bank są otagowane OK, tzn. i same nazwy pliku mają porządek jak i tagi zapisane wewnątrz MP3 też są OK.
Stary 06-11-2015, 14:05   #677
Miralon
ford::advanced

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI

Aby kolejność była właściwa pliki muszą mieć zapisaną odpowiednią wartość w tagu Ścieżka (track) - wartość musi być liczbą czyli 1,2,3 ale nie 001, 002, 003 i nie 01/20, 02/20. Druga b. ważna kwestia muszą być użyte tago ID3v2 (wersja 2).

Pozdrawiam
Miralon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-11-2015, 15:04   #678
kruger

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał pedroso Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie od dwóch dni znika godzina wyświetlana na ekranie 8' i temperatura zewnętrzna ale ta z kolei jak wyłączam zapłon to sie pojawia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump: Rutynowy przegląd sync najlepszy efekt daje w nocy podczas jazdy jak wszystko nagle gaśnice i znika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od początku temperatura wyświetla mi się tylko przy uruchomionym silniku/zapłonie.
Ja mam co prawda tylko 16 kkm ale jeszcze system się nigdy nie zawiesił ani nie aktualizował (pasek). I oby tak dalej.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-11-2015, 17:57   #679
ITPro

Cytat:
Napisał Miralon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aby kolejność była właściwa pliki muszą mieć zapisaną odpowiednią wartość w tagu Ścieżka (track) - wartość musi być liczbą czyli 1,2,3 ale nie 001, 002, 003 i nie 01/20, 02/20. Druga b. ważna kwestia muszą być użyte tago ID3v2 (wersja 2).

Pozdrawiam
Zadziałał sposób Jacka - wejście w Wykonawca a następnie w konkretny katalog z płytą - wtedy pliki wyświetlają się w odpowiedniej kolejności i tak są odtwarzane - dzięki Jacek!

Jeśli wybiorę przeglądaj-->pliki-->odtwarzaj wszystko to pomimo ze tagi są ok i tak odtwarza jak mu się podoba
Stary 06-11-2015, 18:03   #680
pedroso

Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od początku temperatura wyświetla mi się tylko przy uruchomionym silniku/zapłonie.
Ja mam co prawda tylko 16 kkm ale jeszcze system się nigdy nie zawiesił ani nie aktualizował (pasek). I oby tak dalej.
To właśnie pisze ze u mnie zaczęła znikać temperatura zewnętrzna jak uruchamiam pojazd a jak wyłączam to sie pojawię zupełnie na odwrót a dziś zauważyłem ze zegar sie zatrzymuje na godzinie z uruchomienia pojazdu jakby był nakręcany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pedroso jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania