![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#671 | ||
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#672 |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus MK3, Mondeo MK5
Silnik: 1,6 TDCI(115KM) 2,0(180KM) 2,0(190KM)
Rocznik: 2013,2015,2021
|
![]()
Jedyne ustawienie gdzie działa Puzu i sterowanie głośnością z kiery to - Variable. Czy na tym ustawieniu idzie "czysty"sygnał czy jednak jest obrabiany przez ACM?
Przełączyłem PUZU w tryb Bypass za radą kolegi @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i TO JEST TO. Ostatnio edytowane przez sabaciontko ; 04-07-2021 o 16:56 |
![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
Tak więc trzeba chyba bliżej wyjaśnić "TO JEST TO" jakie ma brzmienie...
![]() |
![]() |
#674 |
ford::amateur
![]() Imię: Tom
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015
|
![]()
Witam,
posiada ktoś może schemat kostki ISO do SYNC 1 z Forda Mondeo Mk5 2015r. ?? Zależy mi na oznaczeniu przewodów zasilających glosniki, rem itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#675 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
Warto też wiedzieć, że Ford od niepamiętnych czasów nie stosuje żadnej "kostki ISO"... Najprościej pewnie jest napisać wyraźnie, co Kolega chce zrobić - wtedy będzie łatwiej stwierdzić co jest potrzebne...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
![]() |
#676 | |
|
![]() Cytat:
Dzieki za sprostowanie, nie znam fachowych nazw. Chce podłączyć wzmacniacz z subuferem a sygnal wziąć z tylnich głośników, następnie wzmocnić nieco przod 2kanalowym wzmacniaczem. Do tego potrzebuje wpiąć sie w odpowiednie przewody, myślałem ze do ACM wchodzi kość z takimi przewodami …? I właśnie potrzebuje schemat tych przewodów. A rem to w skrócie remote. Jeśli jesteś w stanie pomoc to dziękuje za pomoc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#677 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] oraz ze stosownym wątkiem u nas na forum: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - ten wątek powinien z resztą zostać przeniesiony właśnie do podlinkowanej 'modyfikacji fabrycznego audio'.
![]() |
![]() |
#678 |
|
![]()
Posiada ktoś schemat kabli głośnikowych (kolory) do Mondeo mk5 wchodzących do kostki połączonej z ACM.
Chciałbym podłączyć pod tył subufer a przod wzmocnić dwu-kanałowym wzmakiem. Wygłuszenie drzwi i zmiana głośników już za mną. Proszę o nie przesyłanie do forum z USA bo to znam. Jeśli to robiłeś i chciałbyś się podzielić będę wdzięczny, jeśli to ogarnę zamieszczę tutaj pełny schemat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#679 | |
FCP member
|
![]() Cytat:
Nie chce kolega "studiować" tylko "wziąć się z marszu do roboty" - mnie nic do tego... Schematy - [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Sygnał wg Kolegi "Rem" nazywa się u Forda AE-CD1 (amplifier enable...). Nich się Kolega nie zdziwi, jeśli go nie będzie lub nie będzie aktywny. Wariantów audio u Forda w samym Mondeo MK5 "jest Ci pełen dostatek"... Nic nie wiemy, o Kolegi wariancie - bo info dotychczasowe wskazywały na niewielką orientację i niezapoznanie się raczej ze wskazanymi wątkami... Przypominam, że samo radio u Forda nazywa się "moduł sterujący systemem audio z przodu (ACM)". Nie należy go mylić z kilkoma innymi modułami widocznymi na schemacie i też tworzącymi cały system...
![]() |
![]() |
#680 |
|
![]()
Nooo dzieki za treściwa odpowiedz, zobaczymy czy schemat bedzie pasował do mojego połączenia.
Bo te z usa to do focusa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W poście prosiłem tylko o schemat nic więcej. Nie znam super nazw i nie będę się ich uczył bo to mi do niczego nie potrzebne, bez nazw robiłem instalacje w różnych samochodach. Zapytałem tutaj bo może akurat ktoś to przerabiał i podeśle coś ciekawego w innym przypadku pozostaje lecieć po napięciu… o ile rozumiesz o co mi chodzi. Co do „remika” Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to wcale nie muszę go znaleźć przy wtyczce bo sposobów na obejście znam kilka i również bez specjalistycznych super nazw się obejdzie. - możesz go znaleźć po stacyjce - zmostkowac z innym urządzeniem - itd itd A tak zapytam robiłeś kiedyś gdzieś jakaś instalacje audio ??? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |