![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Wykopuje.
Będę dokładał oświetlenie podsufitki i za jednym zamachem chciał bym dołożyć oświetlenie nóg. Focus wersja totalna bieda bez wiązek. Jak oryginalnie zasilane jest podświetlanie nóg ??? wiem że mozna pociągnąć z podsufitki ale w moim przypadku taka opcja nie wchodzi w gre.
|
|
|
#62 |
|
|
Podświetlanie nóg i lampki led podsufitki dołożone, operacja dosyć prosta.
Kolejny problem to podświetlanie Cup Holdera. Jakiś czas temu założyłem tunel z podłokietnikiem i jest w nim podświetlany Cup Holder. Wiązka w tunelu jest lecz wiązka auta jest bardzo uboga. Do diody Cup Holdera dochodzą 3 przewody, według schematu są to BU-WH niebiesko-biały, BN-GN brązowo-zielony, BK-WH czarno-biały, jak to podpiąć żeby dioda świeciła ??? BK-WH czarno biały to masa jest to oczywiste i łatwo to znaleśc na schemacie, pozostałe dwa przewody idą chyba do sterownika w podsufitce którego u mnie nie ma, da się to jakoś podłaczyć ??
Elektronika, modyfikacje, dorabianie kluczyków, dopisywanie TPMS. Mińsk Mazowiecki tel: 511246350 https://www.facebook.com/AutoMotUr Ostatnio edytowane przez lukaszooo ; 29-03-2018 o 11:04 |
|
|
|
|
|
#63 |
|
FCP member
![]() Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
|
a czy nie jest tak, że przy podświetleniu 'multicolor' są 3 przewody do każdej diody (bo wtedy są diody RGB)?
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM |
|
|
|
|
|
#64 |
|
|
W kostce do diody są 3 przewody. Na schemacie też tak jest. Sprawdzając recznie miernikiem do przewodu czarno/białego dochodzi masa, reszty przewodów brak w ori kostce auta. Podłączałem na krótko i po podaniu masy na czarny i +12V na jeden z pozostałych nic sie nie dzieje.
|
|
|
#65 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Przemek
Model: S-max '11/ Chevy Tahoe '00
Silnik: 1.6EB 160KM/ 5.3 Vortec 285KM
Rocznik: 2011 / 2000
|
Jezeli dioda jest RGB to opcje sa dwie:
1. musi miec 4 przewody: jeden to masa + 1 przewod dla kazdego koloru. 2. Jezeli sa tylko 3 przewody a dioda nadal jest RGB - to mamy do czynienia z dioda adresowana typu WS 2812B i niestety zeby ta sie zapalila to nie wystarczy +/- , ale potrzebny jest jeszcze sygnal ze sterownika. Szukaczka pod haslem Ardafruit , neopixel, WS2812B, arduino led itd: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jezeli to gotowy modul LED (to mozliwe ze sterownik jest juz w srodku) i na wejsciu jeden przewod bedzie masa, drugi + a trzeci sygnalem sterujacym. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
|
Ori dioda w cap Holderze + ori wiązka tunelu. Dioda wygląda tak samo jak ta https://thumbs.img-sprzedajemy.pl/10...-478335341.jpg
Dochodzi do niej kostka z 3 kablami, na schemacie focusa mk3 również dochodzą do niej 3 przewody, jaki jest to rodzaj diody tego nie wiem.
|
|
|
#67 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Piotrek
Model: focus mk3 econetic
Silnik: 1.6 TDCI 95KM
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Udało się wszystko zrobić jak w fabryce. Okazało się ,że przewód masowy powrotny z podsufitki wraca innym piłem wiec przełożyło go w odpowiedni pin ( zajęty przez mikrofon od zestawu który u mnie idziemi w lewym slupku). Teraz mam zasilanie na brązowo zielonym i mase na brązowo białym. Czemu ten mikrofon idzie do prawego slupka skoro u mnie idzie do lewego ? Tego się chyba nie dowiem. Wiązka podsufitki napewno była jedno kolorowa bo zostały w wiązce ledy od podświetlenia podsufitki które zamierzam wykorzystać do zrobienia podświetlenia w podsufitce. Ostatnio edytowane przez umek19 ; 31-05-2019 o 10:30 |
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
ford::average
![]() Imię: Michal
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
|
Jestem w trakcie dokladania oświetlenia w moim Focusie. Mam juz dolozone oswietlenie „skarpetek” - i chcialbym jeszcze dodac druga lampke w bagazniku. Tutaj mam pytanie - na rynku uzywanych z focusa mk3 w zasadzie nie ma dostepnych obudow lampek bagaznika/nog (sa takie same). Czy te z wersji mk2 tez sa takie same? Ewentualnie jakiegos innego modelu Forda?
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-03-2011
Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
|
Ja mam dwie na zbyciu z mk3. Te co są na zdjęciu w moim poście #43 - już ich nie potrzebuję bo w między czasie dorewałem oryginalne diodowe do oświetlenia skarpetek. Jeśli jesteś zainteresowany to pisz na priva.
Ostatnio edytowane przez Teisejas ; 14-09-2019 o 21:22 |
|
|
|
|
|
#70 |
|
ford::average
![]() Imię: Michal
Model: Ford Focus MK3
Silnik: 1.5
Rocznik: 2017
|
Dzieki -
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
- poszlo na privGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|