![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0TDCI
Rocznik: 2015
|
Sprawdziłem dzisiaj u siebie zakres pracy pedału przyspieszenia (wykres - Forscan).
Działa prawidłowo. Problem przerywania/szarpania w trakcie przyspieszania, nadal nie został rozwiązany. Bump: Zrobiłem również test - korekty dawek wtryskiwaczy. Czy ktoś z Was może zinterpretować wyniki? Z góry dziękuję za pomoc. Ostatnio edytowane przez TomekKr ; 10-05-2016 o 22:43 |
|
|
|
|
|
#62 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Radim
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
![]() Imię: Radim
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] BTW tez jestem clonkiem klubu kangorow :-) |
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
|
Dziękuję za pomoc.
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
![]() Zarejestrowany: 18-01-2012
Model: S-MAX
Silnik: 2.2 tdci 200hp
Rocznik: 2011
|
Cytat:
Do przykręcenia użyłem nowych trzech śrub ampulowych z nierdzewki Przeczyszczenie wydmuchanie naoliwienie czujnika u mnie nic nie dało Ostatnio edytowane przez piterek45 ; 04-08-2016 o 10:11 |
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
![]() Imię: Daniel
Silnik: 2,0
Rocznik: 2009
|
Witam
Właśnie wymieniłem zawór podciśnienia turbiny i auto wpadło w tryb awaryjny "Usterka silnika" !!! Mogłem cos pomieszać, może te wężyki? Pozdr |
|
|
|
|
|
#67 |
|
![]() Imię: Daniel
Silnik: 2,0
Rocznik: 2009
|
Zrobione. Jednak pomyliłem wężyki. Wymiana tego zaworu i czujnika kopiowania okazała się trafną diagnozą. Zobaczymy jak będzie się sprawował przy wyższych temp. otoczenia.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#68 |
|
![]() Zarejestrowany: 22-06-2012
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
Rocznik: 2008
|
Witam,
widze ze temat sie urwal. Moj zaczal wlasnie poszarpywac i sam niewiem od czego zaczac. Mysle wybrac sie do Turbo-Tec Sp. z o.o., 43-600 Jaworzno, ul. Elizy Orzeszkowej 2H, POLSKA juz dzwonilem i kazali podstawic auto. Obawiam sie jedynie ze odrazu wtryski mi wymienia;( Ma ktos doswiadczenie z tym warsztatem? |
|
|
|
|
|
#69 |
|
|
Turbo-Tec to sprawdzona i dobra firma. Niestety nie jest tania.
U mnie problem przerywania/falowania mocy w trakcie przyspieszania również nie został rozwiązany. Męczyłem się kilka tygodni (nowe zaworki sterowania turbiny/egr, nowe czujnik kopiowania turbiny, zaślepiony EGR itd). Niestety, żadnych zmian. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-01-2012
Silnik: 2.2 tdci 200hp
Rocznik: 2011
|
Panowie problem rozwiązany
Generalnie zakładam że objawy u wszystkich są podobne albo identyczne jak u mnie Cały problem tego szarpania nie jest w żadnych zaworkach turbo itp... Ja doszedłem do tego w końcu jak się zesrało całkowicie i nie mogłem odpalić samochodu Cały problem był w zasadzie tylko i wyłącznie w REGULATORZE CISNIENIA POMPY CR on się zacina ale mimo to działa przez co ciężko go zdiagnozować Jak padł całkiem i było zero ciśnienia nie dało się zapalić auta,więc nawet bez komputera postawiłem na ten REGULATOR Ja na biegu kupiłem używany za 150 zł na szrocie obok mnie a nowe jak w linku widać nie wiele drożej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeździłem rok z tym szarpaniem i za h... nikt nie wiedział co jest grane a teraz od 2 miesięcy samochód jak nowy Regulator można wymienić samemu po zdemontowaniu całkowicie obudowy filtra powietrza Znajduje się on wkręcony od dołu pompy CR potrzebny klucz 36 albo mors Wymiana nawet pod szrotem to 30 minut [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
![]() |
|
|
|