![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
każdy kto choć dłubał przy aucie trochę sobie z tym poradzi. jak ktoś nigdy w lampie żarówki nie wymieniał to linek też nie wymieni
|
|
|
|
|
|
#62 | ||
|
ford::advanced
![]() Imię: Kris
Model: Ford Focus
Silnik: 1.5
Rocznik: 2015
|
Cytat:
powiedz mi jak uszczelniłeś przewód hamulcowy, jakiś korek, własny patent, czy też płyn nie będzie wyciekał ? Bump: Cytat:
po zatym ta saaaattyyysssffaakkkkkcja Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Kris_Poland ; 05-05-2022 o 20:47 |
||
|
|
|
|
|
#63 |
|
![]() Zarejestrowany: 25-11-2011
Model: FOCUS MK3
Silnik: 1.6 EcoBoost
Rocznik: 2012
|
Gdy już wszystko przygotujesz do wymiany zacisku po prostu wykręć stary i wkręć nowy. Odkręcony przewód będzie przecież tylko chwilę. Przewód hamulcowy nie ma możliwości obrotu także łączysz przewód hamulcowy z zaciskiem obracając zaciskiem. Po odkręceniu starego zacisku z przewodu hamulcowego wycieknie raptem kilka kropel płynu także wystarczy jak podłożysz kawałek szmaty aby płyn nie kapał np. na polbruk. Odkręć odpowietrznik i grawitacyjnie zacisk napełni się płynem pamiętając aby uzupełniać poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym. O płyn hamulcowy nie pytam bo zakładam że masz świeży bo szkoda nowy zacisk zalewać starym płynem.
|
|
|
|
|
|
#64 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#65 |
|
|
Hej
Jestem już po wymianie linek, dzięki Waszym podpowiedziom, niezbędny jest jednak kanał lub podnośnik, no chyba ze ktoś lubi się bawić w komandosa i ma lewarki i 4 kobyłki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Aby dostęp był łatwiejszy należy ściągnąć koła, do linek trzeba zakupić wcześniej wspomniane śruby M6 i krótkie wkręty przykręcane do plastików wahacza mocujących przed odejściem linki. Swoje linki przeciskałem pod osłonami, trochę zabawy z tym jest, należy po drodze po prawej stronie uważać na przewody paliwowe i hamulcowe. Stare linki najlepiej uciąć w kilku miejscach, łatwiej się wyciągnie. Biała jest po lewej stronie jak kolega wspomniał i idzie na prawo po największym łuku. Wszędzie sa gotowe zaczepy, wystające bolce prowadzące linkę. W moim przypadku skorodowała lewa linka i padł prawy zacisk. Poszedłem trochę dalej i zrobiłem komplet, czyszczenie piasty jarzma zacisku, drugi poszedł do regeneracji, teraz żałuję że nie zrobiłem drugiego, miałbym pewność ze działa z taka sama siłą, linkę założyłem na stary naciąg który oczywiście był trochę rudy. Żeby zamontować nowe klocki i tarcze musisz mięć zestaw do wkręcania tłoczków (kręcimy w prawo), wcześniej by założyć linkę musisz też wkręcić śrubę regulacyjną naciąg pod kubkami pomiędzy fotelami, w moim przypadku z jakieś 5 pełnych obrotów w moim przypadku był to full service, piasty nie miały bicia większego niż 0,02 sety więc poszły nowe kloce i tarcze zimmermana Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Regeneracja kosztowała mnie 270 i po dostarczeniu do 12 miałem gotowy zacisk po 48 godzinach. |
|
|
|
![]() |
|
|
|