Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-06-2016, 09:06   #61
traper2000
ford::average

Imię: Krzysiek
Model: Kuga MK2
Silnik: 1.5 Ecoboost 176KM
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Dziwne odgłosy z podwozia przy ruszaniu.

Cytat:
Napisał macka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jaki masz przebieg?
Daj znać za jakiś czas, czy faktycznie wymiana pomogła...koszty są spore - więc powodzenia aby Ci wymienili wszystkoGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przebieg 133tyś (i tyle ma - auto polizingowe, z książką przeglądów w Fordzie).

traper2000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-06-2016, 09:08   #62
Fulara
FORD|AUTHORIZED

Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004

mi buczy nawet jak miał 115 tys ( faktyczny przebieg )
mam 150 i jest tak samo nic się nie pogarsza ani nie wpływa na eksploatację auta
Fulara jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-06-2016, 09:13   #63
traper2000

A u mnie zauważyłem, że jak tylko kupiłem to było sporadycznie a np wczoraj to już z 5 razy i nawet ruszając na wprost. Dziś rano, w drodze do pracy 3 razy. Na początku było tylko po wstecznym a teraz zawyje również bez. Co jeszcze... przedtem raczej na zimnym a teraz i na ciepłym. Chyba proces postępuje.
Stary 22-06-2016, 09:19   #64
Fulara
FORD|AUTHORIZED

Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004

no to postępuje u ciebie
u mnie tylko na zimnym

zastanawiam się na ile to wina badziewnych kół zamachowych \ dwumasowych bo przecież chyba nie trefne tarcze ?
Fulara jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-06-2016, 09:25   #65
traper2000

No własnie, może problemem jest dwumasa a nie sprzęgło. Samo sprzęgło bierze dobrze ani nie ślizga, ani nie szarpie???
Stary 23-06-2016, 10:37   #66
krzysHO

Model: focus mk2 fl
Silnik: 1.6 tdci 90hp
Rocznik: 2010

Cytat:
Napisał traper2000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie... dziś byłem w serwisie i po kilku godzinach oczekiwania otrzymałem info, że to sprzęgło (ktoś tu miał rację od początku - Pan Fulara otrzymuje nagrodę w postaci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
Jak wspominałem mam gwarancję na auto ale jest pewien dylemat - prawdopodobnie zostanie naprawione tylko sprzęgło i tu moje pytanie - co z dwumasą? Serwis pewnie jej nie weźmie na siebie a chyba powinno się wymieniać komplet... jak koledzy myślą, co radzą?
Mam pytanko, jaką Ty masz gwarancję, gwarancja12 forda ??, skoro zadeklarowali że to zrobią w ramach gwarancji.
krzysHO jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-06-2016, 11:45   #67
traper2000

Cytat:
Napisał krzysHO Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam pytanko, jaką Ty masz gwarancję, gwarancja12 forda ??, skoro zadeklarowali że to zrobią w ramach gwarancji.
Auto kupiłem w salonie Toyoty i oni dają swoją gwarancję 12mcy lub 10tyś km.
Jak kupowałem to dostałem info "ustne", że gwarancja dotyczy wszystkiego oprócz elementów uszkodzonych w wyniku niewłaściwego użytkowania +żarówki, opony itp. Jednak jak już podpisywałem papiery to zauważyłem załącznik do warunków gwarancji i tam są wyszczególnione części podlegające gwarancji i między innymi był zapis o dwumasie ale nie znalazłem nic o sprzęgle. Teraz czekam na info od Toyoty czy sprzęgło mi naprawią w ramach gw. czy nie. Zgłoszenie naprawy robię przez Toyotę i naprawy też, chyba że nie będą w stanie wtedy kierują do Forda.
Stary 10-07-2016, 12:21   #68
krzysHO

Model: focus mk2 fl
Silnik: 1.6 tdci 90hp
Rocznik: 2010

Do autora postu, czy wyjaśniło się coś w temacie czy nadal tak jezdzisz?
krzysHO jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-07-2016, 08:29   #69
traper2000

Dziś auto poszło na 2 dni do naprawy. Ma być wymienione sprzęgło i ew dwumasa (jeśli będzie się do tego kwalifikowała). Wszystko pokrywa gwarancja a ja dostałem w gratisie autko zastępcze.
Nie chcę chwalić ale taka gwarancja jest lepsza niż używane w Fordzie lub jakiś tam komisach.
Co do objawów to się trochę pogorszyło i coraz częściej ten dźwięk się pojawia - teraz to zdarza się ruszając na wprost, na wstecznym, w lewo i w prawo, w upał i w deszcz.
Stary 14-07-2016, 10:05   #70
traper2000

Witam ponownie.
Wczoraj odebrałem auto z serwisu i wszystko działa jak należy i bez szalonych dźwięków.
Wymienione zostało kompletne sprzęgło, uszczelniacz wału i (drrrr werble...) dwumasa !!! Wszystkie części oryg. forda i wszystko w ramach gwarancji :-) czyli za ZERO zł.
Auto miało przejechane 134tyś km w 4 lata. Teraz rusza się inaczej, przedtem na klimie i małych obrotach potrafił zrobić żabie skoki a teraz rusza płynnie.
Z jednej strony to się cieszę że kupiłem uszkodzone bo teraz będę mógł pojeździć, szczególnie jak minie gwar. to mu zaszczepię 115KM.
Odpowiedz

Zasady postowania