![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 | |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysiek
Model: Kuga MK2
Silnik: 1.5 Ecoboost 176KM
Rocznik: 2018
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#62 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
mi buczy nawet jak miał 115 tys ( faktyczny przebieg )
mam 150 i jest tak samo nic się nie pogarsza ani nie wpływa na eksploatację auta |
|
|
|
|
|
#63 |
|
|
A u mnie zauważyłem, że jak tylko kupiłem to było sporadycznie a np wczoraj to już z 5 razy i nawet ruszając na wprost. Dziś rano, w drodze do pracy 3 razy. Na początku było tylko po wstecznym a teraz zawyje również bez. Co jeszcze... przedtem raczej na zimnym a teraz i na ciepłym. Chyba proces postępuje.
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Łukasz
Model: Focus Kombi MK1
Silnik: 1.6 ZEtec SE
Rocznik: 2004
|
no to postępuje u ciebie
u mnie tylko na zimnym zastanawiam się na ile to wina badziewnych kół zamachowych \ dwumasowych bo przecież chyba nie trefne tarcze ? |
|
|
|
|
|
#65 |
|
|
No własnie, może problemem jest dwumasa a nie sprzęgło. Samo sprzęgło bierze dobrze ani nie ślizga, ani nie szarpie???
|
|
|
|
|
|
#66 | |
|
![]() Zarejestrowany: 05-11-2014
Model: focus mk2 fl
Silnik: 1.6 tdci 90hp
Rocznik: 2010
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#67 | |
|
|
Cytat:
Jak kupowałem to dostałem info "ustne", że gwarancja dotyczy wszystkiego oprócz elementów uszkodzonych w wyniku niewłaściwego użytkowania +żarówki, opony itp. Jednak jak już podpisywałem papiery to zauważyłem załącznik do warunków gwarancji i tam są wyszczególnione części podlegające gwarancji i między innymi był zapis o dwumasie ale nie znalazłem nic o sprzęgle. Teraz czekam na info od Toyoty czy sprzęgło mi naprawią w ramach gw. czy nie. Zgłoszenie naprawy robię przez Toyotę i naprawy też, chyba że nie będą w stanie wtedy kierują do Forda. |
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-11-2014
Model: focus mk2 fl
Silnik: 1.6 tdci 90hp
Rocznik: 2010
|
Do autora postu, czy wyjaśniło się coś w temacie czy nadal tak jezdzisz?
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
|
Dziś auto poszło na 2 dni do naprawy. Ma być wymienione sprzęgło i ew dwumasa (jeśli będzie się do tego kwalifikowała). Wszystko pokrywa gwarancja a ja dostałem w gratisie autko zastępcze.
Nie chcę chwalić ale taka gwarancja jest lepsza niż używane w Fordzie lub jakiś tam komisach. Co do objawów to się trochę pogorszyło i coraz częściej ten dźwięk się pojawia - teraz to zdarza się ruszając na wprost, na wstecznym, w lewo i w prawo, w upał i w deszcz. |
|
|
|
|
|
#70 |
|
|
Witam ponownie.
Wczoraj odebrałem auto z serwisu i wszystko działa jak należy i bez szalonych dźwięków. Wymienione zostało kompletne sprzęgło, uszczelniacz wału i (drrrr werble...) dwumasa !!! Wszystkie części oryg. forda i wszystko w ramach gwarancji :-) czyli za ZERO zł. Auto miało przejechane 134tyś km w 4 lata. Teraz rusza się inaczej, przedtem na klimie i małych obrotach potrafił zrobić żabie skoki a teraz rusza płynnie. Z jednej strony to się cieszę że kupiłem uszkodzone bo teraz będę mógł pojeździć, szczególnie jak minie gwar. to mu zaszczepię 115KM. |
|
|
|