![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 14-07-2008
Model: Ford Escape/Fusion
Silnik: 3000 benzyna + Stag Qmax / 1.4 benzyna
Rocznik: 2003/2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 140
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Dobrze, w weekend będę rozbierał zawieszenie to w między czasie ogarne temat i przedstawię jak to wygląda. Bump: Nie wiem tylko dlaczego, nie pokazuje mi na liczniku komunikatu o rozładowanym aku, a kiedyś kiedyś na starym miałem kilka razy taki i ciężko bo ciężko ale odpalał. Teraz nie ma nic. |
|
|
|
|
|
|
#63 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI 140
Rocznik: 2009
|
Chyba udało się rozwiązać problem, 3 dni miałem spokój z aku bez odłączania nic go nie rozladowywalo. Postanowiłem go dzisiaj trochę po czyścić i po myjce zostawiłem go może na godzinkę aby obciekl z wody przed wjazdem do garażu, oczywiście już było zero prądu. Maska do góry i ponowne próby, odpielem aku, najpierw go trochę pod ładowałam j potem miernik w rękę i pierwsza próba. Po pod pięciu miernika odrazu pokazała mi się jedynka całkiem z lewej strony na wyswietlaczu, po kilku próbach było cały czas to samo... Zostawiłem tak i zaczelem szperac w skrzynce, a w między czasie pojawił się dym z kabli od miernika... Całe kable zrobiły się miękkie i gorące, odpielem szybko i na szczęście nic się nie uszkodziło. Oczywiste stało się to, że pobór prądu jest zbyt wysoki aby pokazało na mierniku. Zaczelem wyciągac kolejno bezpieczniki i przekaźniki, co kilka sztuk sprawdzałem miernikiem pobór i wszystko się unormowalo po wyjeciu przekaźnika R4 świeć żarowych.
Myślę że moja w tym była wina, bo po wymianie skrzynki nie zakładałem górnej osłony tylko tak zostawiłem aby mieć szybki dostęp i puki co kontrolować sytuację. Jakims cudem woda dostawała się do jednego z pinow i wszystko aż skorodowalo, i zapewne głębiej też nie jest zbyt ciekawie z tym kablem ale tym zajmę się w weekend. Przeczyscilem górne styki, wysuszyłem i znowu jest dobrze. Nie wiem tylko jakim sposobem tyle razy próbowałem w taki sam sposób mierzyć i nigdy nie było poboru, albo takie głupie szczęście albo to kolejna usterka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Do czasu rozbiórki będę unikał myjki i zobacze czy będzie spokój. |
|
|
|
|
|
#64 |
|
![]() Imię: Waclaw
Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2008
|
Witam
Rozładowuje mi się akumulator na postoju w 6h. Sprawdziłem amperomierzem cenowym 5A idzie kablem do skrzynki bezpieczników, około 300mA idzie kablem na rozrusznik i alternator. W celu diagnozy obserwowałem amperomierz i wyjmowałem wszystkie bezpieczniki oraz przekaźniki w skrzynce bezpieczników pod maską. Prąd utrzymywał się na tym samym poziomie . Wyjąłem wszystkie bezpieczniki ze skrzynki pod schowkiem również 4 do 5A Wyjąłem 6 bezpieczników ze skrzynki w bagażniku również wskazania pozostały na 5A. Co może być przyczyną? Prąd nie idzie w obwód świec żarowych. Gdzie szukać? Może ktoś przerabiał już ten temat ? Bump: Jeszcze dodatek , prąd po 30 minutach maleje z 5A do 3.8A, akumulator 65ah jest załatwiony w 6h, proszę o pomoc |
|
|
|
![]() |
|
|
|