![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#61 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-01-2009
Model: LII
Silnik: V6
Rocznik: 02
|
Może chodzi mu o całą kabinę aż do bezpieczników/przekaźników z przodu.
|
|
|
#62 |
|
Zablokowany
Model: Ford Mondeo MK3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2003
|
zakupiłem już oryginalne czujniki od sedana, pasują do kombi, są takie same, jednak jest jeszcze jeden kłopot, moje są granatowe (takie było auto) a ja potrzebuję mieć srebrne, czy można je bez obaw przemalować, czy trzeba zedrzeć starą warstwę lakieru.
|
|
|
|
|
|
#63 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-01-2010
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 2009
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 21-02-2009
Model: Mondeo Mk3 kombi Ghia
Silnik: 2.0 Pb
Rocznik: 2004
|
Możesz je śmiało przemalować. Jak kupujesz nowy to jest on czarny i maluje się pod kolor. A stary lakier i tak musisz przecież "zmatować" przed malowaniem.
|
|
|
|
|
|
#65 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 31-03-2010
Model: Mondeo MKIII
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Radziłbym o ostrożność, ponieważ nowy jest owszem czarny i nie wszystkie czujniki są przystosowane do lakierowania, co będzie gdy dostanie drugą warstwę lakieru? Czy czasem nie zgłupieje i nie będzie cały czas widział przeszkody? Właśnie tego nie wiem, ale rozmawiałem z kilkoma lakiernikami i powiedzieli, że czujnik nieprzystosowany pod lakier po polakierowaniu przestaje działać. Nawet valeo ma czujniki przystosowane pod lakier, teraz powstaje pytanie czy czujnik raz polakierowany może być jeszcze raz pokryty warstwą lakieru?
|
|
|
|
|
|
#66 |
|
Zablokowany
|
właśnie, chyba trzeba bedzie sczyścić cały lakier
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Zablokowany
|
hej
zakupiłem już fabryczny zestaw czujników parkowania. Teraz pytanie do posiadaczy fabrycznego zestawu: - gdzie zamieścić centralkę, tz gdzie ona jest fabrycznie usytuowana? - gdzie zamieścić głośniczek sygnalizujący przeszkodę? aha i czy przemalowywał ktoś czujniki? |
|
|
|
|
|
#68 |
|
![]() Imię: Krzysiek
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
Fabrycznie, nie fabrycznie wydaje mi się, że nie ma znaczenia. Nie wiem jak z prawej strony, ale z lewej, jak ściągniesz zderzak to masz taką kratkę przelotową, ja tamtędy puściłem kable od czujników, a centralkę zamontowałem w okolicy miejsca na zmieniarkę, wewnątrz nad lewym nadkolem, bo może w przyszłości zmieniarka mi będzie potrzebna więc zostawiłem sobie miejsce i dla niej.
|
|
|
|
#69 | |
|
![]() Zarejestrowany: 21-02-2009
Model: Mondeo Mk3 kombi Ghia
Silnik: 2.0 Pb
Rocznik: 2004
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zablokowany
|
dzięki za sugestie, a ten głośniczek to gdzie przykleić?
|
|
|
|